做緊濾水器公司,總結問題集

569 回覆
93 Like 3 Dislike
Made in USA
不過有時D貨都係廣州,上海黎香港
風雲巴

約左你地公司聽日下午裝機

係唔係你親自主理??

如果係,有勞了
PUREPRO 係咪有伏
有D唔同。香港版叫DVPI,多一個前置過濾器。其他野一樣。
換張貼紙搞個網站,又一個新牌子。
記住搵個鬼佬影張飲水相,D師奶睇到鬼佬都飲就信架喇。
求DETAIL
老母好似中左伏

我諗一圖勝萬字
呢隻叫5級過濾,即係5支芯夾埋一齊。
下面三支叫10吋過濾桶。桶身20蚊支,通常係落海綿芯,隔下鐵銹OK既。
比1000蚊我,我都砌到部出黎,仲要有埋MON同WIFI。
Thanks BRO
我見AQ4000 係AMAZON review 好多人話漏水。。。
你地有幾耐保養?
唔知雪風巴打仲有無做濾水?
有D關問題想請教下巴打

因為有小朋友關係,所以想裝番個濾水器用下
暫時都係target AQ4000
不過因為我廚房個水龍頭係外國amazon訂番黎
唔知對安裝會否有影響
就係下圖呢款

另外想問下,之前有討論開有關可唔可以隔氟既濾水器
但我搵唔番個POST,唔知巴打呢方面又有無推介?

PS. 希望可以搵巴打裝機,見下巴打真身學下野,THX
裝到既
其實如果真係在意氟,正路要用RO濾水系統先做到。
市面都有隻用(骨炭)既濾水器聲稱可以隔到氟,當然我唔會寫包單佢做到。
謝雪風巴打解答
未知而家雪巴係咪仲係refresh?
係咪去refresh買+裝就會見到你?

BTW, 如果裝RO濾水係咪會好浪費食水?
同埋D機係咪又大又貴?

呢排我開始幫人裝RO,貴就一定架喇,aquasana總代理有賣,我地冇,所以放心講
其實浪費又唔會話浪費好多,因為佢個原理係過濾定一缸水,儲存係一個桶入面,入滿就停。所以又唔係24小時不停過。同埋本身都唔係話用好多水,浪費極都有個譜既。
機身大都係一個問題,重點係佢要有一個桶去儲水,機唔大,個桶大
謝雪巴AGAIN
咁我諗應該都係裝AQ4000

(有無機會見你?)
有既
雪巴想問下如果人造石英石台面,石底會坐住水泥地台會唔會難轉窿裝aq5300? 因為廚櫃仲未正造可以叫師傅開定窿。
(明白裝機唔會平啲,但怕會之後做難轉或者做唔到)

同埋我見個水龍頭好似比普通龍頭幼?
如果開定窿係唔係應該轉細啲?

二人家庭...但長遠預埋生小朋友係咪AQ5300A好啲或者第日換機易嗎?

另外有冇contact 可以到時搵你買同裝呢? thanks
如果枱面係有石屎底坐,我唔建議你搏,因為支水龍頭未必裝到。因為支龍頭D牙好可能唔夠長。
廚房水龍頭會出冷熱水,咁樣裝濾水器有無問題
冇問題,因為櫃底會分左冷熱水喉
咁係裝係冷水果邊?
一定係
咁熱水咪無過濾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞