又係時間推吓Amazon 平價notebook (20)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
push
有無人買左FX504GM個部,i5 gtx1060個部,成日freeze畫面,唔知咩問題
freeze幾耐到?
我睇d買家comment,都幾多問題。
係咪得hdd?
gpu loading有冇斷層?
要reboot
得ssd256gb
係咪個mouse都freeze埋?
有冇有得插卡/LTE嘅電腦推介?
要帶住四圍用,但係又唔想用pad型電腦,因為要做大量文書工作
500gb SSD + 8GB ram+14' Mon文書機有冇
襯有保養入廠check 啦
係,我諗係唔係RAM唔夠
過2日拎去,加埋RAM同SSD
你restore 返出廠的硬件狀態先攞入去整啦
唔好意思呀 見到asus hk store部scar3有特價完差唔多價
但自己電腦白痴想問多小小
兩部比只係一部用i7-9750,另一部用i7-8750
同埋display card RTX-2070, GTX1660
其實效能爭幾遠

同埋scar3得8GB ram自己加難唔難?
漏左張spec
想問下有冇人試過成部desktop寄香港?
2070>2060>1660ti

性能差好遠

9750H 同8750H 相差大概5%左右,呢個反而小事

8gb ram好似係指vram而唔係System ram

但如果佢行單條16gb 的話就建議買多條行dual channel

拆機我相信唔難

怕就睇定review 先
個d組裝機我怕伏過去黃金砌喎
我睇緊Alienware
Alienware 外國平好多

但不如自己砌啦
GTX1650 or 7500蚊左右 有冇邊部介紹
上個禮拜係amazon買左部機
ups寄睇佢track話琴日送到但shipment process卡左係美國arrival scan冇變5日
係咪已經寄失左
有冇人有經驗點搞
邊間公司送?

打去問courier 公司或者搵amazon cs 好似比較有用

或者你cap screen 然後遮咗d data 再貼上嚟傾傾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞