[整合]關西十日之旅超展開

1001 回覆
114 Like 10 Dislike

http://www.sanyo-railway.co.jp/global/pdf/himejitouristpass.pdf

有效區間內自由上下車
你買左姬路旅遊券就唔需要買kansai thru pass啦

不過由三宮去姬路
搭阪神山陽比搭JR慢超過20分鐘

DHM巴打

神戶 姬路 再返難波呢段期間 唔需要 thru pass
專心玩盡姬路旅遊券啦 用晒佢嘅優惠玩一日都唔錯
姬路算係少遊客 一個寧靜悠閒嘅好地方

另外都係果句 玩神戶 最主要都係有馬溫泉
因為市內景點唔多
推介你市內搵完食 上 有馬 六甲山 果邊都好玩

玩得開心啲
返黎些牙

多謝你地解答先
我諗會買 jr pass
因為我住神戶由jr 摩耶上車去姬路,之後有時間可能去垂水,如果冇就直去難波 呢到一條JR 過

仲好啦
JR pass 範圍更大 彈性大好多
巴打應較係慢遊
返到大阪之後有咩玩

同屋企人去唔太急了
15年頭同fd 去左京都大阪,加上今年清水寺大執,應該唔會去個邊,但大阪除左梅田睇下夜景之外又好似冇咩做得個行字
唔止姫路旅遊卷
jr pass入姫路城好似一樣都有8折

係呀
但我會主動唔用優惠
因為想支持城跡保養

神戶個邊總算有眉目,到大阪呢邊真係唔知去邊好 諗緊最尾個日留唔留去和歌山/奈良,1740機 1500走都趕得切

DHM巴打

因為市內景點唔多

玩得開心啲
返黎些牙

多謝你地解答先
因為我住神戶由jr 摩耶上車去姬路,之後有時間可能去垂水,如果冇就直去難波 呢到一條JR 過

仲好啦
巴打應較係慢遊
返到大阪之後有咩玩

同屋企人去唔太急了
15年頭同fd 去左京都大阪,加上今年清水寺大執,應該唔會去個邊,但大阪除左梅田睇下夜景之外又好似冇咩做得個行字
唔止姫路旅遊卷

係呀
但我會主動唔用優惠
因為想支持城跡保養

神戶個邊總算有眉目,到大阪呢邊真係唔知去邊好 諗緊最尾個日留唔留去和歌山/奈良,1740機 1500走都趕得切

和歌山近機場

大阪只推介 勝尾寺
抽一日 奈良 + 宇治都好
你張pass可以玩埋琵琶湖周邊

諗諗佢
求點評
京都週邊8日半

Day 1 (Fri)
機場 -> 京都 -> 六角堂 -> 上賀茂神社 / 下鴨神社 -> 京都站

Day 2 (Sat)
平野神社 -> 平安樂市 -> 岡崎神社 -> 銀閣寺 (有時間的話)

Day3 (Sun)
宇治 -> 中書島 / 月桂冠

Day 4 (Mon)
大原三千院 -> 寂光院 -> (仲諗緊)

Day 5 (Tue)
大津石山寺 -> 近江神宮 -> 坂本 -> (仲諗緊)

Day 6 (Wed)
舞鶴

Day 7 (Thu)
彥根 -> 余吳湖 -> 長濱

Day 8 (Fri)
白鬚神社 -> 近江八幡

Day 9 (Sat)
東寺 -> 西本願寺 -> 機場
周遊卡景點請自動Blacklist

咁嚴重
有馬溫泉好似好正 但好貴
即日來如唔過夜個價位大慨幾錢左右?

咁嚴重

我覺得第一次去用都好用既
有D地方點都要去一次
又包地鐵任搭
去8日7夜,自己一個人第一次去日本, 求巴絲俾下意見,
day1.3:00pm到機場,chink in 美章園站附近,夜晚未plan 做咩...
day2.環球影城
day3.貓頭鷹cafe> (2)勝尾寺->世博紀念公園
day4.伏見稻荷-->千本鳥居>->京都御院->八阪神社->銀閣寺--> 仙太郎 哲学の道店-->哲學之道
day5.晴明神社->元離宮二条城->錦市場->國際漫畫博物館
day6.大阪美食博覽會2017
day7難波->黑門市場-->電電城
day8 16:45下午機回港
個心好驚+喜,目前連搭車未熟...

咁嚴重

有D地方點都要去一次
又包地鐵任搭

同意
有馬溫泉好似好正 但好貴
即日來如唔過夜個價位大慨幾錢左右?

13000円 連Dinner
追post

有目錄
求點評
京都週邊8日半

Day 1 (Fri)
機場 -> 京都 -> 六角堂 -> 上賀茂神社 / 下鴨神社 -> 京都站

Day 2 (Sat)
平野神社 -> 平安樂市 -> 岡崎神社 -> 銀閣寺 (有時間的話)

Day3 (Sun)

Day 4 (Mon)
可以去埋貴船神社 如果點燈就正

Day 5 (Tue)
會唔會上延曆寺

Day 6 (Wed)
舞鶴

Day 7 (Thu)

Day 8 (Fri)

Day 9 (Sat)

巴打集中睇寺/神社

咁嚴重

有D地方點都要去一次
又包地鐵任搭

同意

睇到人地去 真心伏到賴尿

大阪始終無景點係死穴
擺明用套票組合
水啲第一次去嘅人
day1.3:00pm到機場,chink in 美章園站附近,夜晚未plan 做咩...
通天閣 難波 道頓堀
夠時間去晒

day2.環球影城

day3.貓頭鷹cafe> 勝尾寺 ->世博紀念公園

day4.伏見稻荷-->千本鳥居>->京都御院->八阪神社->銀閣寺--> 仙太郎 哲学の道店-->哲學之道

調次序會順路啲
伏見稻荷 八阪神社 京都御所 銀閣寺 哲學之道

day5.晴明神社->二条城->錦市場->國際漫畫博物館

個心好驚+喜,目前連搭車未熟... 用交通app 乘換案內

求點評
京都週邊8日半

Day 1 (Fri)

Day 2 (Sat)

Day3 (Sun)

Day 4 (Mon)

Day 5 (Tue)
會唔會上延曆寺

Day 6 (Wed)
舞鶴

Day 7 (Thu)

Day 8 (Fri)

Day 9 (Sat)

巴打集中睇寺/神社

大原嗰日會買京都觀光PASS, 貴船唔包。可能改去実相院
大津唔夠時間上延曆寺。延曆寺我預計至少都要半日。可能去埋三井寺
求點評
京都週邊8日半

Day 1 (Fri)

Day 2 (Sat)

Day3 (Sun)

Day 4 (Mon)

Day 5 (Tue)
會唔會上延曆寺

Day 6 (Wed)
舞鶴

Day 7 (Thu)

Day 8 (Fri)

Day 9 (Sat)

巴打集中睇寺/神社

大原嗰日會買京都觀光PASS, 貴船唔包。可能改去実相院

大津唔夠時間上延曆寺。延曆寺我預計至少都要半日。可能去埋三井寺

通天閣 難波 道頓堀
夠時間去晒

day2.環球影城

調次序會順路啲

多謝巴打
我都係睇你post 先去勝尾寺,發覺好正
通天閣 難波 道頓堀
夠時間去晒

day2.環球影城

調次序會順路啲

多謝巴打
我都係睇你post 先去勝尾寺,發覺好正

玩得開心啲 返黎些牙心得
今晚住依度~樓主推介過既其中之一
剛浸完一之湯relax
宜家等緊神戶晚宴

有個白痴問題想問下
預約mouriya神户牛嗰陣 留香港電話得唔得
到左預約嗰日會唔會打黎confirm,定係email confirm咗,去到show封email俾佢睇就得?
有個白痴問題想問下
預約mouriya神户牛嗰陣 留香港電話得唔得
到左預約嗰日會唔會打黎confirm,定係email confirm咗,去到show封email俾佢睇就得?

兩樣可以 電話號碼純粹用黎認人

DHM巴打

因為市內景點唔多

玩得開心啲
返黎些牙

多謝你地解答先

仲好啦
巴打應較係慢遊
返到大阪之後有咩玩

同屋企人去唔太急了
唔止姫路旅遊卷

係呀
但我會主動唔用優惠
因為想支持城跡保養

和歌山近機場

大阪只推介 勝尾寺
抽一日 奈良 + 宇治都好
你張pass可以玩埋琵琶湖周邊

諗諗佢

勝尾寺 記住先
利申:排行程每次排到大阪都好頭痕
求點評
京都週邊8日半

Day 1 (Fri)

Day 2 (Sat)

Day3 (Sun)

Day 4 (Mon)

Day 5 (Tue)
會唔會上延曆寺

Day 6 (Wed)
舞鶴

Day 7 (Thu)

Day 8 (Fri)

Day 9 (Sat)

巴打集中睇寺/神社

個行程好啱我

奈良+宇治其實好趕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞