做緊濾水器公司,總結問題集

569 回覆
93 Like 3 Dislike
如果同一個水龍頭係冷熱水同人出水口,其實裝濾水器係咪無乜作用
係呀,支濾芯都頂唔到熱水啦
1.櫃底龍頭制>濾水器>濾水器專用龍頭>出水
2.冷熱水龍頭>分流器入>濾水器>分流器出>出水口
一般家用過濾水唔會再經原本個水龍頭出水。
咁點解決冷熱水既問題
冷水出完再煲。你個龍頭出冷熱水冇影響。
我情況有啲麻煩,廚房熱水係經洗手間熱水爐供應出熱水去廚房的
有邊個唔係咁? 個個都一個爐拖哂廁所廚房啦

望下你枱底有冇呢兩條喉。呢兩條就係冷熱水喉。同廁所隻爐冇關既。
你有無tg,不如搵你裝
巴打,請教下我支AQ4000 出水好慢,出500ml水要超過一分鐘,出水又唔順周圍彈
係咪水壓問題?有冇得搞?
搞乜水壓會細到雞痾尿咁㗎
新裝定用左一排?
我都想問水壓問題
本身住頂樓, 自己裝AQ4000用左半個月, 濾水水流都係好慢, 慢過柯尿...
咁你本身水壓低。。。都冇法了
新裝,中高層,浴室花灑都好夠力,係個濾水器出水咁
有冇得救?
你原本個龍頭出水有冇力?出水多唔得於水壓大架。
俾病人用嘅話, AQ4000 / Doulton 珊瑚號皇室型(HCP) M12 兩隻差唔多? budget 800蚊
Doulton 嗰隻有人話有nsf 53但nsf個網搵唔到
道記果隻應該係搵佢既濾芯型號去搵認證
官網AQ-4000賣緊400蚊
仲平過買替換濾芯, 如果買N部嚟拆濾芯用會唔會抵啲?
巴打可唔可以講下AQ-RO3抵唔抵屌
AQ-5300A同AQ-RO3邊部好?
同埋依兩種唔裝聲盤底改掛牆得唔得
RO好大部,睇清楚有冇位。同埋佢有幾款芯要換,仲要唔同時間換。但同代理買送安裝,唔算貴既。
你意思係成部機放枱面用?技術上可以,但諗唔到有咩原因要咁做,同埋好唔建議。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞