《香港傭兵》(32)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
妹妹仔早
高才鳩早
報報早
風鈴早
各位早晨
日子好難過
抱抱
嗚呀
負能量核爆

上回講到飛揚同綽姿向住老蘭方向行。
原來今次嘅委託係要去老蘭護送個人同件貨。
又係護送?
綽姿話安全啲喎。
真係安全咩?好似次次護送都舐嘢㗎喎...
老蘭都仲係有咁多蝻亞仔同黑色等執屍。
而酒吧裡面都係有咁多上等人同淫女。
當綽姿同飛揚嚟到一間酒吧外面,望多幾望,就沿路行返轉頭。
綽姿帶住飛揚行去碼頭,又望幾望。
然後又沿路行返去老蘭間酒吧。
來來回回...來來回回行咗幾轉。
原來咁就叫踩線...
而呢條路線...應該就係今次委託要護送嘅路線...
喺碼頭旁邊吹咗陣風...睇咗陣風景...
「好喇,差唔多係時候喇...」正當綽姿轉身...
係...係時候喇?
飛揚又跟住綽姿轉身之時...
「HI~我哋又見面喇~」正正有個身影企喺佢哋面前!
飛揚望清楚...呢個嬌小嘅身影係...
「朱海羅?」綽姿帶住疑惑嘅聲線...講出飛揚心中嘅名字...
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 15-短兵相接] PART 11

著住黑色毛毛大褸嘅羅羅帶住甜絲絲嘅微笑企定定,望住我同綽姿。

我行近羅羅兩步:『點解你...會喺度㗎?』

「我?」羅羅指住自己個鼻,「執行委託囉~」

『吓?你都接咗委託吖?』竟然又可以同羅羅一齊執行委託...

「係吖係吖~嘻嘻~」羅羅帶住甜絲絲嘅微笑點點頭~「我哋又可以一齊行動喇~」

太好喇~又可以同羅羅一齊執行委託...實在太好喇~
雖然話綽姿要我小心羅羅呢個小女孩(我係有好好記住綽姿嘅忠告㗎!),但羅羅咁勁揪,有佢一齊嘅話總係會放心啲~

始終有個勁啲嘅行者一齊執行委託,成功率都高啲嘛~

嗱~你又唔好真係當我係大埔LuLu吖~羅羅會利用我哋,同樣我哋都可以利用返佢㗎姐~

綽姿行近羅羅面前:「估唔到...你都會對呢啲平價委託有興趣。」

平價委託?

乜今次個委託好Cheap㗎咋咩?

係喎...頭先都唔記得睇有幾多報酬添...
「平價又好~貴價又好~咁啱見到合眼緣咪接囉~」羅羅向綽姿打咗個眼色~

「係咩...」綽姿雙眼一紅,「你最好唔係嚟搞亂。」

同時羅羅對眼都紅一紅:「乜你咁講我㗎?大家都係為咗報酬姐~」

佢哋兩個對眼都紅一紅...即係話要精神液?

要用精神液...要用精神液!

唔好俾佢哋覺得我慢幾拍!

咪住先...我身上好似...係一支Level 1嘅精神液都冇㗎喎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞