《香港傭兵》(32)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
『你跑快啲得唔得呀?!讓開呀!!!』我覺得唔夠快...跑得仲未夠快!

「Hey!I...My手快...斷!」偉先生越嚟越冇力跑...

『你跑快啲咪唔斷囉!』再唔跑快啲唔係隻手斷...係條頸斷呀!

真係諗唔明...點解會咁矛盾...

照咁睇...羅羅嘅委託同我哋個委託明顯係對立!

我哋SPIRIT點會同時有對立嘅委託出現㗎?!
跑咗好似都幾耐...先拉住偉先生跑到嚟碼頭!

「嗄...嗄...」偉先生抖晒大氣咁!

『嗄...嗄...到喇...跟住...跟住呢?』我放開偉先生...喺碼頭旁邊行多幾步...睇睇跟住應該點做...

係搭船?定係搭直升機?

但我都未有方向之時...我就見到不遠處...有一...兩個身影...

我再望清楚...見到有一個黑色嘅嬌小身影...手持紅光刀刃...拉住跪喺地上...雙臂已經被斬斷!斷口位置飄出大量紅色粒子嘅身影!

唔...唔係吖化?!
此時嬌小嘅身影散發出強大且壓迫嘅氣息!

係羅羅...羅羅嘅氣息...羅羅已經搞掂綽姿!

羅羅將綽姿拋去我面前!

我立即衝上前!雙手抱實綽姿跪喺地上:『綽姿!綽姿你點吖?』

「嗄...嗄!」綽姿表現得勁痛苦咁!「叫我...叫我瓦解...嗄!」

竟然...竟然咁短時間...就將綽姿對手斬斷...

羅羅呢個人...
“咯...咯...咯...咯...”手持紅光刀刃嘅羅羅就行近我身邊...

“咯...咯...咯...咯...”喺我身邊擦身而過...

我跪喺地上攬住綽姿,背住羅羅講一句:『唔殺人得唔得?』

“咯...”羅羅企一企定:「殺死偉係我嘅委託內容之一。」

“咯...咯...”羅羅向住我嘅身後再行多兩步...

「NO!Don’t kill me!PLEASE!唔好!唔好...」

“嗡!”一聲響...

“咚!咚…啪!”
羅羅拎起埋個黑色手提箱,就行到嚟我身旁:「嚟我度吖~我呢頭都有地方落腳~」

『唔使喇...』我都搞唔清...我哋係敵人...定係伙伴...

「你帶住佢唔方便返去特殊區㗎~」羅羅行前一步,「再加上你都好似就快進入深層睡眠~」

都...係嘅...

羅羅講得啱...要帶住斷咗雙手嘅綽姿返去特殊區真係唔多方便...

就算而家綽姿進入深層睡眠,生返對手出嚟...我都捱唔到返入去特殊區...

「跟我嚟啦~」羅羅繼續向前行。

我都只好抱起綽姿...跟住羅羅身後行。

TO BE CONTINUED

今晚出完

三句預告

[Day 16-秘密情報] PART 01

『月!阿月!』我跑出學校大門,追住阿月!

追住阿月嘅背影一直跑...佢跑得好快!
為咗爭仔
已經將[Day 15-短兵相接] PART 11 Upload上Facebook同紙言
明明就係見對手弱 專登接嚟賺Sil
飛揚邊有咁大影響力
做咩唔爆seed搞掂羅羅
點捨得吖
今次去台灣唔搭國泰同港航,要飛嘅都希望一同杯葛
點解羅羅又唔殺飛揚
因為未玩厭
好變態吖
國泰跪低真係冇眼睇
yes
但係又成個妹妹仔咁

有冇方法幫佢贖身唔再做行者呢
綽姿都冇死吖 斷咗兩隻手咋嘛
錫住慢慢玩
好正常咋嘛
話唔定佢自己都唔想贖 覺得做行者好好玩
俾哥哥包養 做全職妹妹
哥哥咁弱 點包養
飛揚咁廢
一刀秒啦
羅羅咁愛飛揚 邊捨得吖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞