[整合]關西十日之旅超展開

1001 回覆
114 Like 10 Dislike
跑景點伸手

我plan 緊京都奈良兩日,點跑會順暢啲

京阪pass一日
伏見稻荷 清水寺 三二年坂 八坂神社 祇園 下鴨神社

奈良斑鳩pass一日(京阪/京鐵版)
春日大社 撚鹿 東大寺 + 錦市場 鐵路博物館 平安神社

想加金閣寺,睇地圖比較遠,擺咩位好啲?
伏見去清水寺巴士順唔順? 定呢幾個景點京都巴士pass 都到倒?
京阪pass 如果埋平等院係咪太趕?

跑景點伸手

京阪pass一日

伏見去清水寺巴士順唔順? 定呢幾個景點京都巴士pass 都到倒?

係咪路過就當去咗??
跑景點伸手

京阪pass一日

係咪路過就當去咗??

影風景為主
跑景點伸手

京阪pass一日

金閣寺 巴士 12/59 四条入去都好快 25分鐘左右
市入車站又多 其實都幾方便
可以行完衹園就去

睇你個行程 要早啲起身先夠時間跑景點

伏見 去清水寺 巴士站位置都幾遠
搭京阪比較直接

去平等院的話 除非你晨早出門口 否則會好趕

新今宮 去影街拍 覺得算正常

二月去關西晚晚都行過新今宮又覺得無乜野
可能獨撚無存在感

真心覺得新今宮係ok 應該會遇到好多巴打

新今宮D酒店其實都幾full

巴打要去飛田參觀

想增加兄弟數量

玩得小心啲好

最緊要守規矩

可能獨撚無存在感

巴打要去飛田參觀

想增加兄弟數量

玩得小心啲好

最緊要守規矩

你就好 成日去日本
巴打,有冇關西港女喜愛既景點可以推介
精品小店之類

可能獨撚無存在感

巴打要去飛田參觀

想增加兄弟數量

玩得小心啲好

最緊要守規矩

你就好 成日去日本

那有錢
巴打有松啲相好靚 同埋你講解得好詳細
巴打有松啲相好靚 同埋你講解得好詳細

啲相好難得先救得返

多謝

因為當日日照好猛
導致所有建築物都嚴重背光
影出黎全部都係黑影 要推返光佢
同時唔可以過曝⋯都幾難搞

當日陽光大約等於澳洲嘅程度
精品小店之類

京都 文具 和紙店 樂紙館
和傘 日吉屋
線香 香十

之前介紹咗嘅 有馬溫泉 竹藝品 有馬籠

溝女幫唔到你
呢啲要睇佢喜好
你最清楚
精品小店之類

和傘 日吉屋
線香 香十

溝女幫唔到你
呢啲要睇佢喜好
你最清楚

貓頭鷹館
精品小店之類

和傘 日吉屋
線香 香十

溝女幫唔到你
呢啲要睇佢喜好
你最清楚

貓頭鷹館

巴打
精品小店之類

和傘 日吉屋
線香 香十

溝女幫唔到你
呢啲要睇佢喜好
你最清楚

奈良睇鹿嗰d?

放佢係大商場, 自己去飛x
精品小店之類

和傘 日吉屋
線香 香十

溝女幫唔到你
呢啲要睇佢喜好
你最清楚

奈良睇鹿嗰d?

有女就咪教壞人
留名
精品小店之類

和傘 日吉屋
線香 香十

溝女幫唔到你
呢啲要睇佢喜好
你最清楚

奈良睇鹿嗰d?

有女就咪教壞人

重點追文指引
持續更新 手動置底

部份內容有更新/修正/補相
為方便重溫重點攻略

每個篇章
請依我以下所列頁數順序閱讀

姬路城攻略篇
第6頁 # 126 - 128(更新)
第30頁 # 732(更新)
第2頁 # 25

白川鄉攻略篇
第9頁 # 212,215 - 216,223
第10頁 # 226,229
233,238,246

京都疾走篇
第11頁 # 272 - 274
第12頁 # 275,277 - 278,281 - 282,292 - 293,296,298
第13頁 # 324
第15頁 # 366,370

便利店/自販 推介篇
第1頁 # 4

有馬溫泉預約篇
第2頁 # 43
第3頁 # 59 ,71,75
第4頁 # 76
第13頁 # 301(單人住宿)
第4頁 # 77

白川鄉交通安排篇
第9頁 # 202,205 - 206

有用參考網站
第18頁 # 445

救命日文會話咭
第18頁 # 446

總結 感想
第16頁 # 392
第18頁 # 442 - 443

後記 - 秀吉潮聖之旅
歷史背景補充 多字慎入

第21頁 # 522
第22頁 # 526,528 - 531,534

多謝支持 歡迎繼續討論
我之後都會獨遊關西10日
想plan個深度遊
樓主個post真係勁正 介唔介意留個tg交流下
利申 非gay
想plan個深度遊
利申 非gay

tg:jptravel_lihkg

想plan個深度遊
利申 非gay

想plan個深度遊
利申 非gay

開2啦 唔洗煩
想plan個深度遊
利申 非gay

開2啦 唔洗煩

想plan個深度遊
利申 非gay

開2啦 唔洗煩

未必⋯ 因爲開咗其實無新內容
而且大家好多時係會問好多其他問題
好多討論同關西無咩關係
如果我去7日咁我應該要點買jpass ?我見佢得4日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞