做緊濾水器公司,總結問題集

569 回覆
93 Like 3 Dislike
想知巴打搵幾多

有無好路數介紹
想知巴打搵幾多

有無好路數介紹

唔多
想要路數去做裝修啦
想買個裝係水龍頭,因為黎緊bb出世驚有鉛水
有咩平靚正濾水器係過濾到鉛水?
水龍頭式除咗濾芯壽命短啲外, 點解要買一座嗰啲咁阻訂?

求教
想買個裝係水龍頭,因為黎緊bb出世驚有鉛水
有咩平靚正濾水器係過濾到鉛水?
水龍頭式除咗濾芯壽命短啲外, 點解要買一座嗰啲咁阻訂?

求教

AQ4000,最平有認證

3:水龍頭式既濾水器有冇用?
一般水龍頭式既濾水器都係日本製造,行JIS認證,而常見既濾水器係行NSF認證,分別係JIS 大部份效能係80%為準,少部份係只有過到同過唔到(50%為界)。而NSF標準係絕大部分98%,只有一兩樣係60%
其次,水龍頭式濾水器機身細,濾芯壽命短。但都有可取之處,就係普遍都用中空絲膜,濾膜密度可以到0.1微米(市面普遍係0.5,0.3微米)但唔係得個密就好既,因為仲有好多因素要睇
所以唔係真係冇位同冇錢,盡量避免了
用潔而亮洗濾心係唔係好有問題?

呢度其他人好似覺得無問題咁
既然咁多問題 會唔會買礦泉水機好啲?每個月淨係換水咪平過用濾水器
用潔而亮洗濾心係唔係好有問題?

呢度其他人好似覺得無問題咁

潔而亮係咪會起泡
因為我試過加D會起泡既清潔劑入濾水器,好恐怖,嘔左幾日泡泡水
既然咁多問題 會唔會買礦泉水機好啲?每個月淨係換水咪平過用濾水器

大舊囉,煩囉,一桶先20升,一套濾水器起碼一千二升,多既4千升都有
樓主自己用緊邊隻濾水器
想問下巴打邊隻好撚堅最撚抵屌?
樓主自己用緊邊隻濾水器

我自己用Aquasana,沖涼同飲都係,平呀嘛

要堅就要比多D錢,抵呢就AQ4000,8舊水

堅呢

堅呢

幾堅都有,錢咋嘛,四五千都有

堅呢

如果我預一萬邊隻好 買俾屋企人買貴d安心d

堅呢

如果我預一萬邊隻好 買俾屋企人買貴d安心d

3M DWS2000,都算勁野,唯一唔好係Made in China
好似5,6千,再上既意思唔大,一係跳到RO水機
巴打求教

3m ap2-305好唔好
小弟窮L... 只能用水龍頭式既 但呢隻黎講O唔OK
巴打求教

305 係一個低筆直既選擇。以前有數據顯示佢係pass到nsf既除鉛標準,但始終都係冇拎到認證。如果你真係冇筆直既,教你一招
你買左呢套用左先,下次要換濾芯換3m ap easy LC,有返認證,五六百蚊一支
巴打求教

305 係一個低筆直既選擇。以前有數據顯示佢係pass到nsf既除鉛標準,但始終都係冇拎到認證。如果你真係冇筆直既,教你一招
你買左呢套用左先,下次要換濾芯換3m ap easy LC,有返認證,五六百蚊一支

感謝巴打
之前出去買又香港/美國貨咁, 價錢爭一二百, 想問其實分別在哪?

之前出去買又香港/美國貨咁, 價錢爭一二百, 想問其實分別在哪?

行貨水貨,分別就冇咩既,不過行貨出左咩事你都搵到人屌,水貨自己搞掂
sorry 巴打只追晒呢個po, 無追舊po
想問邊隻濾鉛水最好
sorry 巴打只追晒呢個po, 無追舊po
想問邊隻濾鉛水最好

如果你只係追求100%冇鉛,唔計任何條件,用RO濾水器
但如果係想要一般買得到,正常家用既灑水器,就睇NSF認證,PASS到都過到九成,拎到認證既,再從價錢,外觀,過濾量去選擇
所以冇話「最好」,因為好唔代表實用,實用唔代表買得起。
所以我會話先睇認證,確保係有效唔係吹水,然後就睇價錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞