傾下儲值卡資訊啦

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Barkadahan in Smartone

疑惑左好耐應唔應該同清觀/ 乘時出卡,佢有咩咁巴閉可以獨家代理?

今日直產中環環球(1樓159號舖)出卡,成功出到半日4G(使用自己hkid)
[[唔洗扮古天樂,D staff精通英文廣東話]]
同埋而家做緊promo首月月費只需20蚊!!!其後亦只需$148/月
睇完張leaflet介紹半日4G正名係4G Data Plan,Starter Kit原價賣$150(上文提到而家做緊promotion只需$20),有第一個月嘅月費同$2嘅儲值額
另外全日3G正名叫mobile broadband sim card,賣$208,有第一個月嘅月費同$20嘅儲值額

以上2張卡都必須使用id登記,
根據職員所講:
每張id只可以登記3個主號碼(即$50數碼賓卡或半日4G),
而每個主號碼最多可附加3個mobile broadband號碼(即全日3G)。
所以理論上,一個人最多只可以出3張半日4G同9張全日3G合共12張卡

增值方面,出卡日=m-date 即是cut off date。系統每月會係m-date之後一日扣除所需月費。如儲值不足卡會進入停機狀態,停機30日內儲值都不足以扣除所需月費張卡將永久無效(而不是某人所講嘅7日)

我打呢篇文出黎係正大家視聽為一眾高用量用家提供貼士,以免被人水,用幾百蚊買張幾草野就買到嘅卡,用自己名登記點都好過買唔知頭唔到路嘅卡。

今次講住咁多,體驗下無限上網嘅樂趣,如有更多發現,定必同各位分享。

補充:
半日4G($148/month):
9am-9pm全速
9pm-9am 1Mbps
(可通話)

全日3G($188/month):
全日全速3G
(不可通話)

FUP:同正牌數仔一樣5GB後降priority

on9 左好耐添
原來上面有巴打講過smt 半日卡
究竟自己去買定搵人買埋寄比你叫抵d就冇絕對既答案 大家各取所需 有人用錢買時間 有人用時間買錢

即係呢
有啲嘢唔好懶醒
可以的有時大家分享唔係問題
偏偏香港的所謂經濟
同冇屎屙的仆街乜都用盡
攪串party
正常人冇得用

呢張卡你同我都出唔到
你屋企個工人或者得
除左cmhk
大家仲有冇咩其他卡推薦/爆料
睇古代人個page
有咩smt 半日快半日慢 3台核爆 csl 黑武士
呢d 其實會唔會好似風雲咁係有真身
除左古人 又有咩地方/page/網店係有賣咁集中既卡
同有儲值卡料

唔講其實有原因
有啲買唔到
你想知你要乜就不妨講低

我想知儲值卡行業生態
成個系統如何運作 如何養起咁多人
消費者應該點選擇買咩產品 係邊買
點避免比人搵老襯 買到一間鋪出既抵卡 而唔係買中伏卡(例如有第二到平過佢)
同埋我上面一開始問既野

貨比三家
起底
搵特點
有無咩好用既卡代替鴉片卡貴少少都唔緊要
過5gb同埋快就得

lyca
取极注意
全日3g穩陣啲
即係呢
有啲嘢唔好懶醒
偏偏香港的所謂經濟
同冇屎屙的仆街乜都用盡
攪串party
正常人冇得用
呢張卡你同我都出唔到
你屋企個工人或者得

咁我都係quote 成個月前既回應
如果有新料
當然歡迎巴打share
咁有外籍人士朋友既巴打又多個出卡既選擇
又唔使自己白行一轉啦

唔講其實有原因
有啲買唔到
你想知你要乜就不妨講低

我想知儲值卡行業生態
成個系統如何運作 如何養起咁多人
消費者應該點選擇買咩產品 係邊買
點避免比人搵老襯 買到一間鋪出既抵卡 而唔係買中伏卡(例如有第二到平過佢)
同埋我上面一開始問既野

貨比三家
起底
搵特點

有冇邊三家可以分享下
好多巴打包括我 都係岩岩接觸儲值卡 都唔係咁清楚
新年返大陸三日,想問下有邊張儲值卡好用?
淨上網,1gb以下都夠,用完就掉
上網search過下好似張張都要搞實名?
有無d無咁煩既香港可以買到?

wifi 蛋唔係十幾蚊日咩
三日加埋咁平
租隻上去做施主 開心share 比埋親戚朋友好過啦
利事都可能大封d

1gb以下
買張中國聯通算
https://www.cugstore.com/hk/data-card/
廣東省內$98
全國(唔理乜省)$108
仲租嚟做乜
Barkadahan in Smartone

疑惑左好耐應唔應該同清觀/ 乘時出卡,佢有咩咁巴閉可以獨家代理?

今日直產中環環球(1樓159號舖)出卡,成功出到半日4G(使用自己hkid)
[[唔洗扮古天樂,D staff精通英文廣東話]]
同埋而家做緊promo首月月費只需20蚊!!!其後亦只需$148/月
睇完張leaflet介紹半日4G正名係4G Data Plan,Starter Kit原價賣$150(上文提到而家做緊promotion只需$20),有第一個月嘅月費同$2嘅儲值額
另外全日3G正名叫mobile broadband sim card,賣$208,有第一個月嘅月費同$20嘅儲值額

以上2張卡都必須使用id登記,
根據職員所講:
每張id只可以登記3個主號碼(即$50數碼賓卡或半日4G),
而每個主號碼最多可附加3個mobile broadband號碼(即全日3G)。
所以理論上,一個人最多只可以出3張半日4G同9張全日3G合共12張卡

增值方面,出卡日=m-date 即是cut off date。系統每月會係m-date之後一日扣除所需月費。如儲值不足卡會進入停機狀態,停機30日內儲值都不足以扣除所需月費張卡將永久無效(而不是某人所講嘅7日)

我打呢篇文出黎係正大家視聽為一眾高用量用家提供貼士,以免被人水,用幾百蚊買張幾草野就買到嘅卡,用自己名登記點都好過買唔知頭唔到路嘅卡。

今次講住咁多,體驗下無限上網嘅樂趣,如有更多發現,定必同各位分享。

補充:
半日4G($148/month):
9am-9pm全速
9pm-9am 1Mbps
(可通話)

全日3G($188/month):
全日全速3G
(不可通話)

FUP:同正牌數仔一樣5GB後降priority

on9 左好耐添
究竟自己去買定搵人買埋寄比你叫抵d就冇絕對既答案 大家各取所需 有人用錢買時間 有人用時間買錢

即係呢
有啲嘢唔好懶醒
偏偏香港的所謂經濟
同冇屎屙的仆街乜都用盡
攪串party
正常人冇得用

呢張卡你同我都出唔到
你屋企個工人或者得

我前幾日先出左一張 $148,半日全速半日限速。不過已經冇$20 promo。

我唔係工人

不過要睇下FUP之後會唔會好慢。因為我而家用得太快。之前Your Mobile 14 days/6GB。而家一個月5GB。
想去wh又想keep no,有無邊張平平地用得耐?
想去wh又想keep no,有無邊張平平地用得耐?

三日加埋咁平
利事都可能大封d

點玩法?邊度有

下面條link 應該有齊曬
http://lmgtfy.com/?q=Wifi+%E8%9B%8B

一早google過啦
間間都一日$50以上
仲以為巴打有用開邊間咁平可以十幾蚊一日

三日加埋咁平
利事都可能大封d

1gb以下
買張中國聯通算
https://www.cugstore.com/hk/data-card/
廣東省內$98
全國(唔理乜省)$108
仲租嚟做乜

thx巴打

點玩法?邊度有

http://lmgtfy.com/?q=Wifi+%E8%9B%8B

一早google過啦
間間都一日$50以上

以為會同日本韓國個d 差唔多價
點知中國仲貴d
sor 誤導左你
先自膠

on9 左好耐添

即係呢
有啲嘢唔好懶醒
偏偏香港的所謂經濟
同冇屎屙的仆街乜都用盡
攪串party
正常人冇得用

呢張卡你同我都出唔到
你屋企個工人或者得

我前幾日先出左一張 $148,半日全速半日限速。不過已經冇$20 promo。

我唔係工人

不過要睇下FUP之後會唔會好慢。因為我而家用得太快。之前Your Mobile 14 days/6GB。而家一個月5GB。

上唔到部分desktop網同唔好bt
至於5gb 你聽話的話ok ge
你懂的

點玩法?邊度有

一早google過啦
間間都一日$50以上

大陸wifi 好少人做
上面講起屎忽窿
我平時一個月7gb到
果張卡係咪可以mnp???
以前your mobile 依家用hemat 5 gb 3g 3.xmb/s
想問下巴打vave張無限點睇
一個月用2/3gb既人有咩揀
清觀增值又煩條友又串 幫襯過一次覺得永不錄用

hello 卡 $78/2gb/30days
用增值卷有50%額外獎
上面講起屎忽窿
我平時一個月7gb到
果張卡係咪可以mnp???

No

用增值卷有50%額外獎

Bingo
想問去美加有咩漫遊儲值卡抵用?

用增值卷有50%額外獎

唔好意思問多少少 增值卷 係邊到購入?
而家mnp仲有咩好

唔計增值麻撚煩
計個速度都好撚垃圾 長期load air
如果收得好支那台
覺得每月開新卡玩超級人仲抵
一買可即開30日PLAN仲有錢剩過走
收到4G+,行衫至吾M 5GB FUP 0.發M 30日
5張新卡+1張50蚊增值卷就玩到7個月
大家點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞