又係時間推吓Amazon 平價notebook (20)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
想問下一萬蚊左右,15吋,打機(Witcher3,Wow個類)唔太重,因為會攞出街做野,有無好推介
https://www.amazon.com/VivoBook-i7-8550U-GeForce-NanoEdge-Display/dp/B07B7VFTN9/ref=sr_1_4?keywords=ASUS%2Bi7&qid=1568089737&s=electronics&sr=1-4&th=1

定價: US$799.00
定價: US$699.00 + 至 香港 的 USD21.44 運費與進口費用押金
您節省: US$100.00 (13%)

掃過見到平左100美金,巴打自己考慮岩唔岩
我本身對samsung冇反感電話都係用佢
但係聽人講佢notebook易出事所以有d卻步
買嚟都係為咗做fyp
Area 51m叫平
相比GT75 GT76(行貨)/Asus mothership/ Eurocom x9c

Area 51m 真係算平
哦, 我果部唔駛30K

2080, 9980HK, 仲係4K MOON TIM
我都諗緊呢部 但香港未見過實機 無得試下 都係仲諗緊
你都唔係正常人

台灣托機返香港都做得出

返到嚟又自己換散熱膏

邊有人夠你玩

京東搵到部ASUS 6399人仔I7 1650 120HZ mon 算抵?
你諗你
好撚抵呀 買啦
淘寶買dell有無伏
佢話香港照受保
搞到我心郁
最緊要係快
香港等到仆街
如果想買部輕身notebook用黎做下文書工作+上網睇戲,有冇咩推介?
Zenbook
做programming zenbook頂唔頂到
如果唔係SHITTY 仔點做:(
貴model 應該ok
行滿血U
十年前嘅notebook都做到Programming

or
HP14s (I5) $4790 ownership 都可以望望
https://www.dell.com/zh-hk/work/shop/筆記型電腦-上網本/vostro-14-5000-小型企業筆記型電腦/spd/vostro-14-5490-laptop

Dell 官網最近做減價
但有d機原價都較其他同類型牌子平
唔知好唔好用
同xps比較呢?上網睇review xps都好似唔差。
諗住買zenbook/vivobook 純粹做文書嘢買邊部好 同埋會唔會好快冇電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞