[整合]關西十日之旅超展開

1001 回覆
114 Like 10 Dislike

我家陣可以點做?

郵局寄返香港

姐係我聽朝去郵局寄?

係,pack好佢去郵局話想用EMS寄,填好地址樣樣再過磅畀錢搞掂
之前去關西都係咁寄d茶葉畀住倫敦既fd

可唔可以參考下你寄倫敦咁遠大約幾錢?
佢郵局有無pack 野材料?
應該穩陣唔會失架可?謝巴打

我寄兩包各50g茶葉去倫敦就2千幾yen

pack野材料就好似無,膠紙可能有既,問佢應該有

穩唔穩陣就睇彩數,當然你用EMS佢會畀個tracking number你,
可以睇到件野去到邊

定我照比航空公司罰算?

今朝去左日本郵局⋯
好恐怖個價
7900yen ...

我家陣可以點做?

郵局寄返香港

姐係我聽朝去郵局寄?

係,pack好佢去郵局話想用EMS寄,填好地址樣樣再過磅畀錢搞掂
之前去關西都係咁寄d茶葉畀住倫敦既fd

可唔可以參考下你寄倫敦咁遠大約幾錢?
佢郵局有無pack 野材料?
應該穩陣唔會失架可?謝巴打

我寄兩包各50g茶葉去倫敦就2千幾yen

pack野材料就好似無,膠紙可能有既,問佢應該有

穩唔穩陣就睇彩數,當然你用EMS佢會畀個tracking number你,
可以睇到件野去到邊

定我照比航空公司罰算?

今朝去左日本郵局⋯
好恐怖個價
7900yen ...

畀航空公司罰錢唔只呢個數既應該
想問下日本有咩訂hostel 既網
想搵下airbnb 外既選擇

其實一般酒店網都有hostel
booking, http://hotels.com, agoda之類

其實我唔明點解去日本要住bnb個d
酒店又唔係話好貴
個fd今日係東京返黎同我呻到樹葉都落哂話中伏

住得hostel 真係要有心理準備訓碌架床 share 廁所浴室 唔係個個接受到
如果係住過宿舍又慣個種生活方式就會覺得唔錯
因為要近jr 站又要平 大約百五到二百五一晚
唔係hostel 都好難做到
我都有用比比熊(hotels combine)幫我格價
不過都想知會唔會有日本網係專book hostel 既
可以去到見到多d 日本人

我今次去大阪住左兩間hostel ,其實真係訓上下格床咁
不過其實好多人都好nice 好多唔同國藉人士都黎 大家溝通下幾好
我一間係難波 一間係宇治,兩度都識到人
最後返難波first cabin 勝在方便
不過你去得日本 反而可能問路仲識到人
我今次都同左好多日本人影相

這些機會

日本妹好nice 真的很nice

你係靚仔 所以佢地先會nice
復活節得四日,住心齋橋可以點樣濃縮。。
唔購物(最多買野食)純景點, 可以點plan? 邊啲一定要去?

如果唔去有馬可以去邊? 因為今次帶老媽子去,佢唔鐘意。。
另外 有無咩day pass 適合我?
Btw thx巴打,好詳盡,皮已正

用JR關西 area pass

你帶老母 京都行程要減
嵐山 竹林 金閣寺 祇園四条 直上伏見稻荷

唔去有馬就 姬路市玩耐啲
姬路城旁邊有個 好古園 可以行埋
去 播磨國總社 仲有玩具博物館

下次唔好帶老母啦

Day 1 大阪
Day2 姫路,神户
已完

好唔好day3-4 京都,放棄和歌山?
但自己on9 買左3day pass
復活節得四日,住心齋橋可以點樣濃縮。。
唔購物(最多買野食)純景點, 可以點plan? 邊啲一定要去?

你帶老母 京都行程要減

下次唔好帶老母啦

Day 1 大阪
Day2 姫路,神户
已完

絕對可以
拎pass果時同職員講加多一日

你帶老母 京都行程要減

下次唔好帶老母啦

Day 1 大阪
Day2 姫路,神户
已完

絕對可以

但jr pass 係京都好似得大阪來回有用,市內無用?

你帶老母 京都行程要減

下次唔好帶老母啦

Day 1 大阪
Day2 姫路,神户
已完

絕對可以

但jr pass 係京都好似得大阪來回有用,市內無用?

市內JR可用。 只不過京都地鐵比較方便
所以我推地鐵巴士一日劵

係supreme Osaka 條街 不過建議你去返心x 橋apple 對面間Nike

巴打入咗咩色

彩虹

識玩

尋日flyknit
今日買多對adidas

家陣爆哂磅 星期日7點機返黎香港 可以點搞?
照比佢罰?
搵courier from Japan to hk ?

我想問鞋係咪多數有得免稅

其實佢免唔免稅 係睇果間野有無join
而好出名的abc mart 係無,我對adidas 係返專門店買 佢有tax refund and if u use unionpay 你再多5% discount

nike專門店好似無

巴打入咗咩色

彩虹

識玩

尋日flyknit
今日買多對adidas

照比佢罰?

而好出名的abc mart 係無,我對adidas 係返專門店買 佢有tax refund and if u use unionpay 你再多5% discount

nike專門店好似無

你指無咩?

彩虹

識玩

尋日flyknit
今日買多對adidas

照比佢罰?

nike專門店好似無

你指無咩?

免稅/discount

識玩

尋日flyknit
今日買多對adidas

照比佢罰?

nike專門店好似無

你指無咩?

免稅/discount

拿 我只係知apple 對面間Nike 有⋯
但唔係full refund
得6.x %refund

尋日flyknit
今日買多對adidas

照比佢罰?

nike專門店好似無

你指無咩?

免稅/discount

拿 我只係知apple 對面間Nike 有⋯
但唔係full refund
得6.x %refund

真係好有心,勁多有用資訊

多謝巴打
玩得開心啲
玩完可否入嚟包膠貼櫻花相
真係好期待你個旅程

無問題

去完返黎啦

滿開 影得好靚
可惜我去唔到賞櫻

行程其他部份都一定好正!!
聽晚出發有咩要準備
聽晚出發有咩要準備

GTR
靚相機
聽晚出發有咩要準備

等你些牙
聽晚出發有咩要準備

等你些牙

巴打想問下兵衛向陽閣果到book左後,jtb book and pay 寄黎既email係咪就係預約確認郵件 因為jtb個email話入住時要編張預約確認郵件。
聽晚出發有咩要準備

等你些牙

巴打想問下兵衛向陽閣果到book左後,jtb book and pay 寄黎既email係咪就係預約確認郵件 因為jtb個email話入住時要編張預約確認郵件。

係 如果向陽閣無另外出email
你可以手提電話show俾職員睇 唔使打印
聽晚出發有咩要準備

等你些牙

感激 我都係book day plan懷石料理加私人溫泉,諗緊食1730 定1830浸完再1930去食 但1730食又好似好趕咁
聽晚出發有咩要準備

等你些牙

感激 我都係book day plan懷石料理加私人溫泉,諗緊食1730 定1830浸完再1930去食 但1730食又好似好趕咁

浸完慢慢食啦

呢個真係好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞