《香港傭兵》(32)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike

上回講到羅羅提到飛揚同ADAM可能有關聯~
因為飛揚提過ADAM有穿越時空嘅功能~
不過羅羅都係吹水姐~
而飛揚都覺得有可能~不過最重要一點係,飛揚冇同羅羅講過“ADAM”...只提過原核...
究竟羅羅知道幾多呢?
同羅羅食飽,飛揚又發現自己嘅報酬俾綽姿扣咗唔少!
羅羅又借機叫飛揚跟佢~
飛揚就不了啦~
唔係話鍾意綽姿...只係...羅羅呢個人都好危險...
行出餐廳,街上都仲係勁多人...
有好多都係大陸人...又有好多鬼鬼祟祟...
唔知有幾多都係SPIRIT嘅人?又會唔會有逆行者潛服?
做咗兩個禮拜行者...或者都有返啲行者直覺...
睇嚟飛揚真係成為真正嘅行者喇~
羅羅話要專心拍拖~唔好咁專注其他~好易俾其他人察覺到自己係行者嘅身份㗎~
吓?好易俾人察覺到...行者身份?
「俾我哋SPIRIT嘅人察覺到唔算係咩大件事~之但係...俾逆行者察覺到就唔係咁好啦~」羅羅又甜絲絲咁對住飛揚笑~
俾逆行者察覺到...唔係咁好?
「雖然話俾佢哋察覺到都唔會對我哋點...不過俾佢哋點咗相,始終都唔係咁方便~」羅羅又壓一壓個小饅頭埋飛揚手臂~
點咗相...始終都唔係咁方便...
又係喎!
飛揚而家先驚覺自己仲係初哥!唔似得羅羅咁有經驗!
「所以你而家都係專心同我拍拖好喇~」羅羅又甜絲絲咁翹到飛揚實一實~
定係呢個先係羅羅嘅真正目的吖...
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 15-短兵相接] PART 09

繼續被羅羅雙手翹實咁拍拖...

「你睇你睇~隻公仔幾可愛~」羅羅成個小妹妹咁指住隻公仔~

『咁都叫可愛?好樣衰喎...』羅羅真係好似小妹妹...審美眼光都係奇奇怪怪...

「討厭~明明就好似你咁可愛~」羅羅攬實隻樣衰公仔扭吓扭吓~

『吓?』咁即係話我樣衰姐...
「你睇你睇~呢隻仲似你吖~」羅羅又拎起另一隻樣衰公仔~

『吓?青BB咁喎...』似青蛙多啲喎...

「青BB咪似你囉~」羅羅又攬住青BB嘅青蛙公仔扭吓扭吓~

『吓?』乜我好青咩?我唔係青頭㗎喇喎...

同羅羅行過唔少地方~入過唔少商舖~

羅羅都總係會帶住天真無邪嘅笑容~成個樂天嘅小妹妹咁走嚟走去~

係嘅...又真係幾開心嘅...
其實嚟咗未來咁耐...好似而家咁開心嘅日子真係唔多...

喺Today Coffee工作啦~有一晚同綽姿食大排檔啦~同綽姿扮兄妹行沙灘啦~聽綽姿講佢嘅故事啦~仲有上次羅羅走入嚟特殊區啦~

兩個禮拜...開心嘅日子寥寥可數...

其餘嘅時間...都係擔驚受怕...出入鬼門關...

而家同羅羅拍拖...仲有一種...感覺...

好似...同阿月一齊嘅...感覺...
羅羅翹住我,行到上嚟空中花園:「不如坐低抖抖咯~」

『嗯~好好~估唔到密集嘅鬧市都有地方整花園...』望望整個空中花園...

被唔少花花草草樹木包圍住...又有雀仔飛嚟飛去...仲有唔少立體投射顯示器...

雖然啲立體投射顯示器都係投射緊啲大公司廣告...但都總叫做鳥語花香~

「嗯嗯~而家大多數花園同公園都會建喺啲商場平台~又或者天台~算係叫做有個舒適悠閒嘅地方俾人呼吸新鮮空氣啦~」羅羅對腳仔踢踢~

我又望住羅羅對絕對領域黑絲美腿...真係好正...好扯旗吖...
修長嘅小妹妹絕對領域黑絲美腿踢吓踢吓...踢吓踢吓...我對眼就跟住羅羅對小妹妹美腿移動移動...

就喺我著晒迷...被羅羅對小妹妹美腿吸走靈魂之時...

“嘯~嘯~~~”係口哨聲...

我回頭望一望傳嚟口哨聲嘅方向...就見到有三五個十幾歲嘅MK仔行緊過嚟...

個個都著到成個潮童咁...個頭又染到鬼五馬六咁...

做乜撚嘢姐?三五成群吖?
五個MK仔就圍喺我同羅羅面前...其中一個企中間嘅青頭MK仔就打量住羅羅:「好撚正喎~」

「哈哈哈~」其餘四個MK仔笑淫淫咁~

羅羅唔出聲,繼續腳仔踢踢~

青頭MK仔望住羅羅對腳仔,又好似想𥄫𥄫裙底:「咁撚正嘅𡃁妹跟條柒頭?不如跟我啦~」

柒頭?講緊我吖?
『走啦,我唔想搞大佢呀,走啦。』你呢啲死MK真係...

「吓?咩話?搞乜撚嘢話?」青頭MK仔扮失聰,「你哋聽唔聽到有條廢柴講嘢吖?」

其他MK仔和應:「冇喎~聽唔撚到喎~」

做乜撚姐?集體失聰吖?

個青頭MK仔行近兩步,篤住我胸口:「呢度冇人聽到你講嘢呀!」

我一手就撥開青頭MK仔隻手:『咪撚手指指呀。』

而家啲MK仔真係唔撚識死㗎喎...
個青頭MK仔再行近一步,用排骨雞胸頂住我胸口,嘴埋嚟咁制:「好撚寸喎...邊撚度㗎?」

『邊咩撚咩度咩吖?你又邊咩撚咩度咩吖?』同你啲MK仔講我係SPIRIT你都唔知係乜㗎啦...

「你唔撚識我呀?沙田係我大佬揸旗㗎!」青頭MK仔用排骨雞胸撞一撞我!

『點揸旗呀?揸咩呀?咁揸定咁揸呀?』我作狀揸一揸自己胸口同條J,『你大佬吖嘛?即係唔係你啦?叫你大佬出嚟同我講吖...』

「你老幾呀?!」青頭MK仔嘴晒埋嚟!「要我大佬同你講?講閪呀?」

『同你大佬講嘢使撚老幾呀?講咩閪呀?你大佬淨係識講閪㗎?』屌你老母夠膽就吹行雞!睇我將唔將你哋成個字頭砍落嚟!

唔係喎...我好似冇精神液喺身㗎喎...

屌!對付呢啲死MK黑社會使撚用精神刀咩?用匕首都得啦!
「夠膽喺我面前寸我大佬?!」青頭MK仔噴晒口水!

『喺你大佬面前寸撚你大佬都夠膽吖我!喂...你啲口水吖...』講還講吖...咪撚噴晒口水咁啦...仲要貼得咁埋...衛生啲好唔好吖?

「你!」就喺個青頭MK仔想郁我之時...

「喂...」另一個MK仔捉一捉住青頭MK仔,「好似有啲唔對路...」

個青頭MK仔望一望...又望兩望...

「睇...睇路吖...」青頭MK仔一邊手指指,一邊向後退...帶住班MK仔轉身離開。

知唔對路呢?感覺到我嘅精神能量有幾強呢?(都冇用到精神液...扮咩姐...)
『而家啲死MK真係唔識死...』我回頭望望羅羅...原來羅羅已經企咗起身。

羅羅雙手合實~甜絲絲咁~雙眼發晒光咁望實我:「好Man吖~」

『吓?』咁...咁就好Man㗎喇?嚇退班MK仔咋喎...

「有你喺身邊...真係好有安全感~」羅羅仲要走嚟雙手捉實我隻手~

『哈哈...哈哈...邊係呢...哈哈...』其實都...濕濕碎姐...『又估唔到...呢邊都有MK仔...』

「好似話佢哋喺旺角搵唔到食~就連新發展區域都爭餐死~咪要去其他地方發圍~」

旺角搵唔到食...
「周圍點火頭~爭地盤~所以街上就多咗呢啲MK仔搞事~」

點火頭...爭地盤...

「九龍好多地方都係咁㗎喇~」

『唔止九龍啦...』

「嗯?」羅羅一頭問號咁打量住我~

『仲想去特殊區...』

又令我諗返起...黃金海岸...

今晚出完

三句預告

「特殊區?」羅羅仲係一頭問號望住我~

『嗯...之前喺旺角打聽到有黑社會想入特殊區搵食...』諗返起耀揚...

「佢哋都想入特殊區?」羅羅諗一諗...
狐假虎威
不過廢腸又免費分享情報喇
喺關口先拉人 話佢叫雞
唯一可能嘅證據就係留低咗相
或者好似某個濕鳩教授咁用微柒

但係鄭生有女朋友 又要幫英領做嘢
好難相信佢會留低/有以上講嘅證據

一係就係老屈囉
咁到俾你睇得出
果然係高才鳩
完全冇戒心 廢腸好弱㗎
除咗老屈 我諗唔到有其他可能
真係好恐怖 香港都就快會係咁
其實唔難

等陣再讚吓 又有免費情報
仲要係西九龍站
已經係以第一身去寫 仲要得兩三句唔到位嘅提示 咁都話唔難
扮下天真問兩句 又爆多啲情報出嚟
都話咗西九龍站唔可以一地兩檢㗎啦
廢腸以前肯定有同MK仔互屌

夜晚摟吓哥哥一齊沖涼 賣弄吓色相
又有免費情報
其實擺明係一開始就隨便用叫雞嚟拉佢
根本就係莫須有

到而家過咗十日先confirm係用叫雞嚟拉
而唔用其他罪
應該係因為驚鄭生爆響口 話當初係用其他罪名拉
而且又可以直接抹殺佢人格
我可以肯定你係Hack過我iCloud 睇晒我啲文
邊使 叫哥哥幫換衫已經乜都講晒出嚟
其實叫雞係最容易又最方便
好似話洗頭艇呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞