[整合]關西十日之旅超展開

1001 回覆
114 Like 10 Dislike
如果我去7日咁我應該要點買jpass ?我見佢得4日

自己安排行程囉,用pass既集中幾日,一係買全國7日
我之後都會獨遊關西10日
想plan個深度遊
樓主個post真係勁正 介唔介意留個tg交流下
利申 非gay

tg:jptravel_lihkg

開2啦 唔洗煩

未必⋯ 因爲開咗其實無新內容
而且大家好多時係會問好多其他問題
好多討論同關西無咩關係

開個關西旅遊討論區啦

1.全國pass

2.你可以考慮 wide area pass 4日
+ area pass 3日 接力

視乎你行程安排

只要你盡量去遠啲 跑多啲景點
兩種玩法都抵 都回到本
Wide area pass 貪佢包山陽新幹線 入姬路 神户
我之後都會獨遊關西10日
想plan個深度遊
樓主個post真係勁正 介唔介意留個tg交流下
利申 非gay

tg:jptravel_lihkg

開2啦 唔洗煩

未必⋯ 因爲開咗其實無新內容
而且大家好多時係會問好多其他問題
好多討論同關西無咩關係

開個關西旅遊討論區啦

好 ⋯諗諗佢

1.全國pass

視乎你行程安排

兩種玩法都抵 都回到本
Wide area pass 貪佢包山陽新幹線 入姬路 神户

去神戶唔駛搭新幹線喇,要轉車先返到三宮個邊
同大阪去京都一樣,搭新快速就夠

1.全國pass

視乎你行程安排

兩種玩法都抵 都回到本

去神戶唔駛搭新幹線喇,要轉車先返到三宮個邊
同大阪去京都一樣,搭新快速就夠

都係
反正時間差唔多
溫泉旅館推介 - (3)

《ねぎや陵楓閣》

http://www.negiya.jp/top/index.html
〒651-1401 神戸市北区有馬町1537-2

介紹影片
https://youtu.be/DbddTImeoV8

-唯一唔洗跟餐,純住宿加貸切風呂

推薦玩法

週末式

純住宿+貸切風呂

2人人均消費
8700 全包(高位見過17600
+75入湯稅
=8775円

-唯一唔使跟餐私人溫泉plan
-價錢抵屌
-如果一個人去⋯要俾兩份錢⋯

推薦度:

如有女

如果唔跟晚餐附近有冇地方食飯
鋪頭係咪會早收
時間應該點安排好啲
溫泉旅館推介 - (3)

《ねぎや陵楓閣》

http://www.negiya.jp/top/index.html
〒651-1401 神戸市北区有馬町1537-2

介紹影片
https://youtu.be/DbddTImeoV8

-唯一唔洗跟餐,純住宿加貸切風呂

推薦玩法

週末式

純住宿+貸切風呂

2人人均消費
8700 全包(高位見過17600
+75入湯稅
=8775円

-唯一唔使跟餐私人溫泉plan
-價錢抵屌
-如果一個人去⋯要俾兩份錢⋯

推薦度:

如有女

如果唔跟晚餐附近有冇地方食飯
鋪頭係咪會早收
時間應該點安排好啲

放心有拉麵店開好夜
可以上Tabelog 睇下

上午去完姬路城 去神戶三宮午餐 之後上有馬溫泉check -in 時間剛剛好
而且唔會好趕 慢慢行下溫泉街
巴打,跟你指示咁入左兵衛向訂day trip plan個畫面,但搵唔到邊度有得加錢私人風呂嘅
係我唔識搵定無曬房?
仲有如果我淨係浸私人風呂,有紋身怕唔怕
巴打,跟你指示咁入左兵衛向訂day trip plan個畫面,但搵唔到邊度有得加錢私人風呂嘅
係我唔識搵定無曬房?

個plan無包私人風呂
要order嘅時候係"request"一欄自己寫低
我有俾埋成句日文你copy

紋身唔可以浸
係我唔識搵定無曬房?

個plan無包私人風呂

紋身唔可以浸

有無啲有紋身都浸得嘅?
係我唔識搵定無曬房?

個plan無包私人風呂

紋身唔可以浸

有無啲有紋身都浸得嘅?

痴野遮住佢啦
係我唔識搵定無曬房?

個plan無包私人風呂

紋身唔可以浸

有無啲有紋身都浸得嘅?

痴野遮住佢啦

都幾大範圍下
遮住可以,淨係浸私人應該無人會見到掛

金龍拉麵好正

金龍拉麵好正

咪整蠱人

準備封印個post

箕面瀑布,其實冇乜特別

去完勝尾寺
唔想等巴士
所以行過去
樓主開唔開 post 2 ?

箕面瀑布,其實冇乜特別

去完勝尾寺
唔想等巴士
所以行過去

幾靚喎 雖然唔壯觀
不過聽下啲水聲不知幾爽
樓主開唔開 post 2 ?

直接封印
下次新帖再見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞