做緊濾水器公司,總結問題集

569 回覆
93 Like 3 Dislike

話說我裝之前,插枝棉花棒入水龍頭裏面打轉20秒左右,岀到黎見到棉花棒變左淺啡

正常既,冇咩水龍頭乾淨
老豆買左部小米 想問下有無用?飲落去又真係無左以前d鐵鏽味
sorry 師兄

無時間追post,直接問

budget $1000,屋企有老人有bb

除左AQ4000 有咩濾水器推薦?

咩咩頓個d 得唔得?
sorry 師兄

無時間追post,直接問

budget $1000,屋企有老人有bb

除左AQ4000 有咩濾水器推薦?

咩咩頓個d 得唔得?

都得,不過可能會過1000
邊度有aq4000買?
見佢網好似有,但買左自己裝唔裝到?

你咁問係啱既,因為一D原因aquasana 係香港好少門市有得賣(錢作怪)
http://Price.com睇下,想見我既就搵refresh
(細機有運輸費賺,大機有安裝費)

澳門接唔接job
另外我想問個白痴問題。你講煲水重金屬問題。但我又要用熱水泡野飲。有無熱水式過濾
過濾熱水會唔會整壞個AQ4000。因為我廚房裝左煤氣熱水爐。可以出埋熱水
邊度有aq4000買?
見佢網好似有,但買左自己裝唔裝到?

你咁問係啱既,因為一D原因aquasana 係香港好少門市有得賣(錢作怪)
http://Price.com睇下,想見我既就搵refresh
(細機有運輸費賺,大機有安裝費)

澳門接唔接job
另外我想問個白痴問題。你講煲水重金屬問題。但我又要用熱水泡野飲。有無熱水式過濾

煲水其實冇問題,不過係會擔心你個煲有問題。
你知總會有師奶連煲都淘寶
澳門太遠了,小毒拎唔敢去
過濾熱水會唔會整壞個AQ4000。因為我廚房裝左煤氣熱水爐。可以出埋熱水

過得多的確會有損壞,但如果係有時唔覺意開左下熱水,又冇大問題既。注意每次用都要用凍水。
sorry 師兄冇追post, 如果主要想
過鉛加飲用 AQ4000夠唔夠用?
如果再上有咩推薦?
如果再上有咩推薦?

夠用架喇,濾水器既效能話知佢吹到幾大,只要拎到有認證就唔差得去邊。再上既原因我認為唔係效能,而係濾水量呀外型呀牌子呀安裝方法呢D。
如果你要搵枱面式既,再上我覺得冇咩意思。一係就上枱底式安裝既。
如果再上有咩推薦?

夠用架喇,濾水器既效能話知佢吹到幾大,只要拎到有認證就唔差得去邊。再上既原因我認為唔係效能,而係濾水量呀外型呀牌子呀安裝方法呢D。
如果你要搵枱面式既,再上我覺得冇咩意思。一係就上枱底式安裝既。

thx
巴打點睇呢篇野
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20150802/54041920
有晒認證都未必真係得。想睇睇巴打中唔中立。為左sales aq4000而眨3M AP2-305
鉛水有無得過濾
如果再上有咩推薦?

枱底式有無邊款推薦?

不過要鑽洞好麻煩,又要俾人工
巴打點睇呢篇野
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20150802/54041920
有晒認證都未必真係得。想睇睇巴打中唔中立。為左sales aq4000而眨3M AP2-305

佢第三段都fail啦,305邊有nsf
同埋我冇踩過咩濾水器,係踩濕鳩水機同日本機姐樓上有個買305我都冇阻止佢
nsf除左效能既保證,其實我覺得最重要係所有去做測試既濾水器都係同一個lab,同一個條件去做。咁先公平,有一個統一標準。
另外佢呢個實驗漏左樣好重要既事,就係唔能夠證明隻濾水器係整個生命週期都保持同樣效能。佢既實驗係短時間,但nsf係做哂成段設計壽命。
希望答到你
如果再上有咩推薦?

枱底式有無邊款推薦?

不過要鑽洞好麻煩,又要俾人工

$$$$$$$$$$$
睇價錢做人啦
邊隻過到floride?

道爾頓,暫時大路得佢有提到氟
(但我唔知氟係咪真係氟。因為我見第二d濾水器既datasheet有好多四氟化咩二氟咩咩咁 )

(但我唔知氟係咪真係氟。因為我見第二d濾水器既datasheet有好多四氟化咩二氟咩咩咁 )

咁西飛利
compound都過到

咁西飛利
compound都過到

佢寫係除氟, 唔算過濾掛
不過你咁講我都驚一驚

利申:用緊

因為你知我大知大家知 floride呢味野係用黎操控人類架
無理由有間公司會不被阻止開發呢啲技術比人民用
何況係compound 可能啲科技我追唔上

咁西飛利
compound都過到

不過你咁講我都驚一驚

利申:搵緊 短期內都係飲山源水

咁西飛利
compound都過到

不過你咁講我都驚一驚

正因為氟咁神秘,好多賣d奇奇怪怪既濾水器公司都話有效濾氟 (呢個po入面有出現話,用骨炭既......夠膽咪試下

咁西飛利
compound都過到

不過你咁講我都驚一驚

正因為氟咁神秘,好多賣d奇奇怪怪既濾水器公司都話有效濾氟 (呢個po入面有出現話,用骨炭既......夠膽咪試下

不了
唔該師兄 飲住貴水先 無計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞