[整合]關西十日之旅超展開

1001 回覆
114 Like 10 Dislike
個舞台好似就黎塌咁
個舞台好似就黎塌咁

邊有呀
Book左兵衛向陽閣
5400一晚
第一次住咁貴既旅館

巴打玩咩plan先
個舞台好似就黎塌咁

邊有呀

下面的柱 好似危危乎咁
巴打有d野想問下你

我個行程係

4月10號:落機 去 難波 airbnb
11:USJ (住難波)
12-15:京都 奈良 宇治 (15晚出發往京都中京區酒店)
16-19:大阪 神戶 有馬 姬路 (住難波?)
20:早機翻香港

應該買邊幾張周遊卡?實在太多唔識揀
巴打有d野想問下你

我個行程係

12-15:京都 奈良 宇治 (15晚出發往京都中京區酒店)

京都 果幾日買張 京都地鐵巴士一日pass
其餘時間用 JR 關西 area pass

奈良 時間好難預 有啲人玩到半日 有啲人玩十分鐘
樓豬

巴打有d野想問下你

我個行程係

京都 果幾日買張 京都地鐵巴士一日pass
其餘時間用 JR 關西 area pass

奈良 時間好難預 有啲人玩到半日 有啲人玩十分鐘

thz 樓主
Book左兵衛向陽閣
5400一晚
第一次住咁貴既旅館

巴打玩咩plan先

住一晚 房有露天風呂
係房食懷石料理加和牛
早餐就buffet咁
PS: 一家三口
另外我想問d pass點玩法?
我住梅田對落小小
主要會去下有馬、寶塚、京都、奈良咁
有兩張7年前係東京買既西瓜卡,大阪是可用?
第一次去大阪
Thanks

Ahhhhhhhhhhhh~~~~~~~~~
房入面嘅風呂唔係溫泉

要訂貸切風呂先有金湯

Suica 用得
不過可以用JR 關西pass 省錢
有馬溫泉預約攻略篇

去浸溫泉做足準備最重要
因為要真正享受最完美無瑕嘅體驗
私人溫泉係必然之選不解釋

首先要選擇適合自己嘅旅館
上有馬溫泉觀光協會網站
可以一網打盡所有旅館資訊
再慢慢揀
http://www.arima-onsen.com/inn.html

先用filter check以下條件:

貸切風呂あり = 有私人浴池
日帰りプランあり = 有Day plan (如果唔過夜選呢個)

點都好,記住一件事 無論人地點樣Sell你
做選擇嘅係你自己 自己心水自己最清楚

之後一次開晒所有旅館嘅網頁
逐個睇清楚細節
有一樣嘢比價錢更重要——泉質

請睇清楚浴場係唔係真材實料貨真價實
唔係所有旅館浴場都有溫泉
風呂不等於溫泉

就用《兵衛向陽閣》做例子
假設你睇晒所有網頁後鎖定《兵衛向陽閣》
以iPhone訂位

上到官網轉去中文版

開Menu
選擇溫泉-->溫泉效用

第一:確定旅館有真溫泉
第二:你身體健康狀況適唔適合浸溫泉
第三:了解溫泉功效
第四:睇埋旅館有咩限制/服務條款要注意

確定乎合以上四項原則就可以選擇旅遊方案
用filter 人數選大人一名
就會彈晒Day plan出嚟

Day 2 劇情描述嘅 Dinner buffet plan
無客房,行李可以寄存
2:30開始Check-in

睇日曆上打圓圈嘅日子有空位
Click入去跳出價錢
然後㩒預訂

簡單填好資料

想預約私人溫泉
記得係"期許 発問" request

__月__日の__時に貸切風呂朝霧の予約をしたいのですが

Double check 你填嘅email address 確保對方能夠同你聯絡確認你嘅預訂
佢會報價加4100円
呢條數去到當日check-in時先再付款
Day Plan 8500円就要即時信用卡俾

巴打想請教下你book左溫泉,多數幾耐覆,諗住book佢個懷石料理plan

望完你個行程好正,又係想book 18:30 浸,浸完再19:30食跟住返大阪
有馬溫泉預約攻略篇

去浸溫泉做足準備最重要

上有馬溫泉觀光協會網站
再慢慢揀
http://www.arima-onsen.com/inn.html

日帰りプランあり = 有Day plan (如果唔過夜選呢個)

逐個睇清楚細節

風呂不等於溫泉

以iPhone訂位

上到官網轉去中文版

開Menu
選擇溫泉-->溫泉效用

Day 2 劇情描述嘅 Dinner buffet plan
無客房,行李可以寄存

Click入去跳出價錢
然後㩒預訂

簡單填好資料

想預約私人溫泉

__月__日の__時に貸切風呂<em>朝霧</em>の予約をしたいのですが

Double check 你填嘅email address 確保對方能夠同你聯絡確認你嘅預訂
佢會報價加4100円

巴打想請教下你book左溫泉,多數幾耐覆,諗住book佢個懷石料理plan

望完你個行程好正,又係想book 18:30 浸,浸完再19:30食跟住返大阪

Office hour 1-2個鐘已經覆到你
就算英文訂都無問題

當然早啲訂好啲 因爲貸切風呂得兩個咁多
Book左兵衛向陽閣
5400一晚
第一次住咁貴既旅館

巴打玩咩plan先

住一晚 房有露天風呂
係房食懷石料理加和牛
早餐就buffet咁
PS: 一家三口
另外我想問d pass點玩法?
我住梅田對落小小
主要會去下有馬、寶塚、京都、奈良咁
有兩張7年前係東京買既西瓜卡,大阪是可用?
第一次去大阪
Thanks

Ahhhhhhhhhhhh~~~~~~~~~
房入面嘅風呂唔係溫泉

要訂貸切風呂先有金湯

Suica 用得
不過可以用JR 關西pass 省錢

依個我知呀 房入面係熱水而已
金湯係咪一定貸切先有 公共既唔係金湯?
我官網訂的 未收到reply 你上次都係email book 貸切?
金湯50分鐘黎講 你non stop 喪浸?

公共有金湯銀湯 男女湯每日交換
你要問職員 去到當日係金湯定銀湯

我上次都係email book
office hour即日覆咗

溫泉經過降溫處理
我完全唔使適應
直接入浴

估計大概45-7度
我連浸完全ok

入浴前要沖涼沖到好亁淨
實際上要早少少上水 乾身同換衫
前後都無咗6-7分鐘啦
有馬溫泉預約攻略篇

去浸溫泉做足準備最重要

上有馬溫泉觀光協會網站
再慢慢揀

逐個睇清楚細節

風呂不等於溫泉

以iPhone訂位

上到官網轉去中文版

開Menu
選擇溫泉-->溫泉效用

無客房,行李可以寄存

Click入去跳出價錢
然後㩒預訂

簡單填好資料

想預約私人溫泉

__月__日の__時に貸切風呂<em>朝霧</em>の予約をしたいのですが

佢會報價加4100円

Office hour 1-2個鐘已經覆到你
就算英文訂都無問題

當然早啲訂好啲 因爲貸切風呂得兩個咁多

佢未覆我tim...

我都係 已經係book4月尾,好驚佢話冇,冇既取消算
今日同日本交換生見面
無想像中咁好
好撚灰
佢未覆我tim...

我都係 已經係book4月尾,好驚佢話冇,冇既取消算[/quote]

信用卡俾錢確定後出埋張收據...
Card應該hold左數...sms 都收到

會唔會唔想做香港人生意
你知前排又幾多我地自己友no show cases
我諗緊駛唔駛回email確認一下!?[/quote]

唔好太心急住
聽日都未覆先再email 問啦

無事嘅 唔好諗太多
佢地好鬼好客~
lm

今日同日本交換生見面
無想像中咁好
好撚灰

咩事?
今日同日本交換生見面
無想像中咁好
好撚灰

咩事?

我地同一班松本市高中生 (17歲)
大約60-70人見面
學生團遲到都算~

嚟到無say sorry
連打招呼都冇打就坐低

結果係好似對我一個大人住班小朋友
成枱人唔出聲 靜到仆街
眼尾都唔望你

座面對面嘅德國妹頂唔順
直接走咗
得番我對住成枱石像
有個名古屋人(staff)叫我開波
最尾都係由我破冰 開始講嘢

都講咗兩個鐘頭
同兩女一男 交換咗line
佢地叫我去松本城玩

說好的守時呢?禮貌呢?熱情呢?
松本人同東京人完全兩回事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞