[整合]關西十日之旅超展開

1001 回覆
114 Like 10 Dislike
八幡堀果d船係坐幾耐?

60 80 120分三種
收費6/8人
唔齊人有啲貴

冇1人湊人數果隻?
各位又到me做伸手黨
Next sat出發
Day1: 機場 > 酒店 > 道頓堀
Day2: USJ
Day3: 酒店 > 寶塚(手塚治蟲紀念館) > 有馬溫泉旅館(過夜)
Day4: 有馬 > 神戶動物王園 > 新長田鐵人廣場
Day5: 海遊館 > 梅田
Day6: 大阪周遊卡景點 (仲諗緊...)
Day7: 奈良公園 > 東大寺 > 春日大社 > 興福寺 > 心齋橋/道頓堀
Day8: 京都 (清水寺 / 伏見稻荷大社 / 千本鳥居)
京都 清水寺維修中 難免有啲掃興
嵐山 +金閣寺 + 伏見稻荷 都唔錯

Day9: 難波 > 機場

有小朋友都係Hea玩算啦
輕輕鬆鬆 你個行程

你想抽一日去其他地方 和歌山好適合
去玩和歌山鐵道 有貓電車/玩具電車 去貴志站探貓站長
小朋友應該會鍾意

可以考慮Day 9 去
如果夜機走
八幡堀果d船係坐幾耐?

收費6/8人
唔齊人有啲貴

冇1人湊人數果隻?

唔覺有 唔係太清楚
佢只係有6人/8人價錢
原來2 個月重討論緊

巴打們反應熱烈
各位又到me做伸手黨
Next sat出發
Day1: 機場 > 酒店 > 道頓堀
Day2: USJ
Day3: 酒店 > 寶塚(手塚治蟲紀念館) > 有馬溫泉旅館(過夜)
Day4: 有馬 > 神戶動物王園 > 新長田鐵人廣場
Day5: 海遊館 > 梅田
Day6: 大阪周遊卡景點 (仲諗緊...)
Day7: 奈良公園 > 東大寺 > 春日大社 > 興福寺 > 心齋橋/道頓堀
Day8: 京都 (清水寺 / 伏見稻荷大社 / 千本鳥居)
京都 清水寺維修中 難免有啲掃興
嵐山 +金閣寺 + 伏見稻荷 都唔錯

Day9: 難波 > 機場

有小朋友都係Hea玩算啦
輕輕鬆鬆 你個行程

你想抽一日去其他地方 和歌山好適合
去玩和歌山鐵道 有貓電車/玩具電車 去貴志站探貓站長
小朋友應該會鍾意

可以考慮Day 9 去
如果夜機走

Thx for reply~
嵐山 +金閣寺 + 伏見稻荷一日OK!?
和歌山鐵道係咪都預一日好些!?
我唔係夜機...下午5點到機so都係拼埋上半晝食埋lunch就慢慢去機場了~

Ok 京都市區其實好細
但都建議早啲起身

和歌山鐵道玩唔倒一日
玩到三個鐘啦
都係果句 早啲起身咪有時間玩囉
其實和歌山鐵道都幾無聊下,隻貓又唔玩得,齋影相,同埋貴志站附近又係乜都無,得間cafe坐下,可以好快就走
其實和歌山鐵道都幾無聊下,隻貓又唔玩得,齋影相,同埋貴志站附近又係乜都無,得間cafe坐下,可以好快就走

邊有講到咁差 小玉 過咗身
二玉都好可愛
而且貓電車 玩具電車 設計都好好J

如果有小朋友的確係好適合去呢啲輕鬆景點
又就腳
原來2 個月重討論緊

巴打們反應熱烈

一齊推到去1001post~
Btw我去完都會返黎share的

好感動

等你好消息
我要多圖
八幡堀果d船係坐幾耐?

收費6/8人
唔齊人有啲貴

冇1人湊人數果隻?

唔覺有 唔係太清楚
佢只係有6人/8人價錢

諗住上午坐下午彦根城
今日會去巴打介紹既溫泉餐館
今日會去巴打介紹既溫泉旅館
8月尾去關西8日落名學野
8月尾去關西8日落名學野

二玉都好可愛

又就腳

我都諗緊果日好唔好
難波>和歌山>難波>機場

1. 行李LOCKER問題
2. 真係唔知自己可以行到幾耐..又唔想咁早入機場
3. 果日星期四 二玉放假...其實我對貓冇興趣

定係改去勝尾寺好...睇完上面D相好吸引

二玉都好可愛

又就腳

我都諗緊果日好唔好

每個大站都有個行李寄存中心,五百圓一件,放到佢關,詳情自己google 難波 行李寄存

二玉都好可愛

又就腳

我都諗緊果日好唔好

每個大站都有個行李寄存中心,五百圓一件,放到佢關,詳情自己google 難波 行李寄存

補充 大件就可中心擺
細件 散嘅就放locker

二玉都好可愛

又就腳

無既小朋友怕悶嘛,佢又真係唔太多野野玩,除左搭中架toy train喇,咁佢應該全程車放電
7月尾去 見有祇園祭同天神 想問下有無人知知有咩行
今日會去巴打介紹既溫泉旅館

我一個人都車我出車站
果一刻有少少滾動

二玉都好可愛

又就腳

我都諗緊果日好唔好

補充 大件就可中心擺
細件 散嘅就放locker

對貓無性趣就去 勝尾寺啦
新手伸手一問

浪速之湯去唔去得過?
同埋如果剩係對溫泉有興趣 買唔買周遊卡好?

另外想問有冇熟路巴打知邊度多龍珠FIGURE, bearbrick之類野睇
新手伸手一問

浪速之湯去唔去得過?
同埋如果剩係對溫泉有興趣 買唔買周遊卡好?
我跟《溫泉番付》玩
建議去有馬/成崎

周遊卡係hard sell 啲老套景點 唔建議

另外想問有冇熟路巴打知邊度多龍珠FIGURE, bearbrick之類野睇
日本橋
重點追文指引
持續更新 手動置底

部份內容有更新/修正/補相
為方便重溫重點攻略

每個篇章
請依我以下所列頁數順序閱讀

姬路城攻略篇
第6頁 # 126 - 128(更新)
第30頁 # 732(更新)
第2頁 # 25

白川鄉攻略篇
第9頁 # 212,215 - 216,223
第10頁 # 226,229
233,238,246

京都疾走篇
第11頁 # 272 - 274
第12頁 # 275,277 - 278,281 - 282,292 - 293,296,298
第13頁 # 324
第15頁 # 366,370

便利店/自販 推介篇
第1頁 # 4

有馬溫泉預約篇
第2頁 # 43
第3頁 # 59 ,71,75
第4頁 # 76
第13頁 # 301(單人住宿)
第4頁 # 77

白川鄉交通安排篇
第9頁 # 202,205 - 206

有用參考網站
第18頁 # 445

救命日文會話咭
第18頁 # 446

總結 感想
第16頁 # 392
第18頁 # 442 - 443

後記 - 秀吉潮聖之旅
歷史背景補充 多字慎入

第21頁 # 522
第22頁 # 526,528 - 531,534

多謝支持 歡迎繼續討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞