做緊濾水器公司,總結問題集

569 回覆
93 Like 3 Dislike

沖涼水都要過濾其實係乜玩法

利申:舊野係我roommate裝
D傳鎖狗日日facebook打飛機話自己點teamwork ,要攞幾條a真係好撚7

沖涼既主要係隔氯氣。其他再多既都唔好太信。
D傳鎖狗日日facebook打飛機話自己點teamwork ,要攞幾條a真係好撚7

呃完錢仲要扮聖人
回收左幾隻雜牌濾水器,下個PO會開始拆
回收左幾隻雜牌濾水器,下個PO會開始拆

支持
多謝樓主幫我裝濾水器
又同我吹水
啲水唔使煲好似係甜甜地
多謝樓主幫我裝濾水器
又同我吹水
啲水唔使煲好似係甜甜地

唔同嘅...淘寶嗰個冇HK

巴打你信我,源頭一樣,批發價大約40蚊都得,只係個LOGO唔同,有D入300隻已經可以印LOGO

巴打我冇呃你架

我同婆婆講咗喇...佢好堅強呀!佢好堅持話淘寶同佢買嘅唔同...仲有佢冇俾人呃,人哋都要賺錢㗎嘛貴啲係應該嘅...希望佢冇擰轉背喊啦

所以話廢老真係不思進取 死要面

呢間嘢惡名昭彰
專門上門用鉛水事件呃阿婆,之前上曬報。我老母都中招,八舊幾買左個座檯嘅,搞到我要買過個
巴打r0水機有冇推介

沖涼既主要係隔氯氣。其他再多既都唔好太信。

呢個嘢我都有
因為前排3m個網上商店買Ap2-305送嘅
巴打 我想問有個產品 一舊炭咁 放落生水就可以直接飲 是咪 work?
點解過98%既你又唔話係淨水有問題,但ro 過100%你就話有問題?唔通果2%就係身體日常所需?
巴打 我想問有個產品 一舊炭咁 放落生水就可以直接飲 是咪 work?

同埋想問 BOSCH Filtrino FastCup 即熱水機 佢包埋個個過濾是咪廢? 即熱水機對身體會唔會唔好 thanks a lot
巴打r0水機有冇推介

RO機唔太熟,但我知有好多RO水機係淘寶黎,買返大牌子認住右邊果部機個樣(唔只呢個牌子),經典淘寶機,唔好買
點解過98%既你又唔話係淨水有問題,但ro 過100%你就話有問題?唔通果2%就係身體日常所需?

沒錯,除非你有信心從日常食物可以有足夠既礦物質,如果唔係都係要靠食水去補充
(真心,如果我自己入RO機SALE你地,好好賺,但不了)

沒錯,除非你有信心從日常食物可以有足夠既礦物質,如果唔係都係要靠食水去補充

你都未答我問題,你濾水機過左98%咁我仲點從食水補充礦物質?

同埋想問 BOSCH Filtrino FastCup 即熱水機 佢包埋個個過濾是咪廢? 即熱水機對身體會唔會唔好 thanks a lot

首先要搞清楚一個概念
熱水機,熱水壺,水煲對身體有冇害,係睇佢用既物料好壞而定。bosch呢。。應該冇事既,應該
佢係用Brita既Maxtra濾芯,屬於簡單過濾系列,如果你D水唔係太差(一般都少會冇問題),或者你要求唔高,但又想有即熱功能,係可考慮既。

你都未答我問題,你濾水機過左98%咁我仲點從食水補充礦物質?

首先我地從數據睇起,我地睇最平既AQ4000

從數據中睇,所講既(過到98%)係包括入面既內容,主要係污染物

咁去到你講既礦物質,你會話都過到98%,點樣有礦物質呀。
我地睇下一個實驗,呢個叫TDS(溶解性總固體)測試。https://kknews.cc/zh-hk/digital/6k9pvem.html
(拉落DD)
當經過過濾器後,TDS數字冇大改變,而根提NSF效能表,污染物的確過又9成既,兩個數字加減一下,咁水中有既溶解性固體就係你要既礦物質喇

首先我地從數據睇起,我地睇最平既AQ4000

從數據中睇,所講既(過到98%)係包括入面既內容,主要係污染物

咁去到你講既礦物質,你會話都過到98%,點樣有礦物質呀。
我地睇下一個實驗,呢個叫TDS(溶解性總固體)測試。https://kknews.cc/zh-hk/digital/6k9pvem.html
(拉落DD)
當經過過濾器後,TDS數字冇大改變,而根提NSF效能表,污染物的確過又9成既,兩個數字加減一下,咁水中有既溶解性固體就係你要既礦物質喇

巴打答唔答到你?
用沒玩過小米部 ro 機
得唔得?
用沒玩過小米部 ro 機
得唔得?

冇玩過,樣係幾型,不過冇認證,大陸野,不了。
事關佢做得出RO機,理論上PASS NSF認證唔係難事,但偏偏就係冇。到底係過唔到,定唔敢過?
同埋都唔係平,不了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞