傾下儲值卡資訊啦

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
請問巴打們 有冇4g 夠快無限數據既牌子介紹下。純睇片打機,通話分鐘100mins都夠哂!thx

以前有人介紹大檸樂卡,我只見網上有人放
比人睇片打機,但係幾貴咁

你會唔會考慮下CSL Your mobile 4g 6gb FUP /14日
因為50蚊張,同時可以作電話用途
我自己而家都用緊 暫時都ok

我本身用緊3 ,之後爆plan ,同事幫我買左張$38csl 外傭卡儲值$90定唔記得幾錢,send 過msg 就轉無限上網plan ....... 點個上面show 4G 都係好很慢........慢到load 唔到YouTube ,mytv super 就睇下停下.....

38 蚊 唔係 hello 就係hemat , 一張3.6 無限 一張7.2但九成時間唔足速,咁你認為可以有幾快?

呢張

印版 hemat , 一樣
sorry ,菲版 hemat 先啱
留名

有冇好介紹
有無巴打用過卡巴人呢張卡?
增值果d方唔方便架?
係網上好似唔多覺有人討論呢張卡

增值咪又系買卷or門市。

我有卡巴卡,下星期先開黎用。

有冇好介紹

我而家都睇下有無巴打有仲好介紹
暫時用緊your mobile,應該遲早就完promotion
#25果張SIKAT係咪同HEMAT一樣唔洗俾每月$2?
請問巴打們 有冇4g 夠快無限數據既牌子介紹下。純睇片打機,通話分鐘100mins都夠哂!thx

你會唔會考慮下CSL Your mobile 4g 6gb FUP /14日

我本身用緊3 ,之後爆plan ,同事幫我買左張$38csl 外傭卡儲值$90定唔記得幾錢,send 過msg 就轉無限上網plan ....... 點個上面show 4G 都係好很慢........慢到load 唔到YouTube ,mytv super 就睇下停下.....

38 蚊 唔係 hello 就係hemat , 一張3.6 無限 一張7.2但九成時間唔足速,咁你認為可以有幾快?

呢張

請問依張而家有無得去鴨記買?
我想問有冇d 一個月5GB 到4G 全速卡?
我本身用緊限速plan, 可能出街食飯等人嗰d 會上網,用csl 兩星期嗰張又用唔哂😂😂

我想問邊到買?
我見好似未有人開post講下儲值卡資訊,開返個post先

我而家轉左玩儲值卡
3台張可MNP既Network 3卡 加CSL Your mobile 4g 6 GB FUP

一個月110蚊有找已有12gb 4g FUP

係咪用完可以再增值?定係每個月要入貨?
Hello Pccw

最近喺以下六間指定辦理 MNP 分店其中一間問到有貨就即時辦理手續

香港銅鑼灣怡和街22-24號地下2 號商店 電話:2577 7702
九龍西洋菜街南2J-2Q,新江大樓地下8號舖 電話:6035 5123
新界屯門啟發徑1-13號4號舖地下 電話:2430 0843
新界上水 上水中心 Shop 2025 電話:2883 9372

而家新版已經係 三合一 SIM 卡,可以用到 4G LTE 網絡
不過唔好開心住,4G LTE 並唔係全速,速度鎖定咗 7.2Mbps,不過都比 Hemat 嘅 3.6M/3G 或約 800K/4G 快

Hello 卡新code list

@ = *, 避免whatsapp bold 咗D 字

Check balance & validity: *109#
(舊code: ##121#/ ##122# 暫時仲用到, 但唔再出data package 餘額)

Data package:
$28/1 Day/1GB: *101*101*4#
$56/3 Days/2GB: *101*103*3#
$88/7 Days/2GB: *101*107*3#
$78/30 Days/2GB: *101*130*1#
$156/30 Days/4GB + 1000 mins:
subscribe: *101*130*3#; unsubscribe: *101#130*3#
$218/Max 365 day/2GB: *101*199*1#
Pay-as-you-go: 不詳
Check Package Status: *101#
(舊code: *131# 暫時仲用到)

MGR:
*101*[Recipient Mobile No.]*[Value of Transfer]#
維持$5 或其倍數, 但扣完錢+$0.2 手續費後, 卡內最少要剩$10

--------------------
data package 到期日計算方法, 改為同hemat 一樣
以前係申請日起計, 30 日後嘅00:00 到期
改為申請時間起計, 720 小時後到期
例子: 以前係26/11 01:00/ 13:00/ 23:59 申請, 都會係26/12 00:00 到期
依家改為26/12 00:59/ 12:59/ 23:58

另外有指增值送嘅data 可以延期
例如今日增$50, 送300MB, 26/12 00:00 到期
如果3/12 再增$50, 上面嗰300MB (假設冇用過), 會連埋呢一次送嘅300MB, 一同係2/1/2017 00:00 到期

我而家轉左玩儲值卡
3台張可MNP既Network 3卡 加CSL Your mobile 4g 6 GB FUP

我去鴨記定期入貨,但暫時佢個promotion去到年尾完
增值唔太抵又麻煩,我覺得索性係咁入貨最實際

我而家轉左玩儲值卡

鴨記邊檔? 我想今晚去買😂

我而家轉左玩儲值卡

深水埗地鐵站,鴨記出口,斜對面有檔賣
叫咩小龍,你可以行下附近檔格價睇睇,會唔會平過50蚊張

我而家轉左玩儲值卡

有冇個樣望下?我怕買錯

我而家轉左玩儲值卡

有冇個樣望下?我怕買錯

https://www.hkcsl.com/tc/Your-Mobile-All-in-One-Prepaid-SIM/

我而家轉左玩儲值卡

有冇個樣望下?我怕買錯

https://www.hkcsl.com/tc/Your-Mobile-All-in-One-Prepaid-SIM/

多謝你
Hemat

新卡開台會送2000 分鐘本地通話費,分十個月每個月送 200 分鐘。
送 1GB 上網data

打本地 每分鐘 $0.06 一分鐘
Idd 去大陸 $0.35 一分鐘 字頭打 001 86 xxxxxx 或 打 1718 86

有漫遊功能 (好貴)
漫遊中國時可直撥回港,或致電當地 13xxxxxxxxx / +852 xxxxxxxx

其他國家致電回港 *108*1*香港號碼# 打出
其他國家致電 *108*1*001 國家字頭 電話號碼 # 打出

飛線 只有 **21* 飛咗都照收錢
沒有留言信箱功能

每 $20 會多送 $6 共 $26 面值
每 $50 會多送 $15 共 $65 面值
每 $100 會多送 $30 共 $130 面值

當每次充值,張卡會自動延長90天生命($20 只能延長30日),你張卡到期為今天開始起90 天,舉例如果你在2月1日充值,就會在2月1 日當天延長 90 天生命為新的到期日。

上網 $98 30 天 無限上網 (*101*420#) 3.6M
$88 4GB (*101*418#) 3.6M
$38 1GB (*101*612#) 3.6M

$8 1 小時 7.2 m 無限 (*101*832*2#)
$28 24 小時 7.2 m 無限 (*101*832*3#)
$78 7 日 7.2 m 無限 (*101*832*4#)

Check 張卡的餘額
打出,等一分鐘後就會有sms 回過來(是印尼文的),不用理會文字 ,只看三樣嘢就得

1. 自己電話號碼
2. 餘額
3. 張卡的到期日

Check 上網計劃

Hemat 卡 過錢到另一張 Hemat 卡
*101*電話號碼*10# $10
*101*電話號碼*20# $20

過錢比人的電話過完錢後,最少要淨番 $10,少過$10會失敗

Mnp 地點銅鑼灣糖街直銷中心(7-11 隔離)時間星期一至六 10:00-7:30
收費 : [color=Red]$0[/color]. (但要即時買 $100 總值增值劵 5 x $20)
最快需時 5 天 (但職員話無得自由選日期)
現已提供 nano sim(三合一)
之前上台卡人名登記; 要自備 id card copy
儲值卡: 只須帶備 卡主證明書 ( 即買儲值卡 sim 時跟 信用卡一樣大的果張卡)
China mobile ,3 ,smt 直過無問題
其他台卡要問清楚 ,或過定冷河先去 (即先轉到smt,再轉回 hemat)
Barkadahan in Smartone

疑惑左好耐應唔應該同清觀/ 乘時出卡,佢有咩咁巴閉可以獨家代理?

今日直產中環環球(1樓159號舖)出卡,成功出到半日4G(使用自己hkid)
[[唔洗扮古天樂,D staff精通英文廣東話]]
同埋而家做緊promo首月月費只需20蚊!!!其後亦只需$148/月
睇完張leaflet介紹半日4G正名係4G Data Plan,Starter Kit原價賣$150(上文提到而家做緊promotion只需$20),有第一個月嘅月費同$2嘅儲值額
另外全日3G正名叫mobile broadband sim card,賣$208,有第一個月嘅月費同$20嘅儲值額

以上2張卡都必須使用id登記,
根據職員所講:
每張id只可以登記3個主號碼(即$50數碼賓卡或半日4G),
而每個主號碼最多可附加3個mobile broadband號碼(即全日3G)。
所以理論上,一個人最多只可以出3張半日4G同9張全日3G合共12張卡

增值方面,出卡日=m-date 即是cut off date。系統每月會係m-date之後一日扣除所需月費。如儲值不足卡會進入停機狀態,停機30日內儲值都不足以扣除所需月費張卡將永久無效(而不是某人所講嘅7日)

我打呢篇文出黎係正大家視聽為一眾高用量用家提供貼士,以免被人水,用幾百蚊買張幾草野就買到嘅卡,用自己名登記點都好過買唔知頭唔到路嘅卡。

今次講住咁多,體驗下無限上網嘅樂趣,如有更多發現,定必同各位分享。

補充:
半日4G($148/month):
9am-9pm全速
9pm-9am 1Mbps
(可通話)

全日3G($188/month):
全日全速3G
(不可通話)

FUP:同正牌數仔一樣5GB後降priority
用緊乖時介紹既hello
Hemat

新卡開台會送2000 分鐘本地通話費,分十個月每個月送 200 分鐘。
送 1GB 上網data

打本地 每分鐘 $0.06 一分鐘
Idd 去大陸 $0.35 一分鐘 字頭打 001 86 xxxxxx 或 打 1718 86

有漫遊功能 (好貴)
漫遊中國時可直撥回港,或致電當地 13xxxxxxxxx / +852 xxxxxxxx

其他國家致電回港 *108*1*香港號碼# 打出
其他國家致電 *108*1*001 國家字頭 電話號碼 # 打出

飛線 只有 **21* 飛咗都照收錢
沒有留言信箱功能

每 $20 會多送 $6 共 $26 面值
每 $50 會多送 $15 共 $65 面值
每 $100 會多送 $30 共 $130 面值

當每次充值,張卡會自動延長90天生命($20 只能延長30日),你張卡到期為今天開始起90 天,舉例如果你在2月1日充值,就會在2月1 日當天延長 90 天生命為新的到期日。

上網 $98 30 天 無限上網 (*101*420#) 3.6M
$88 4GB (*101*418#) 3.6M
$38 1GB (*101*612#) 3.6M

$8 1 小時 7.2 m 無限 (*101*832*2#)
$28 24 小時 7.2 m 無限 (*101*832*3#)
$78 7 日 7.2 m 無限 (*101*832*4#)

Check 張卡的餘額
打出,等一分鐘後就會有sms 回過來(是印尼文的),不用理會文字 ,只看三樣嘢就得

1. 自己電話號碼
2. 餘額
3. 張卡的到期日

Check 上網計劃

Hemat 卡 過錢到另一張 Hemat 卡
*101*電話號碼*10# $10
*101*電話號碼*20# $20

過錢比人的電話過完錢後,最少要淨番 $10,少過$10會失敗

Mnp 地點銅鑼灣糖街直銷中心(7-11 隔離)時間星期一至六 10:00-7:30
收費 : [color=Red]$0[/color]. (但要即時買 $100 總值增值劵 5 x $20)
最快需時 5 天 (但職員話無得自由選日期)
現已提供 nano sim(三合一)
之前上台卡人名登記; 要自備 id card copy
儲值卡: 只須帶備 卡主證明書 ( 即買儲值卡 sim 時跟 信用卡一樣大的果張卡)
China mobile ,3 ,smt 直過無問題
其他台卡要問清楚 ,或過定冷河先去 (即先轉到smt,再轉回 hemat)

巴打 我買左你地介紹嗰張your mobile
聽日試用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞