做緊濾水器公司,總結問題集

569 回覆
93 Like 3 Dislike
sorry 巴打只追晒呢個po, 無追舊po
想問邊隻濾鉛水最好

如果你只係追求100%冇鉛,唔計任何條件,用RO濾水器
但如果係想要一般買得到,正常家用既灑水器,就睇NSF認證,PASS到都過到九成,拎到認證既,再從價錢,外觀,過濾量去選擇
所以冇話「最好」,因為好唔代表實用,實用唔代表買得起。
所以我會話先睇認證,確保係有效唔係吹水,然後就睇價錢

thanks巴打 見你上面推AQ-4000, 上官網睇要998, 邊到有平d入手?
sorry for伸手
sorry 巴打只追晒呢個po, 無追舊po
想問邊隻濾鉛水最好

如果你只係追求100%冇鉛,唔計任何條件,用RO濾水器
但如果係想要一般買得到,正常家用既灑水器,就睇NSF認證,PASS到都過到九成,拎到認證既,再從價錢,外觀,過濾量去選擇
所以冇話「最好」,因為好唔代表實用,實用唔代表買得起。
所以我會話先睇認證,確保係有效唔係吹水,然後就睇價錢

thanks巴打 見你上面推AQ-4000, 上官網睇要998, 邊到有平d入手?
sorry for伸手

refresh water
想請問如果裝鋅盤底AQ-5300 定3M DWS 好?

呢兩隻都係同級,AQ5300A啦,平好多,又有成4千升

唔該哂~! 搵你會唔會平D

冇得平,不過我會幫你裝好D
雪兄
係amazon買左個5300返黎
但發覺T頭駁水龍唔岩size
來水條喉係四分,但5300果個T頭,出去配d五金鋪又話無.求救,射射
https://t.me/Treeyiu
雪兄
來水條喉係四分,但5300果個T頭,出去配d五金鋪又話無.求救,射射

哈,年中好多人都貪平出事,D配件好多時係唔啱SIZE架,TG傾
雪兄

哈,年中好多人都貪平出事,D配件好多時係唔啱SIZE架,TG傾

我以後唔敢拉

雪兄,方便留個TG 傾下嗎
唔係香港

用緊RO, 因為呢邊水龍頭出d 水 一煲水就煲個電水煲到白晒....

雪兄,方便留個TG 傾下嗎

@germanyip
唔係香港

用緊RO, 因為呢邊水龍頭出d 水 一煲水就煲個電水煲到白晒....

應該係礦物過多
你可以諗下D全戶型既過濾器,如果唔係D用水既電器好易玩完
唔係香港

應該係礦物過多
你可以諗下D全戶型既過濾器,如果唔係D用水既電器好易玩完

租屋既唔搞啦
飲水ok 就得
TDS 長期過150....
TDS 長期過150....

好彩睇到個post,
原本諗住用信用卡積分換部P記電解機,仲要另加2000 即刻cut走

依加糾結緊AQ4000定3M easy complete
3M好似冇個nsf 401
有年老嘅親戚申請公屋,配左去鉛水邨
好彩睇到個post,
原本諗住用信用卡積分換部P記電解機,仲要另加2000 即刻cut走

有平買平啦,唔係有特別喜好就唔好浪費錢
BTW巴打好靚仔

唔。。。有公屋住已經好好

唔。。。有公屋住已經好好

你啱

諗緊買唔買濾水器俾佢好
好彩睇到個post,

BTW巴打好靚仔

唔該巴打教左我咁耐
我裝好了,好彩前置濾水未變色
好彩睇到個post,

BTW巴打好靚仔

唔該巴打教左我咁耐

咁咪好囉
好彩睇到個post,

BTW巴打好靚仔

唔該巴打教左我咁耐

咁咪好囉

話說我裝之前,插枝棉花棒入水龍頭裏面打轉20秒左右,岀到黎見到棉花棒變左淺啡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞