又係時間推吓Amazon 平價notebook (20)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
想問下呢部機加ssd係2.5定m2
同埋ram ssd係香港買定newegg買埋好
m.2
我自己就會newegg買
咁有邊部薄機好啲
我意思係 可以重啲啲但cpu性能最好
GU502 / GS65 / Razer Blade / Aero 15 / XPS15

全部行i7-9750H
notebook spec唔熟 想問下
N展仔想買部Laptop返學用
budget 7-8k到
唔會點打機 最多攞嚟打下Hearts of Iron 4之類啲strategy game
CPU i5-8265U好似穩陣啲
8GB RAM
硬碟方面 重量問題係咪淨M.2 SSD會好啲
顯示卡唔知MX250好唔好

想聽下意見買邊部好
唔買蘋果同中國牌子
GU502 / GS65 / Razer Blade / Aero 15新版 / XPS15

全部行i7-9750H
gu502冇aas都係唔多推,又貴
之前睇過有個網係測試埋唔同cpu喺唔同notebook嘅表現 始終個散熱設計唔同 有啲notebook跳頻得好
個人偏好想問下Dell, HP, Acer, Samsung呢啲
ASUS我個friend話易燒mon係咪真
你啲要求, 其實是但一部分cheap cheap i3機都做到
i3我主要驚行engineering program唔夠processing power
想上mx係驚UHD 620唔夠推
可能我太杞人憂天
咪on9喇,電子野一向係睇彩數
asus個bios更新都幾惡
window更新會順手幫你更新埋
gx502升左去305 bios,但官網都未更新
疏利
唔好意思啊巴打 但係部機唔係原本已經用咗個m2 slot咩
加2.5先正確睇錯以為你問個ssd係2.5定m2
想問新嗰部UX434, 唔知掂唔掂
https://t.me/pklqwer tg me, 放GU502 GV
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞