又係時間推吓Amazon 平價notebook (20)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
宜家 51m+Zenbook ,本身諗住留住,但三部notebook 好似好無謂
我仲有部desktop

Mon 都兩隻
26/8買咗 aorus 15 29到

連運費13k (shipped by Newegg)
一年官方全球保 體感暫時ok
當初買無諗 gx502 睇分嘅話 呢部實際benchmark 分數比好幾部行8750h 嘅msi rog 都好(拉勻高1-5%,但係佢有一個係輸成1x%)

唯一我見過人地屌佢得
鍵盤係zone RGB 呢個我唔care
風扇好嘈(70db左右)但我唔係好覺
文字討論?
見到部vivobook 15都幾靚
想問下
部機唔插住條電線會唔會降性能 (我之前買個部asus 一唔插連上google都lag)

同問thinkpad有冇比呢部vivo薄嘅文書機
呢部機我攞過上手撚

我幾鍾意佢個樣,拍埋部aero 15 度佢竟然更加細部(當然厚過同重過 aero 15)

主要令我卻部係佢散熱好似一般

Cpu performance 都低於其他機款,但呢個價錢有2070堅抵呀
貴左既 之前US699
唔拮電行唔到全速都好正常掛?
不嬲都海鮮價
唔怪得早幾日2019 Helios 300賣999

原來新出咗rgb 版,ssd 又加大咗到512

https://www.amazon.com/Acer-Predator-i7-9750H-Keyboard-PH315-52-72RG/dp/B07QVM5X8W
原來係正常
之前部asus諗住擺係張床攤係到睇戲點知開chrome都lag 之後睇戲都順 不過條框有成半隻手指粗真係好督眼督鼻
所以諗住換機 見thinkpad粒紅lin好有吸引力想試下買部
竟然係因為粒紅lin
thinkpad個樣好靚女
價錢8000樓下有冇個框超薄 細細部
見到 Acer Aspire 7 $8000 唔駛有交易
有九代 i7,1650 顯示卡
想問下 Centralfield 是否黑店?
買機有咩要注意?
我發現腦場好多間都係呢個價,去邊度買可靠?
輕輕一推埋今次,$12000即走
Centralfield都叫黑店
我唔係話佢係黑店,我係問佢係唔係
咁即係可靠?
黃金3C
唔敢話好可靠 但一定唔係黑店囉
都無貨
想問邊到買dell機平 定係個個都上網訂差唔多
Amazon 好似仲有?
去黃金 D Century 問下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞