傾下儲值卡資訊啦

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
1. 2G 儲值卡 $38 30日上網組合 已經於 26-May-2016 變為上限 1GB.
啟用碼: *103#; 取消碼: *103*02#

2. 首次開 3G Lite Data 10日組合 免費. (6-Oct-2016 update: 推廣延長至 31-Dec-2016)
啟用碼: *103*100*09#; 取消碼: *103*02#; 適用於:
4G/3G 數據及話音儲值卡 (藍色卡)
4G/3G 本地話音儲值卡 (紅色卡)
4G/3G 一卡兩號儲值卡 (銀色卡)
4G/3G 數據及話音漫遊儲值卡 (深紫色卡)
4G/3G 自遊行手機卡 (紫紅色卡)
4G/3G 旅客儲值卡 (淺紫色卡)

3. 首次開 Lite Data 10日組合 免費, 其後次數 $35/10日 (2GB FUP).  (2-Oct-2016 update: 推廣延長至 31-Dec-2016)
啟用碼: *103*300*07#; 取消碼: ##103*300*07#; 適用於:
Kabayan 4G/3G 儲值卡 (橙色卡)
Rekanan 4G/3G 儲值卡 (綠色卡)
My Friend 4G/3G 儲值卡 Pak/Thai (啡色/橙紅色卡)

4.  4G Lite 30日上網組合 (6GB FUP) 特價 $98/30日.  (2-Oct-2016 update: 推廣延長至 31-Dec-2016)
啟用碼: *103*300*06#; 取消碼: ##103*300*06#; 適用於:
Kabayan 4G Super Data 儲值卡 (粉紅色卡)
My Friend 4G/3G 儲值卡 Pak/Thai (啡色/橙紅色卡)

5.  3G Lite 30日上網組合 特價 $68/30日.  (2-Oct-2016 update: 推廣延長至 31-Dec-2016)
啟用碼: *103*300*01#; 取消碼: ##103*300*01#; 適用於:
Kabayan 3G 或 4G/3G 儲值卡 (橙色卡)
Rekanan 3G 或 4G/3G 儲值卡 (綠色卡)
My Friend 3G 或 4G/3G 儲值卡 Pak/Thai (啡色/橙紅色卡)

6. 4G 5日上網組合 特價 $20/5日. (2-Oct-2016 update: 推廣延長至 31-Dec-2016)
啟用碼: *103*300*04#; 取消碼: ##103*300*04#; 適用於:

7. 4G 10日上網組合 特價 $68/10日.  (6-Oct-2016 update: 推廣延長至 31-Dec-2016)
啟用碼: *103*300*05#; 取消碼: ##103*300*05#; 適用於:
Hello 增值券

環球中心 心意屋

$20 20張送1張 $370
$50 15張送1張 $712.5
$100 10張送1張 $930
有無邊張卡可以mnp又適合~5gb用量?
無雙卡機又唔想買wifi蛋
有無邊張卡可以mnp又適合~5gb用量?
無雙卡機又唔想買wifi蛋

如果係5gb 左右,hkbn 108+18 plan 或者sun mobile 108+18 plan,兩者都係攜號碼轉台都有5gb 流量,兩者都係21Mbps,5gb fup 128 kbps

https://apply.hkbn.net/broadband/mobilePlanSelect.sc?lang=cn&utm_source=hkbn_tc&utm_medium=referral&utm_campaign=main_banner_mobile_services

https://www.sunmobile.com.hk/plan02/572.jhtml
Barkadahan in Smartone

疑惑左好耐應唔應該同清觀/ 乘時出卡,佢有咩咁巴閉可以獨家代理?

今日直產中環環球(1樓159號舖)出卡,成功出到半日4G(使用自己hkid)
[[唔洗扮古天樂,D staff精通英文廣東話]]
同埋而家做緊promo首月月費只需20蚊!!!其後亦只需$148/月
睇完張leaflet介紹半日4G正名係4G Data Plan,Starter Kit原價賣$150(上文提到而家做緊promotion只需$20),有第一個月嘅月費同$2嘅儲值額
另外全日3G正名叫mobile broadband sim card,賣$208,有第一個月嘅月費同$20嘅儲值額

以上2張卡都必須使用id登記,
根據職員所講:
每張id只可以登記3個主號碼(即$50數碼賓卡或半日4G),
而每個主號碼最多可附加3個mobile broadband號碼(即全日3G)。
所以理論上,一個人最多只可以出3張半日4G同9張全日3G合共12張卡

增值方面,出卡日=m-date 即是cut off date。系統每月會係m-date之後一日扣除所需月費。如儲值不足卡會進入停機狀態,停機30日內儲值都不足以扣除所需月費張卡將永久無效(而不是某人所講嘅7日)

我打呢篇文出黎係正大家視聽為一眾高用量用家提供貼士,以免被人水,用幾百蚊買張幾草野就買到嘅卡,用自己名登記點都好過買唔知頭唔到路嘅卡。

今次講住咁多,體驗下無限上網嘅樂趣,如有更多發現,定必同各位分享。

補充:
半日4G($148/month):
9am-9pm全速
9pm-9am 1Mbps
(可通話)

全日3G($188/month):
全日全速3G
(不可通話)

FUP:同正牌數仔一樣5GB後降priority

我見有人賣果個版本可以解到半日全速,之後就可以變做全日全速,仲可以MNP落張卡到
雖然真係貴左d

MNP 呢個張卡,係要搵菲律賓外傭身份證做登記,您想您個號碼係他人名下嗎???
果位賣家自然就要定咁高價錢,係令您唔想去搞

無知一問,個號碼轉左去人地個名會點

疑惑左好耐應唔應該同清觀/ 乘時出卡,佢有咩咁巴閉可以獨家代理?

今日直產中環環球(1樓159號舖)出卡,成功出到半日4G(使用自己hkid)
同埋而家做緊promo首月月費只需20蚊!!!其後亦只需$148/月
睇完張leaflet介紹半日4G正名係4G Data Plan,Starter Kit原價賣$150(上文提到而家做緊promotion只需$20),有第一個月嘅月費同$2嘅儲值額
另外全日3G正名叫mobile broadband sim card,賣$208,有第一個月嘅月費同$20嘅儲值額

根據職員所講:
每張id只可以登記3個主號碼(即$50數碼賓卡或半日4G),
而每個主號碼最多可附加3個mobile broadband號碼(即全日3G)。
所以理論上,一個人最多只可以出3張半日4G同9張全日3G合共12張卡

增值方面,出卡日=m-date 即是cut off date。系統每月會係m-date之後一日扣除所需月費。如儲值不足卡會進入停機狀態,停機30日內儲值都不足以扣除所需月費張卡將永久無效(而不是某人所講嘅7日)

我打呢篇文出黎係正大家視聽為一眾高用量用家提供貼士,以免被人水,用幾百蚊買張幾草野就買到嘅卡,用自己名登記點都好過買唔知頭唔到路嘅卡。

今次講住咁多,體驗下無限上網嘅樂趣,如有更多發現,定必同各位分享。

補充:
9am-9pm全速
(可通話)

全日全速3G
(不可通話)

我見有人賣果個版本可以解到半日全速,之後就可以變做全日全速,仲可以MNP落張卡到
雖然真係貴左d

MNP 呢個張卡,係要搵菲律賓外傭身份證做登記,您想您個號碼係他人名下嗎???

用緊時無啦啦無哂訊息,之後問數碼通CS,原來被登記人補卡,咁就
八達通無錢喇 聽日去入先

根據職員所講:

補充:
9am-9pm全速
(可通話)

全日全速3G
(不可通話)

雖然真係貴左d

用緊時無啦啦無哂訊息,之後問數碼通CS,原來被登記人補卡,咁就

張卡咁正 要冒d風險既
我諗佢收人咁貴應該會有返d職業道德掛,唔是既話應該好多人唱佢

張卡咁正 要冒d風險既
我諗佢收人咁貴應該會有返d職業道德掛,唔是既話應該好多人唱佢

嗰個人已經唔做
風險太大

根據職員所講:

補充:
9am-9pm全速
(可通話)

全日全速3G
(不可通話)

雖然真係貴左d

張卡咁正 要冒d風險既

係要攜號碼轉去數菲先要菲律賓外傭身份證姐

張卡咁正 要冒d風險既

嗰個人已經唔做
風險太大

早排問佢都仲有做,係咪呢排開始話唔做

根據職員所講:

補充:
9am-9pm全速
(可通話)

全日全速3G
(不可通話)

雖然真係貴左d

張卡咁正 要冒d風險既

係要攜號碼轉去數菲先要菲律賓外傭身份證姐

我意思係佢收500做MNP,應該有同個菲傭拆帳,應該唔會咁無品,亂郁人地個NO
Csl hemat卡用家留名

張卡咁正 要冒d風險既

嗰個人已經唔做
風險太大

早排問佢都仲有做,係咪呢排開始話唔做

都一排了
我都識佢
留名等睇清觀乘時入黎騎劫搵生意
放棄yourmobile
用緊華龍4G + lycamobile

有無資料

華龍用黎keep number 同分鐘
lycamobile $68 / 10GB / 速度3-13mbps都試過
不過平時都係Facebook, aastock 同睇下blog
少睇片所以唔覺得窒

只係做任何嘢慢兩拍
忍都就用

用咗半年yourmobile
而家都無得揀啦

華龍用黎keep number 同分鐘
lycamobile $68 / 10GB / 速度3-13mbps都試過
不過平時都係Facebook, aastock 同睇下blog
少睇片所以唔覺得窒

只係做任何嘢慢兩拍
忍都就用

用咗半年yourmobile
而家都無得揀啦

冇計啦
留名
準備出張hello 卡做後備齋聽係咪最抵
留名等睇清觀乘時入黎騎劫搵生意

當巴絲係水魚時,就可以了騎劫啦,diu 啦星
準備出張hello 卡做後備齋聽係咪最抵

側聞各位巴絲唔想見到的人好想入來
不過佢冇isp
而家乞緊
無咩好討論 識用一定用 核武卡
冇左yourmobile 仲有邊張可以咁大gb 數?
冇左yourmobile 仲有邊張可以咁大gb 數?

smt個堆同埋lyca
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞