(巴入)其實係cmb識到既想認真拍拖既男仔機會有幾大

741 回覆
24 Like 271 Dislike
佢問完我,佢話男仔唔怕年紀大d先拍拖和結婚。
佢問我工作環境識唔到咩?我就話多女性,但年紀大和結左婚。佢就話大1,2年都ok la!(佢大我幾個女)我都答佢當然無問題!
之後傾下其他野!

最尾我打算送佢返屋企,但最後因為聽完佢講我心情低落,只係送佢搭車就算……

聽完你講我心情好返d!繼續努力!
我係有心拍㗎
但都識極都極唔到
可能都係命黎
有,我就係,約你818 出維園行街點睇?
其實玩app本身就唔容易成功, 寧願set準d容易搵到啱, 當然每個人接受到嘅age range唔同
聽日兩點維園見!
首先以下係以我自己感受去講,唔代表所有女仔
又given你個case男女同年,女方大幾個月

1. 「點解玩cmb」呢個問題,我係只會問我有好感、覺得可以睇下係咪有發展機會既男仔,因為我會想用多d資料黎分析佢係想認真定係玩玩下。
但係即使係對有興趣既人,我都唔係每次都鼓得起勇氣問,因為知道問完對方一定會問返轉頭,而我其實係唔太想答(原因上次講左)。
至於冇興趣既真係問都廢事。

2. 佢講呢句「男仔唔怕年紀大d先拍拖和結婚」又係我成日會講起野,我一定會在意個男仔同我同年仲細我幾個月,因為對女仔黎講,由廿中左由開始多人結婚,到三十仲唔結會俾人催,而男既35/6單身都仲好正常,係呢個社會general既現像黎。
係咁既情況下,正常我都會諗,到時侯大家一齊30,我就已經到左適婚年紀,但男既仲有大把時間。 我係到打咁多你可能會覺得個女仔邊會咁快諗得咁遠,拖都未拍就諗結婚。但其實呢樣係一直植左係我腦入面既野,畢竟我拍拖去到最後都會想可以結婚,而女仔既青春真係好有限。識男仔時,識到同年仲要細自己小小,一定會諗咁大家人生既path未必係同步。(事實上我ex大我5年,佢俾佢同年既前女友催過婚,我地一齊第一日佢就同我講,同你一齊既好處之一係你仲細未使諗結婚)
我講呢句「男仔唔怕年紀大d先拍拖和結婚」既話,可能會係完全下意識反應,亦可能會係想test下個男仔係咪會想玩返十年八年先會考慮結婚,我又等唔等到。等唔到不如唔好開始。

3. 佢應你「大一兩年都okay啦」都好明顯你想睇你點睇佢大過你少少啦!!

綜上,我覺得個女仔都幾在意你係點諗,而我就完全唔明白到底你失落既位係咩.....
咁我又請問下,你expect女仔聽完你點解玩cmb個答案要俾咩反應?(我就係因為唔識俾反應,所以唔敢問人)

無試過咁認真係連登打字,下次記得送人返屋企呀你
我都覺得開始傾咁認真既話題其實係好既開始
比我反而會覺得有機
失落係因為佢有講想散左之後想用多d時間學野,令我覺得佢唔想拍拖……

睇完我又有返信心!多謝你!
同意 CMB係4-5年高質app 而加濫晒
第一次就身體接觸係飢渴表現 急不及待 自問有返啲家教都唔會想一開波就揩下油
唔好幫佢搵藉口 呃自己最後又係消費緊自己啲時間
玩左幾日 無人理我 一個match都冇定係要係suggested果度撩人say hello?
認真拍拖既男仔唔係冇 不過冇人理
不嬲冇feel果d唔計
我係認真想識女朋友 玩左成兩個月一個match都冇
俾我感覺呢個Apps啲女仔太高學歷 太難識
會唔會淨係同一個人傾?定多線發展?
我暫時淨係同一個人傾
但抱住識朋友心態 多線傾其實係ok
我自己覺得多線有壓力啫
玩左2日 -6有一個match 但係唔講野

到依家都無一個Match囉
傾兩句就無覆啦,可能我唔識傾計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞