娛百狼人殺討論 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
如果7話查到9號好人會點
我猜坐實7預言家身份 11投出 真假預言家活到第二、三局 小豬帶風向投掉7 起碼可以玩耐啲 or 第一局 9太暴民令騎士10被迫跳出自證身份 驗11 眾人投7
結論騎士係12人警長局仲bug過9人普通狼王局
10號信7號係真預 加上9號咬佢 所以佢打算直接查殺9號
如果7發金水俾9 同時11號真預發金水俾8號 騎士應該選擇查7 或11 是但一個預言家
查7 直接天黑 11真預 8金水 9偏好居多
查11 騎死 11真預 7狼 8金水 9偏好居多(假設狼想拉個好人衝票選警長)
一樣保到4至5個人既身份

現實係7查殺9 騎士查到9號好人個結果仲好
保左5個人身份 同時冇天黑可以討論去搵其他三狼
騎士呢舖驗9係好人,收益真係好大,確認左近半數既身份,真係太屈了

普通狼王局都算,基本上警長局,一定唔能夠有騎士,警長局有兩三隻預言對跳係等閒事,一個騎士跳左出黎驗是但一邊,成件事明朗哂,狼人玩條毛

Btw , 10號今場驗9係咪最佳選擇?驗到9係好人還好,萬一係狼,但又唔代表7係鐵預,因為狼互咬,11又唔能夠代表係鐵預,係咪應該驗番7 or 11 會好d ? 幫好人排局勢
最尾如果斯亞扮平民丫頭扮獵人有無得贏
搏d人票斯亞,斯亞帶走女巫
最後丫頭殺真獵人
雖然我估佢地無論點跳都會比小豬識破
但除咗咁真係唔知狼可以點贏
其實呢個係其中一個標準玩法
因為有狼王 第4個神就會勁D 守衛守中人仲屈啦
騎士騎錯自己死 騎中狼王開槍帶走真預 其實都差唔多
問米一開波投警長就信11真預 真心視點高 全場得佢一個睇得穿
驗9只可以是誤打誤撞成功了 因為如果9是狼 整局風向立即被帶偏 驗9整體收益最低 不過主要9太暴民 10信7真預 打算直接天黑 所以10才驗她
警長局就是看兩個預言家對跳和帶風向所以驗了7 11是但一個 成個局勢其實就好明顯
問米通常第一日都係好克制 多數過水棄票
當然就算過水都絕對唔會站錯邊引人話柄啦
騎士驗到好人都天黑會唔會平衡啲
我覺得騎士第1round唔準驗人,依家咁狼人跳就係送。
未睇到答案啫可能
騎士其實仲屈過預/巫
算係最強之神
09 點曬4隻狼 勁撚到
點四狼係勁,但基本上唔使用腦
拎咗警徽但一隻騎士車埋嚟已經唔使玩
好撚on9
問米一開波投警長就信11真預 真心視點高 全場得佢一個睇得穿
問米通常第一日都係好克制 多數過水棄票
當然就算過水都絕對唔會站錯邊引人話柄啦

如果毛弟係假

米爺:你發我金水...但你在我這邊不坐實
又唔一定係狼王先跳
而且佢可以驗查殺 就好似荳荳咁玩
完全唔比機會你留低帶人
除非玩無敵狼王
一係就狼王變白狼王
而且比自爆 冇自爆實在太唔公平

你講咩守衛 其實有守衛狼就會勁好多
有一個板子係
預巫騎守 vs 白美狼狼 / 王美狼狼

起碼要有兩隻強狼 先可以有強騎配置
騎士嘅強度比好多人低估咗
其實騎士先係最強神
因為佢係唯一直接定義到身份比全世界知嘅牌

不過始終覺得禁自爆先係最大敗筆
以辰
仲要係床點頂
有冇人有玩app
利新手
上次睇果個有惡靈騎士既話應該幾好
荳荳好撚廢呀,毛弟講野流暢就話係假預言,心堤跳民又話其實無跳身份,屌奶星抽神同抽民都係1/3機會,點解人地係民就有懷疑 on99
: 你剛剛那個表情很怪,你知道嗎?
同意佢今場其實係on9
不過屎忽撞棍幫到其他勁人盤狼
但只要斯亞同丫頭作為狼唔係咁撚廢
最後係有機會屠神
講真今集12人最廢係佢兩個加偉晉
但三個都做狼,玩撚咩
俾阿虎睇哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞