做緊濾水器公司,總結問題集

569 回覆
93 Like 3 Dislike
雪風巴有冇tg
巴打依隻點睇 想買部即熱枱上式代替熱水煲 見佢有nsf42/53
https://www.hk-water.com/nex-i6.html

同埋見philips都出左部即熱式RO嘅ADD6910 但又無講點加熱又支濾芯又無講有nsf 是咪伏 唔該
就搬, 會買AQ-4000!
請問AQ-4000 點知幾時換濾芯? 係唔係唔理用個日開始計加6 個月就得?
巴打,tg 左你,麻煩睇一睇
自己計時間同衡量用水多唔多,6-9個月換。最多1年一定要換1次
冇用TG喇。停一陣心理平靜下。呢度問啦。
想直接搵你安裝濾水器
雪巴我都想搵你裝點聯絡你
巴打 想請教吓有冇邊隻濾水器可以直接飲過濾出嚟嘅水

做過啲資料蒐集,係咪doulton dcp203+BTU & EWC / m12 系列都夠做
巴打唔好意思 睇唔到你話冇用tg
其實我係做緊水質有關嘅fyp 有野想請教你
但係tg問左你先見到你話冇用tg..
其實濾水器條膠喉有無需要定期換?
幾年無換會唔會入面生晒青苔
其實冇一定。但一部機用到幾年其實都幾勁架喇。通常係換喉之前都會換機先
請問巴打除左Aq4000, 道爾頓邊隻推介
請問巴打除左Aq4000, 道爾頓有邊隻推薦
道頓係睇濾芯為主。買行M12芯既機。其他野例如膠定不銹鋼就自己鐘意啦
HI 巴打知唔知AQ4000 AMAZONUS賣同香港行貨有咩分別? 個價錢差300蚊
屌都係唔諗上網買喇, 驚自己裝唔掂
巴打間公司呢排仲接唔接上門安裝?
請問我屋企弧形水龍機係咪安唔到道爾頓台上
想請教樓主,唔知點解扭唔到濾水器個開關制🤦🏻‍♂️
樓主可以加tg嗎?有濾水野請教
t.me/neoi99
想問下Philip檯下式既3芯過濾力係咪最好?
如果用3M RO(台灣同大陸都有得賣)會唔會好麻煩?(要駁電)
雪巴又係我,屋企討論完,驚鋅盤底無位想要番枱面式。咁本身追晒Post,就諗住買道頓呢款:

但原來呢款龍頭分流出水式,已經無再出啦!咁我醒起仲有aq-4000啦,但又唔係一椂過有啲啞咋,又要再搵過。

最後就搵番3M Lc easy diy啦,仲可以痴牆覺得無問題。就想請教吓雪巴,知唔知龍頭分水式仲有咩款介紹,或者aq-4000有無時鐘/鏡嗰啲咁有掛牆孔?

唔該雪巴。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞