做緊濾水器公司,總結問題集

569 回覆
93 Like 3 Dislike
想買個檯面機俾老豆老母..
見 Doulton HK個豆泥官網呢隻檯面 BEP(GD)+BTU 做緊 promo, 好似係M12濾芯, 好似幾扺玩

佢同 Aquasana AQ-4000-DVPI 比, 邊隻好D?

btw 呢個高汁post.. 真係相逢恨晚
你老豆老母會唔會個零月拆支芯出黎刷下先。見過太多懶人了,懶到最後索性唔用
冇話一定邊隻好D既,道頓會多野玩D,因為濾芯有得升降級。AQ4000就比較直接,得一款機一款芯,到期直接換。
同埋睇你想係龍頭出水定係部機度出水,各有各好玩既。
AQ4000 支芯唔洗刷 / 唔刷得? 唔刷會唔會用用下D水越出越慢?

我自己用緊 doulton 檯底, 久唔久要刷真係幾麻煩, 唔刷又慢到pk
大部分活性碳芯都唔刷得。用到水慢其實都差唔多到期了。但唔會好似道頓咁快慢,因為道頓表層係好密,所以先會快慢。
各有各好處既。
Push
想問下有42.53係咪就可以直接飲用? 想買3m easy complete or aq4000
你直接出去買啦
理論上係既。但唔放心既都可以煲一煲佢
你會點做?見你話煲有重金屬
我就想直接飲用
買個靚煲
直飲係可以
屋企就嚟有小朋友出世,想裝盤底、筆直2000左右有冇好介紹唔該巴打
唔急既留意下一田永安,道頓可能有減價。
3M呢個價可以買complete
AQ53系都係可以

但你呢個筆值未計安裝費,加多少少買咩都得
安裝費通常幾錢?買完出去搵人裝又驚俾人水
其實都急急哋
住舊村屋、煲完水係有勁多白色粉末
咸水喉都生哂鏽、淡水水箱又冇洗過
入伙成個星期都係買緊蒸餾水飲
裝工通常500。所以你加多少少筆值會好D
好!唔該哂巴打、一世平安
萬事小心,祝細路順利出世
巴打唔好意思,我考慮緊裝濾水器跟手發現你呢個post,希望你唔介意又答下問題。

我本身想裝3M鋅盤底濾水器,但有個問題唔明。我屋企條喉應該係浴室外天井入,另外我個即熱式煤氣熱水爐係裝浴室,熱水再駁出廚房。咁如果我裝濾水器點樣可以解決熱水唔可以流過濾水器的問題?因為浴室洗手盆同浴缸都會用熱水,廚房好少用,咁係咪只可以裝廚房鋅盤底? 同埋係咪廚房以後一定唔可以開熱水?其實有無得裝一個位係d水一入屋就濾左先再去熱水爐同不同位置的? 唔該曬你呀唔好意思~

藍色凍水,紅色熱水,黃色熱水爐。
明白熱水點黎先。

每個龍頭既枱底都有個個出水掣,左熱右凍,濾水器係裝凍水果邊,唔會有熱水入
多謝巴打指教! 明白凍熱水的運作了

請問一般家用3M AP2 405G好唔好? 另外我見有個for浴室花曬位的3M沐浴過灑器好唔好用?

真係麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞