[整合]關西十日之旅超展開

1001 回覆
114 Like 10 Dislike
巴打我想問下 有馬溫泉嗰到加4100yen轉私人溫泉咪50mins嘅
咁如果浸完呢50mins之後有無得返公共到浸
我知個問題好白痴 但想得個知字

另外我見lunch浸嗰個plan好似好抵 3000yen
係咪除咗嘢食之外 浸溫泉嗰啲都係無分別?

我最驚你又傷
你落場 爆底/入禁區小心啲

講返正題
浸完私人溫泉係可以浸返公共

plan嘅差別只係食物/ 使用時間

收到 下次落場小心啲

巴打 神戶諗住去一日玩下 除咗溫泉同食神戶牛之外
仲有啲咩景點值得去同玩?

神户 只有 有馬溫泉同 六甲山值得去

支那街

北野異人館

夜景--->有馬溫泉 ---> 晚餐過夜 --->早餐--->六甲山
2日1夜都唔錯

行下都OK嘅條街
畢竟日本人咩都可以做景點

Thx 巴打幫手俾意見

除咗神戶牛
有冇關西食物推介

支那街

支那妹

北野異人館

夜景--->有馬溫泉 ---> 晚餐過夜 --->早餐--->六甲山
2日1夜都唔錯

行下都OK嘅條街

Thx 巴打幫手俾意見

除咗神戶牛
有冇關西食物推介

大阪燒? (不過慚愧, 未食過)

北野異人館

2日1夜都唔錯

行下都OK嘅條街

Thx 巴打幫手俾意見

除咗神戶牛
有冇關西食物推介

たこ焼き 同 お好み焼き 都食過
但覺得香港好食啲
口味問題

但名古屋我就覺得好正
但唔太合我口味

北野異人館

2日1夜都唔錯

行下都OK嘅條街

Thx 巴打幫手俾意見

除咗神戶牛
有冇關西食物推介

たこ焼き 同 お好み焼き 都食過
但覺得香港好食啲
口味問題

但名古屋我就覺得好正

真田丸
不過套劇搵堺雅人做真田信繁個人覺得係一大不足

佢得一個表情
我以為睇緊半澤直樹

佢喜怒哀樂都係笑笑口咁
都係篤姬個德川家定岩佢多d
巴打我想問下 有馬溫泉嗰到加4100yen轉私人溫泉咪50mins嘅
咁如果浸完呢50mins之後有無得返公共到浸
我知個問題好白痴 但想得個知字

另外我見lunch浸嗰個plan好似好抵 3000yen
係咪除咗嘢食之外 浸溫泉嗰啲都係無分別?

我最驚你又傷

講返正題

收到 下次落場小心啲

足唔足夠玩一日?定半日就走得

神戶都可以兩三日

有馬都可以玩半日留一晚

六甲都有啲細景點, 日景OK但出名睇夜景

而摩耶山就聞說係正宗三大夜景位

三宮就shopping食嘢多

北野異人館一帶 同 port tower一帶都可以去 但無乜特別要行好耐 分別一晝搞得掂

神戸市區主要食 、 仲有個花時計幾靚
但有咩景點真係講唔出
始終係個移民城市 係會悶啲

2日1夜都唔錯

應該唔過夜了 如果奈良同神戶二選一係咪揀神戶好啲?
因為兩個麻甩佬去(非gay)
奈良好似得畀鹿撞咁

我最驚你又傷

講返正題

收到 下次落場小心啲

足唔足夠玩一日?定半日就走得

神戶都可以兩三日

有馬都可以玩半日留一晚

六甲都有啲細景點, 日景OK但出名睇夜景

而摩耶山就聞說係正宗三大夜景位

三宮就shopping食嘢多

北野異人館一帶 同 port tower一帶都可以去 但無乜特別要行好耐 分別一晝搞得掂

神戸市區主要食 、 仲有個花時計幾靚
但有咩景點真係講唔出
始終係個移民城市 係會悶啲

2日1夜都唔錯

應該唔過夜了 如果奈良同神戶二選一係咪揀神戶好啲?
因為兩個麻甩佬去(非gay)
奈良好似得畀鹿撞咁

係 始終奈良得鹿同寺廟
神戶周邊景點多野玩啲
巴打我黎緊6月會第一次去大阪呀
可唔可以幫我睇下我個行程呀

第1日(SAT)
16:40落機 長堀橋AIRBNB放行李-->附近燒肉+便利店shopping

第2日(SUN)
轉酒店日本橋 -->黑門市場brunch-->1.春日大社 --> 2.奈良公園 --> 3. 東大寺 -->北極星蛋包飯-->酒店

第3日(MON)
稻荷神社-->食名代豬扒-->清水寺-->八坂神社-->(金閣寺)-->返道頓堀食拉麵

第4日(TUE)kukan2day PASS*
MARICAR --> 蟹道樂-->四天王寺*-->動物園*-->(通天閣*)-->道頓崛觀光船*-->心齋橋行街吃飯

第5日(WED)kukan2day PASS*
和牛 LUNCH-->大阪城*-->梅田睇夜景*+Dinner-->最後SHOPPING-->返酒店

第6日(THUR)
Lunch--> 上機

()個d係有時間先去

麻煩你幫我睇下呀thanks

第1日(SAT)
16:40落機 長堀橋AIRBNB放行李-->附近燒肉+便利店shopping

第2日(SUN)
轉酒店日本橋 -->黑門市場brunch-->1.春日大社 --> 2.奈良公園 --> 3. 東大寺 -->北極星蛋包飯-->酒店

第3日(MON)
稻荷神社-->食名代豬扒-->清水寺-->八坂神社-->(金閣寺)-->返道頓堀食拉麵

MARICAR --> 蟹道樂-->四天王寺*-->動物園*-->(通天閣*)-->道頓崛觀光船*-->心齋橋行街吃飯

和牛 LUNCH-->大阪城*-->梅田睇夜景*+Dinner-->最後SHOPPING-->返酒店

第6日(THUR)
Lunch--> 上機

()個d係有時間先去

頭3日好正
金閣寺唔好錯過

不過4-5 我唔會兩日留大阪

一日落 姬路 神戶 有馬
呢個組合有幾屈機 唔使我解釋

另一日照玩大阪
玩車仔
蟹道樂
四天王寺
動物園 地方細 動物冇活動空間 請skip
通天閣食串炸 唔食可以skip
大阪城
梅田 shopping 食dinner 睇夜景
再入道頓堀 心斎橋
巴打覆post都幾快
有嘢唔明再問你先
巴打覆post都幾快
有嘢唔明再問你先

多謝支持 玩得開心啲 返黎包膠
唔該巴打 我再改下先
唔該巴打 我再改下先

多謝支持
有馬溫泉 我有詳細資料/攻略
希望幫到你 玩得開心啲

第1日(SAT)

第2日(SUN)

第3日(MON)

第6日(THUR)
Lunch--> 上機

()個d係有時間先去

我5月頭去都未plan~想照跟你個plan
不過有小朋友...仲煩緊d景點...

唔緊要 諗諗佢

小朋友 男/女 年紀

彥根 果日改 一日 USJ
小朋友一定開心

名古屋 果日 去 lego land 加名古屋城

奈良 可以加 宇治

白川鄉 始終冬天好玩啲
夏天就係一條鄉村 可以改其他
黎緊我都去大阪 但我晚機去

成10點先到

搞搞埋埋 應該11:00先出到市區

咁夜仲有冇車搭去酒店
巴打真係好憎德川隻老狐狸
利申:好撚憎

佐和山城原本諗住去,但果日又好似你咁落雨天陰所以無去到

成10點先到

咁夜仲有冇車搭去酒店

HX??我5月中都係搭依班機...之前係其他POST都問過人

南海電鐵尾班車出難波 開23:45
班機唔Delay, 過關拎行李順利..應該冇問題可以搭到
搭唔到都仲有夜行巴士出難波同梅田

今次都係京阪神only~
名古屋同白川鄉太遠了~

咁就仲簡單啦

有馬溫泉 過夜 會輕鬆好多

之後
京都個日行程 體力消耗大
你有小朋友就分兩日玩

第一日 嵐山 慢慢玩 落金閣寺
第二日 祇園 玩上去 伏見稻荷

你慢慢砌好個行程 可以再傾吓細節

成10點先到

咁夜仲有冇車搭去酒店

HX??我5月中都係搭依班機...之前係其他POST都問過人

南海電鐵尾班車出難波 開23:45
班機唔Delay, 過關拎行李順利..應該冇問題可以搭到
搭唔到都仲有夜行巴士出難波同梅田

我CX都係差唔多 11點先到新大阪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞