做緊濾水器公司,總結問題集

569 回覆
93 Like 3 Dislike
想問吓,a5300呢類座地瀘水器,係另外加裝水喉出瀘過嘅水,定係直接用番原水喉出水,不過加裝多個出水口揀?
加裝。裝得係枱底九成九都加裝。
你仲喺度就好 
但係NSF53 入面有好多細項,
有冇邊樣先係重要?
睇你覺得邊樣重要啦。
你買個25蚊餐,就算知道邊樣最好食,都唔會影響個餐有D咩。
睇緊 "e春" 既NSF53, 似乎係比其他牌子多,但係又唔知係咪真係有用
你真係有需要咁多咩
aquasana可以防農藥TIM,有需要咩
有53已經夠,最基本已經夠哂用。
其實真係唔需要太執著
最重要係買大牌子3M
人地做左咁多年
有42 同53家用夠曬
你話要再深入研究就要自己上網做功課
3M係母集團大同廣告多。真係計經驗道頓最耐,1815年開始。
黎緊就黎搬新屋, 全屋裝修想裝埋濾水器, 如果1-2k貨仔, 巴打推薦3M定Doulton 邊隻型號比較好? 要最方便既話可咪可以座台既貨好D?
如果揀3M, 呢款3M 全效型濾水器 AP Easy Complete (DIY) 掂唔掂?
唔知我有冇比較錯, 呢隻型號香港賣4千幾, 但美馬就2219 已經包埋運費. 揀返 currency 係USD 仲會平少少tim

OK架,呢隻得閒上亞馬遜睇下,間中會平到你唔信
3M香港有一半用黎交租加比代理食。
tks 巴打
如果3M 既 AP Easy Complete 同AP DWS1000 比較, 係咪應該後者好D? 不過我睇過下安裝, 都麻煩幾多
枱面同枱底完全兩樣野。諗清楚你想要咩先。
好就緊係DWS好
主要都係想要個性價比唔錯既filter, for 1家3口用, 諗住到時裝修叫師傅裝埋佢
岩岩追舊文睇到巴打呢個reply, 想問下如果到時想搵你裝係咪都可以TG 搵你 同埋而家收費係幾多唔該
請問而家仲搵唔搵到巴打裝濾水器
Doulton濾芯要定期刷乾淨,確保水流暢順,如果枱下式要涮,咪好煩?另請問aq-5300有無呢個問題,定所有濾芯都要咁 
係道頓個設計係咁。煩咪放枱面,個設計原意係幾好。消耗外層去拉長濾芯壽命。
追晒Post,已經先入為主,感覺枱下式好啲。其實本身諗住直接搵你裝aq-5300,但睇埋最新幾個留言,又好似道頓歷史長啲、勁啲咁 

再請教吓,睇道頓嘅網站,佢分咗3個系列,但常見問題又無提有咩分別,啲款又多到喊唔知點揀好喎。雪風巴有無研究過道頓嘅濾水器同濾芯,有無建議 
唔係嘛 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞