[整合]關西十日之旅超展開

1001 回覆
114 Like 10 Dislike
巴打真係好有心 我嚟緊復活節假期都會去日本 睇完你嘅遊記之後令我更加期待
巴打真係好有心 我嚟緊復活節假期都會去日本大阪 睇完你嘅遊記之後令我更加期待
想問埋向陽閣公共嗰啲溫泉係咪都係真。溫泉嚟?
巴打真係好有心 我嚟緊復活節假期都會去日本大阪 睇完你嘅遊記之後令我更加期待

搞到我都好期待你report
想問下樓主同巴打們通常收到酒店確認email後,你地會唔會覆返句Thanks you或收到咁

唔會 除非對方要求回覆
因為好多係電腦自動郵件
寄多封信可能增加對方工作量
想問埋向陽閣公共嗰啲溫泉係咪都係真。溫泉嚟?

公共同貸切堅的
分金湯同銀湯
房既露天溫泉就不是泉水了

正解 thx 巴打

公共金湯銀湯 男女每日交換一次

多謝支持 歡迎繼續討論

起身就見到兩位巴打撐場

多謝支持 歡迎繼續討論

起身就見到兩位巴打撐場

支持巴打,好有心機
堆攻略好啱我呢種第一次去既新手用,特別係個溫泉攻略

多謝支持 歡迎繼續討論

起身就見到兩位巴打撐場

支持巴打,好有心機
堆攻略好啱我呢種第一次去既新手用,特別係個溫泉攻略

真係好有心,勁多有用資訊

多謝兩位俾面

因為我都試過幾次獨遊
發覺沒同伴 係需要做多啲準備工夫
因為無得依賴人地安排 要自己落手落腳去做
所以要多啲資訊

我會積極籌備下一篇文

真係好有心,勁多有用資訊

多謝巴打
玩得開心啲
玩完可否入嚟包膠貼櫻花相
真係好期待你個旅程

宜家諗緊會唔會去唔囇d 地方 同埋好似好難用pass
唔想今次好似上次去大阪咁行左3日心齋橋 [/member]

其餘時間都係

京都市內用 地鐵/巴士 一日 pass 因爲你去嘅地方多 回本無問題

其餘時間 用關西 JR pass 搞掂
佢包埋 機場haruka 自由席

day 1 day 2
唔知你溫泉旅館係邊~
入京都 單程票 ok

Day 2 - 4京都地鐵/巴士 一日 pass
Day 4 單程票 出 大阪

Day5-9 可以用 關西 JR wide area pass
包埋新幹線去姬路 神戶
仲有機場haruka
已經值回票價

睇完本身諗住卜有馬浸 但女友個排黎m
唔知到時早幾曰卜會唔會好full

Day plan唔難 反正無房
過夜就要早啲搞掂

Day plan唔難 反正無房
過夜就要早啲搞掂

thz bro
巴打好詳細!
黎緊五月尾去關西,stay 有三晚stay 京都
應該會單車遊

三日都單車遊定抽其中一兩日單車遊算?
我怕停車會唔方便,同埋京都景點實在太多
唔知點安排
巴打好詳細!
應該會單車遊

唔知點安排

仲有 問多樣
我都有卜到有馬溫泉stay一晚
想問有馬溫泉景點其實多唔多
定主要都係集係溫泉街位置
本身預左係一早就過有馬但成下午先check in
睇完姬路城我變左想早上去姬路城再轉場去有馬
巴打好詳細!
應該會單車遊

唔知點安排

如果3日踩車
嵐山 竹林 天龍寺 金閣寺 一日
二条城 祇園 八阪 鴨川 伏見稻荷 一日

另外仲有一日 可以試吓踩上山
高山寺 、貴船神社 或去比叡山
玩其中兩個夠你踩成日

或頭兩日踩車
最尾果日搭車 hea 吓
例如去 宇治

主要睇你體力分配
巴打好詳細!
應該會單車遊

唔知點安排

仲有 問多樣
我都有卜到有馬溫泉stay一晚
想問有馬溫泉景點其實多唔多
定主要都係集係溫泉街位置
本身預左係一早就過有馬但成下午先check in
睇完姬路城我變左想早上去姬路城再轉場去有馬

正解
上午攻姬路城 就一定無錯

有馬 除咗溫泉街
有玩具博物館
切手(郵票)文化博物館
有唔同泉源可以睇

夜晚落摩耶山睇日本三夜景

第二朝 浸早浴 食早餐
上去睇吓瀑布
座cable 去埋六甲山

以上內容 配合到2日1夜 住宿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞