做緊濾水器公司,總結問題集

569 回覆
93 Like 3 Dislike
唔問佢問我咁得意
正常就唔洗咁耐既,主要係比filter之後果段喉既水走姐
沖涼用咩牌子都冇咩所謂。
冇話好唔好,睇你想要咩囉。有認證既都買得。
謝大大
雪巴你好, 我想問下我係英馬見到呢個DOULTON的UNDERSINK,
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07H3Y269J/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A628GLPLUHRSC&psc=1
買番香港可以用嗎想搵你裝? 可以詳細講講佢有咩好嗎? THXTHX
同埋可以TG問你嗎? 你TG係?
正常野囉。反正道頓有得升級濾芯。不過衰在佢D配件黎香港裝要全部換,但都有限錢一百幾十。
明白, 其實心大心細, 買呢SET裝多個水龍頭好 定睇緊其他
見到3M有隻個龍頭可以出過濾水同普通水的亦係我PERFER,
雪巴你有冇好介紹? 2千樓下鋅盤下孖芯的
呢個價位你覺得有好選擇咩?
3M果隻雙龍頭我都係裝過一次,好貴
咁即係我揀呢隻都正常野啦,可以升級咩芯都得。
到時我買左搵你裝啦
我再搵搵有冇雙龍頭平點先,3M果隻淨買
個龍頭都3千幾
AQ又唔見有呢啲
雙龍頭不嬲都貴,大陸野除外。
雪巴,請問黎緊新屋裝修,二人家庭,想用伸縮水龍頭,我諗應該點都要裝多個水龍頭for 濾水用,你建議用aq 4000定5300好?
上年睇完你個post已經買左AQ4000用緊喇
伸縮既通常都裝唔到枱面式,同埋都唔會裝
所以sink 盤上面應該會整多個水龍頭位,其實4000同5300有咩分別? 想經濟d 係唔係應該用返我個4000?
水質其實冇咩分別。但4000唔可以比你裝枱底,設計問題
估唔到巴打個post長期復活

btw, 想問巴打代裝唔裝dws1000, 可唔可以留個tg?
善用不推文。
因為想買濾水器爬曬文,但係美森係search 唔到 AP Easy Complete 呢隻,得裝SINK 底嘅嘅版本,好似唔連分流器
有冇邊隻濾到二噁英同山埃
依隻香港實惠有賣
美國之前搵過都唔見有
不過依隻濾水個人感覺麻麻地
如果地方許可
用喉底個隻會濾得更好
如果唔介意只係想裝下就算就用返你個款岩曬
已經係美森訂咗 sink 底版本,睇下嚟到香港啲喉size 啱唔啱
連埋買多個沁個價先等於香港齋買一pack 水龍頭果set 嘅錢
Same 我都想揾
冇。
風頭火勢集中有用POST唔好覆我
想買番黎自己裝 目前考慮緊呢兩款

Filtrete Maximum Under Sink Water Filtration System
https://www.amazon.com/dp/B01L0ADH3K?th=1

AP2 C405 SG (冇配件唔知邊到搵)
https://www.amazon.co.uk/3m-AP2-C405-SG-Replacement-filter-cartridge/dp/B00GNATZN4/ref=sr_1_fkmr0_2?keywords=ap2+c4405+sg&qid=1574534159&s=diy&sr=1-2-fkmr0

想問下邊隻好用 同埋d配件要點搵? thx
配件淘寶得架喇。冇得避。龍頭就可以亞馬遜搵埋。
AP2好D,易搵濾芯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞