[整合]關西十日之旅超展開

1001 回覆
114 Like 10 Dislike
復活節得四日,住心齋橋可以點樣濃縮。。
唔購物(最多買野食)純景點, 可以點plan? 邊啲一定要去?

唔購物(最多買野食)純景點, 可以點plan? 邊啲一定要去?

正午12點到
打算第一日 行下大阪
第二日 京都
第三日 神户(?
第四日 夜晚9點鐘機

Exactly
值個lunch
留個名

如果唔去有馬可以去邊? 因為今次帶老媽子去,佢唔鐘意。。
另外 有無咩day pass 適合我?
Btw thx巴打,好詳盡,皮已正

如果唔去有馬可以去邊? 因為今次帶老媽子去,佢唔鐘意。。
另外 有無咩day pass 適合我?
Btw thx巴打,好詳盡,皮已正

用JR關西 area pass

你帶老母 京都行程要減
嵐山 竹林 金閣寺 祇園四条 直上伏見稻荷

唔去有馬就 姬路市玩耐啲
姬路城旁邊有個 好古園 可以行埋
去 播磨國總社 仲有玩具博物館

下次唔好帶老母啦
31/5(Wed)
02:30 Arrived KanSai

01/06(Thur) Day 1.
06:30 / 07:30 (1.25hrs) 搭巴士前往京都車站 > 寄存行理
- 京都車站、錦市場 、
- 伏見稻荷大社 →千本鳥居、狐狸神
- 15:00 Check in apt 附近行下
-
02/06(Fri) Day 2. 京都一日遊行程 - 清水寺、八坂神社
-
- 路線: 祇園花見小路(祇園四条站下車) → 石塀小路 → 高台寺 → 寧寧之道 → 一年坂 → 二年坂 → 三年坂 → 清水坂 → 清水寺 →八坂通 → 八坂神社 → 四条河原町
-
03/06(Sat) Day 3. 京都單車一日遊
京都自行車一日遊行程:京都車站→ 錦市場 → 晴明神社 → 金閣寺→ 鴨川跳烏龜沿路悠閒放鬆 → 下鴨神社(求姻緣) → 京都大學(學生食堂用餐、參觀日本最古老學生宿舍)

05/06(Mon) Day 5
黑門市場(千日前線日本橋駅)→ 認識大阪古今:大阪城天守閣、大阪歷史博物館(谷町四丁目站) → 逛街、眺望大阪市:梅田 hep five摩天輪 → 道頓堀必吃美食 & 心齋橋逛街(千日前線日本橋駅)→ 黑毛和牛晚餐

06/06(Tue) Day 6. 大阪環球影城

07/06(Wed) Day 7. 奈良一日遊

08/06(Thur) Day 8. 大阪:難波、心齋橋逛街

唔該巴打比d意見

4 號去嵐山一日遊
唔該巴打,巴打真係好有心
4 號去嵐山一日遊
唔該巴打,巴打真係好有心

玩得開心啲 到時返黎些牙
嵐山金閣 半日都嚴多

好有心 獲益良多

好有心 獲益良多

唔好咁講啦 大家討論吓姐
我都累積緊旅遊經驗

好有心 獲益良多

好有心 獲益良多

剛剛到左
Jetstar 夜機大阪去最好住first cabin
Btw, 而家先有0:00-10:00 option, 3000yen- 4300yen
Btw, 而家先有0:00-10:00 option, 3000yen- 4300yen

可惜我去個陣未有,book泉佐野酒店5400yen
剛剛到左

玩得開心d

有人話pass 唔抵,ic卡抵啲,點睇?

睇下自己行程+計哂全程車費再比較下張pass,好簡單吧

睇下自己行程+計哂全程車費再比較下張pass,好簡單吧

多謝巴打情報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞