娛百狼人殺討論 (3)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
佢坐後置位果d都好大獲
直播條link搵唔番 但4號又有在狼人殺視頻下面留言解釋不過下面某藝人助理又回覆有四個素人高玩(本集這兩位+尚未出現的兩位)還未進場就大鬧藝人
我相信他是觀察系玩家 但我每次看他做平民或神的場都不舒服的理由和你說的一模一樣 我不想看單人英雄秀 每次明明是觀察出來 硬要說自己是找別人說話的邏輯bug 然後別人礙於娛百是小豬主場 也會順著他而投票
琴日嗰集又喺到做神
我覺得零九就合理嘅 始終佢都睇唔出大根係狼
只點中一隻 但推到9號係假預言 捉到5號表情
明明大根由頭到尾發言一直好好
我無上帝視角都真係唔會估到佢係狼
小豬係嗰啲「呀你個樣似狼」「哦原來你係想女巫毒細狼唔毒狼王呃毒藥」
先狀態後邏輯
仲成班盲粉打飛機話佢邏輯強 通靈就係
有無作弊就唔評論啦
盤2號係狼個套邏輯咪就係先認人係狼, 再係佢發言搵野踩佢既最佳典範囉
好簡單, 下次有好人咁發言你踩唔踩佢先?
BTW, 5係真預其實幾好盤, 首先佢第一日發言係到講預言家要點驗人, 佢做平民既配置根本唔會盤呢D野, 擺明預言家視角發言, 再黎又俾人睇到9假跳佢做反應, 最後再加4號遺言爆水發言, 現場黎講要認9係假應該唔難
根本問米踩大根個到就最明顯,係起已知大根係狼王既情況下發既言黎。
講多句丫,平時問米唔係好中意建議預言家驗下d新黎既人咩?話唔知人地咩打法麻今次又唔叫人驗?
哦,梗係啦,佢地今次係好人麻
唔講都唔記得

每次見佢咁做就好撚難睇 有無上帝視角都係
自己喺到盤緊邊個先係狼佢跳一跳邏輯強但無邏輯地點中狼 然後又神奇地百發百中
最近每次睇都有試抿牌 偉晉開頭睇完牌個樣我感覺都似神職
但就算零九睇得出偉晉表情有異樣都唔敢100%肯定9假跳5先係真預
係小豬每次斬釘截鐵
又明明2號全場都無人睇得出係狼講得好好又俾佢帶風向到女巫毒埋佢
我反而覺得睇得出預言同女巫都唔奇
主動去講嗰個神職要做啲乜好多時就係嗰個視角
例如蝴蝶講女巫1 6揀個毒
偉晉就每次都唔跳預言係到扮平民教預言家做嘢
每次假跳就踴躍到仆街
同埋小豬最大問題係佢個standard好飄忽
一時同一番說話又話係幫好人做嘢 一時又話人狼扮好人去發言etc
上幾集紀卜心狼直情俾佢拗彎埋個發言意思
睇完,內容都係要加句小豬冇作弊

果然係set好要酸其他人
笑撚左我都唔記得
同一個原因佢可以用黎話人係狼,但又可以話係好,任佢講
Ching 講得啱既 但你有個bug位
我反而覺得睇得出預言同女巫都唔奇
如果小豬真係睇到,即係5、6好人,10又金水,得返2、7狼抗,咁佢估到大根狼又唔出奇喎(7平民視角都算明顯)

不過我唔係話佢無問米,我依然覺得佢知6女巫係bug,因為10都可以係女巫
咪話囉
https://www.youtube.com/watch?v=oCvfPJpGrwM
陰公,假跳預言都要幫問米劣鳩
的確有咁嘅可能性
問題就下下踩到盡100%話邊個邊個係狼邊個係女巫
或者可能係因為佢熟蝴蝶
就算估到大根狼 格硬倒轉嚟講話佢狼王一樣唔make sense
正如上面講因為婁講得太爛所以佢覺得1係狼王特登聊爆
總之見到狼咁樣倒輸我就覺得勁唔抵
呢局根本要無上帝就會知有幾荒謬
同意,點睇都1號聊爆狼王make sense好多

米爺又唔係09講邏輯話1、2號專登倒轉
純粹唔知乜撚野狀態
紀卜心做狼無上帝視角嗰集
到最後我都唔覺佢講嘢有咩問題
唔撚知小豬點一口咬定佢狼
我都覺得有問題ar
卜心係凱希之後最敢當面警告小豬
bingo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞