《香港傭兵》(32)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
廢揚快啲爆seed斬死羅羅啦
斬我綽姿
羅羅會響綽姿面前食左飛揚
飛揚又點忍心傷害羅羅
羅羅:斬斷你雙手 只可以睇住我點食飛揚哥哥
斬我綽姿者 死
交手斷手在所難免
用口
用腳都得
妹妹仔早
病咗?
高才鳩早
報報早
各位早晨
徹夜難眠 醒咗又瞓唔返 唉

垃圾天氣
你都幾易病喎
SL休息多啲
肯肯定係香港天氣嘅問題
香港空氣差 係因為大陸不停有毒氣吹落嚟

上回講到羅羅突然出手殺成鍾先生!
飛揚完全唔知咩情況!
原來羅羅接嘅委託,並唔係飛揚佢哋嗰一個...係另一個對頭嘅委託!
點會咁㗎?
羅羅仲想要埋偉先生手上個箱!
綽姿叫飛揚帶偉先生走!仲話自己唔頂得幾耐!
飛揚拉住偉先生走!
狂跑狂走!拔足狂奔!
點會咁...點會係對頭嘅委託?乜真係會接到對頭嘅委託㗎咩?!
已經極速跑到嚟碼頭!但原來...羅羅比飛揚更早一步...
綽姿已經被羅羅斬斷對手...兩邊斷口飄出大量紅色粒子...
羅羅將綽姿拋向飛揚!
飛揚抱住綽姿...羅羅就行過去偉先生...
飛揚唔想羅羅殺人...但羅羅話殺死偉係佢委託裡面其中一個任務...
羅羅決解偉先生,拎埋個手提箱...就叫飛揚帶埋綽姿去佢屋企。
飛揚本來就唔想...之但係帶住斷咗雙臂嘅綽姿返去特殊區並唔方便...
再加上飛揚都好快會進入深層睡眠...
「跟我嚟啦~」羅羅繼續向前行。
飛揚都只好抱起綽姿...跟住羅羅身後行。
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 16-秘密情報] PART 01

『月!阿月!』我跑出學校大門,追住阿月!

追住阿月嘅背影一直跑...佢跑得好快!

『阿月!阿月吖!』我一手捉住阿手腕!拉停佢!『做乜走咁快吖?』

只見阿月一轉身...雙眼通紅...

『做...做咩吖?做咩喊吖?冇事嘛?』我嘗試摸摸阿月面頰...

阿月立即擰擰頭,避開:「唔好對我咁好...」

『傻豬嚟㗎~我唔對你好對邊個好喎~』阿月做乜要講啲咁傻豬嘅說話?
阿月再擰擰頭:「我唔值得你對我咁好...」

『點會吖...』我都未將想講嘅說話講晒出口...

「其實...喺我同你一齊之前...就已經有男朋友...」阿月講出一句驚人說話!

其實...並唔算係太過驚人...

其實...我應該一早察覺到...

同阿月開始一齊呢一個月...佢久唔久都會話有事做...

問佢有咩事,佢又支支吾吾咁...我就唔多追問...

我總係有呢種感覺...有呢一種感覺...

只係我一直唔肯面對...唔肯正視...
「其實我...一直都同緊程勝一齊...只係我唔想公開...」阿月一面難過...

竟然...原來阿月係同校草一齊!

學校一直都有傳聞...校草之所以一直都唔接受女同學唔係因為佢係Gay...係因為佢已經有女朋友...

只係一直以嚟,校草都唔承認...但又唔否認...

原來校草真係有女朋友...仲要係阿月!

我都覺得奇怪...

全校上上下下嘅女同學都會討論校草...

就算唔係明目張膽咁同人講自己愛上校草,都會高談闊論校草有幾型幾高幾靚仔幾咁似古天樂!

唯獨阿月...就只有阿月一個女生冇提過一句校草...冇望過校草一眼...
不過平心而論...都啱嘅...

程勝係校草...阿月係校花...襯到絕吖...

之但係...

『既然你都同咗程勝一齊...點解又會接受我?』呢點我又真係唔明...

其實我知道,唔好話全校嘅男同學...就連阿Sir都覺得阿月超級靚女...

差唔多每日都總會有同學師兄向阿月示愛...

唔單止我校...就連同區嘅學校都慕名而來...追求阿月...

阿月都一一拒絕...

而我...我其貌不揚...又冇乜專長...點解阿月會同程勝一齊...又接受我呢?
「因為...我愛係一個人...愛我係另一個人...」阿月雙眼之中帶著淚水...情深深咁望實我...

我愛係一個人...愛我係另一個人...

我立即攬實阿月:『我要同你一齊...就算偷偷摸摸...我都唔介意!』

有阿月呢句就夠!

阿月推一推開我,擰一擰頭:「唔要...我唔要你偷偷摸摸...」

唔要我...偷偷摸摸...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞