《香港傭兵》(32)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
妹妹仔早
各位早晨
又灰又嬲
屌用真槍指人仲要一腳伸落跪喺地上舉晒手嘅市民 仲要冇Gear
痴撚咗線呀 而家打仗呀 我哋而家有槍咩
當我哋有槍 你哋已經唔會有機會舉槍

當你哋開咗第一槍 我哋永遠唔會忘記你哋做嘅一切
痴撚線㗎 嗰個成個街坊裝咁 跪喺度舉晒手 你伸佢一腳仲槍指指
公安大撚晒呀?!
做到咁樣係追債定係尋仇
咁做同721跪地求饒但係照俾人打有咩分別
仲要用槍 想殺人呀 指住人 個角度仲要係指住頭㗎
我見到唔止一個 後面嗰兩個都似係揸槍 我有冇睇錯

妹妹仔早
高才鳩早
報報早
風鈴早
各位早晨
睇黨鐵同黑警啲聲明同發言真係侮辱智慧
屌 老豆又開到勁大聲咁聽藍片
好撚嬲呀
完全唔明點解高院唔出嚟解釋

先勿論

(1)個章真係雕錯咗
定係
(2)法院內根本冇呢個印 有人出古惑整虛假文書

大佬而家發現你有個錯嘅chop出咗街
作為法院係咪有義務出嚟澄清

如果係(1)就應該攞返個印出嚟
開記者會當場吸俾傳媒大眾睇
就係呢個錯體印
然後當眾銷毀

不過銷毀要交俾外國勢力驗完
確定黨鐵份嘢個chop係exactly出自呢個印
之後先銷毀 咁仲勉強可以保住公信力

就算係中小企個印出錯 起碼都要登報
同埋搵返啲supplier client解釋
講明呢個印錯體 以後用一個新嘅印
再見到舊嗰個印出現就請對方報黑警留個record
自己再諗對策

屌你老母堂堂一間承繼英國殖民地制度嘅法院竟然咩都唔做
吸返個啱嘅就算數?你真係當我哋蠢?
OL pantry阿姐 我老母都知呢啲嘢唔錯得啦

如果係(2)咁唔該你出嚟交代
雖然報黑警都肯定冇用
但係起碼你都做個樣
如果唔係肯定有人質疑
究竟邊個印先係真

香港政府 屌你老母
蛇鼠一窩 矇騙大眾
口稱法治 親毀其本
城邦敗亡 眾夫所指
法治已死
唔好再覺得法院係神聖 佢哋而家同大陸嗰套冇分別
藍屍真係永遠唔會睇真相
我老豆尋日全日都唔撚睇新聞嘅Live
今日Mon足全日
Mon乜柒?CCTVB啲剪輯加工修飾造假後嘅新聞
仲有碌手機 睇人點去拆人招牌
但就唔撚知嗰啲係黑社會嘅生意嚟㗎喎
真係㗎 深到咁深藍係冇得救㗎

上回講到飛揚又向羅羅爆料~
黑社會想入特殊區發展啦~賣聖水啦~
然後再同羅羅拖多陣拖啦~
到差唔多時候,羅羅話係時候要交人,就多謝飛揚,然後轉身離開~
喂~真係多謝晒吖~講咗咁多寶貴情報俾羅羅聽~
然後綽姿都打嚟叫飛揚去IFC搵佢喎~
飛揚過到嚟IFC,都係冇乜點變~
都係咁多對眼生喺額頭嘅上等人...
男男女女...都係狗眼看人低咁...
周圍嘅店舖都係名店...都係立體投射顯示器...
飛揚就喺啲不可一世嘅上等人之間...名店之中穿插...
『Starbucks呢...Starbucks呢...水牌呢...水牌呢...』行極都唔見...
呢個年代嘅Starbucks搬柒咗去邊吖?
正當飛揚迷晒路又搵唔到水牌之時...就見到原來間Starbucks搬咗喺出入口之間!
半間Starbucks喺室內!半間Starbucks喺室外!
而喺玻璃幕門之外...就見到一個熟悉嘅嬌小身影...坐喺出面...
係綽姿...綽姿坐咗喺出面嘅二人世界位飲咖啡!
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 15-短兵相接] PART 10

我向住玻璃幕門方向行,望清楚綽姿...望清楚出面...

天色都已經變黑...已經到夜晚...

幾盞柔和和暖嘅燈光為室外照明...

而喺綽姿身旁...正正就有兩三盞柔和嘅燈仔...

微弱且和暖嘅燈光照射到綽姿身上...面上...
當玻璃幕門自動打開之時,綽姿都留意到我嘅存在...拎起杯咖啡邊飲邊眼尾望住我...

我行到去綽姿面前,坐低:『Sorry吖...等咗好耐吖?』

「嗯。都幾耐。」綽姿放低隻杯,冷冷淡淡咁。

真係好大分別呢...綽姿同羅羅...

但我又唔係話綽姿唔吸引喎!

綽姿呢種冷漠性格...總係吸引住我...
『呃...係呢...點解會過咗嚟呢邊嘅?』係咯...點解會過咗海?

「我接咗個委託...喺呢邊...你冇睇咩?」綽姿冷眼望住我。

『我...我冇吖...』我冇見到有委託吖...淨係見到你分得1 Sil俾我咋...

「肯定係掛住同人拍拖啦。」綽姿冷眼打量住我。

『我...我冇吖我冇吖!我都唔係掛住拍拖!』講到我好似墮入愛河咁...

「你唔係掛住拍拖...」綽姿飲一啖咖啡,「咁喺朱海羅身上打聽到啲乜?」

『打聽到啲乜...呃...』又好似...冇乜...

同羅羅一齊成日...都真係好似...冇乜有用嘅情報打聽到返嚟...
「唉...我都估到㗎喇...」綽姿皺一皺眉,擰擰頭,「仲應該爆咗唔少料俾佢聽添。」

『爆咗唔少料...呃...』講講吓又好似係喎...

先唔好話上次已經提過我係穿越時空...喺情報庫睇到有關原核嘅情報...

今次仲分析埋我穿越時空話唔定係同ADAM有關連...

又提過呢兩個禮拜執行委託...遇過唔少次逆行者...

仲提及過偶然同必然呢兩個超勁嘅逆行者...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞