又係時間推吓Amazon 平價notebook (20)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
之前搵過 話會全退比我 但成個月都未退 今個月要交萬幾蚊
我都驚
Ching 用邊間公司退?大概幾錢?
佢要我自己搞左先再Refund 俾我。
下 咩用邊間公司退 唔明咼
我淨係 係cs講話退錢
求巴打指點 點解呢部呢個spec好似咁平 唔洗10k

Asus ROG Strix G (2019) Gaming Laptop, GL531GT-EB76
https://www.amazon.com/dp/B07SDFFRJJ

同時睇中呢部 都係巴打推介過
Asus TUF Gaming Laptop, FX504GM-ES74
https://www.amazon.com/Gaming-i7-8750H-Display-Gigabit-FX504GM-ES74/dp/B07F6K21HJ/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1535397691&sr=8-5&keywords=asus+8750h+1060&dpID=411ln44EZAL&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch

不過其實我筆直都係~8k 左右 唔知巴打仲有冇其他推介
你唔係退貨退錢咩?
我要退左件貨,先退錢。
我直情佢話送上黎個陣 我拒收左呀 之後 去係apps到睇件野去左邊 一直都仲係九龍灣
可能佢地收唔番,唔退款。
咁依家去咗邊?

岩岩好1個月
CS 咩反應?
https://www.amazon.com/VivoBook-i7-8550U-GeForce-NanoEdge-Display/dp/B07B7VFTN9/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1532765314&sr=8-1&keywords=asus+8550u+mx150

想問下各位巴打咧兩部機,買邊部比較好?
Dell 個部可能加多少少換256/512 SSD

我係用文書同埋少量畫2D CAD。

佢話會全退比我 但退左成個月
問cs件嘢退到返去未嘛
佢話爛左package所以一直寄唔番去
on撚9 我連貨都未收 就爛左
兩部都係8gb
不如問下dell個部有無得加ram?
咁神秘

咁無頭公案,你都要追吓amazon cs 先得
係而家加埋定日後唔夠先加好?
反而係覺得HDD 唔夠用姐
呢部野睇你咩需求 佢特色係好齊 要有都有 9750H, 32gb ram,SSD+HDD
但係捨棄咗GPU ,如果我係文書唔打機 就唔會買呢部
打機呢張卡 玩唔到咩 至少槍game 不了
其他USB ,SPEAKER都係低於平均 用黎壓價
俾我就加多幾千 可能8750H, 16gb 少storage 上張2070
輕薄首選係咪swift 但acer感覺會收皮
睇到amazon賣緊3代好平 但聽sales講5代先穩啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞