又係時間推吓Amazon 平價notebook (20)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
Area 51係信仰
ASUS GL504GM-DS74 ROG Strix Hero II Gaming Laptop, 15.6" 144 Hz IPS-Type Slim Bezel Display, GeForce GTX 1060 6 GB, Intel Core i7-8750H (up to 3.9 GHz), 256 GB PCIe SSD + 1 TB HDD, 16 GB Memory
https://www.newegg.com/global/hk-en/p/N82E16834235011?Item=N82E16834235011
買咗等緊
連運費9300有找
咁香港買啦

起碼有本地保

佢寫26到但呢邊就冇變左
你用邊款送貨速度?

有無保證/預計幾時到?
Msi 咁求其既...買240hz版左上貼240hz 右下貼144hz 亂咁貼嫁
用AmazonGlobal Priority Shipping
本身就話2-5日 咁送國外我都預佢遲少少
咁你追cs啦

應該會免你運費
右下角個張好明顯係通用啦
可以upgrade 16gb

想問新laptop undervolt

降完壓 save voltage immeditely後 仲有無野要set?

唔該
Amazon 買機點樣升16gb ram? 買果陣定要自己拆機升?
學data既文書機 ~8k 有咩推介
Zenbook 定 vivobook 15?
未加RAM前freeze定加咗都freeze?
LM
4k 60hz 定 2k 144hz 好? 兩部野價錢spec差唔多分別在個moon 主要睇戲同做功課多 間唔時先打下機
zenbook
Detail spec please
想買部文書機 用Word Excel 上網 睇下片 想用到4-5年
係咪要16gb Ram 256gb ssd+1tb hhd 先至4年後唔會太差/太慢?
定係512gb ssd就唔洗hhd? (因為工作需要會有大量錄音 可能hard disk要大少少)
我見Dell比較耐用但會重 Asus輕但好似好易壞 有無好推薦
好睇個人選擇

如果唔常打機咁不如4k啦
用得耐唔耐好睇用家架wor

8gb ram足夠,部機慢咪清下垃圾就應該冇問題㗎啦

512ssd 啱你多d

想係amazon買就asus有一年保,其他牌子就香港買啦
如果15k 有無咩gaming notebook 選擇
玩巫師3果類game 多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞