柯文哲選台灣總統 今舖大獲

1341 回覆
69 Like 1986 Dislike
蔡做得幾好結果中資新聞做假影響力大過佢就真
好似香港咁
中資買晒啲地收租
係有錢賺但不健康呀
台灣有重工業有半導體,根本唔駛搵中國
反而是中國沒技術做既野一定要買佢先真
奶粉就算吧啦
屌人就大大聲
俾人屌就話那又如何,英粉質素真係
二元對立之割蓆篇

係連一個返工撚朋友都咁講

蔡英文籲抵制中國

柯文哲:力量不夠跟人家大小聲會被笑

剩係哩次都判左佢死刑

https://www.ettoday.net/news/20180626/1199417.htm
首先你要知道大巨蛋係BOT案 即係政府同建商簽嘅約
地權歸政府 物權歸遠雄 所以市政府冇權直接叫遠雄拆 要打官司

當年馬英九用超低價租塊地比遠雄建築 遠雄一開始交份則正正常常

到郝龍斌時代一路都冇發現問題(或者係郝龍斌唔想發現)
之後先發現遠雄將逃生出口變成商鋪 成個地基下沉到地下3,4層樓高

到柯文哲上任 佢直接叫停工程 一路要遠雄將所有野跟返原本份圖則 遠雄就開始盆PEA唔理 諗住拖到柯文哲做完市長 但係佢又連任 所以一路都冇解決到
佢有講錯?

藍綠一直綑綁台灣要統要獨 國際上根本冇乜牙力

佢本身就係要令台灣強大 自然有籌碼同中国討價還價
咁好簡單 搵個有能力嘅人做總統 蔡英文做外交部長
蔡英文叫人抵制中國又有錯咩?
洗撚你柯文哲出來冷嘲熱諷?

自己強大就有籌碼,鬼唔知呀媽係女人,
你爭取到地球上99%人支持,聽日香港有民主添呀!
你覆嗰個柯粉已經是腦粉了
以為說發大財就真的會發大財差不多
中國要強姦台灣才俾少少甜頭
他以為很了不起的成就
"柯文哲:力量不夠跟人家大小聲會被笑"

如果係連登
條友咁一定係$0.1
讓台灣強大蔡英文不就在做?
又是只看中國新聞唔覺得蔡英文好?
話時話連登香港野,仲咩有一堆柯學家出來啦
佢咁真係同濕鳩政府叫示威者咪去大細聲政府一樣
即係蔡英文大細路聲完中國都唔敢郁,反而係佢做代理人先吠幾下咁好笑
大家研究下唧
畢竟人地社會唔係自己身處
都要多D時間了解嘅
佢咁講台灣人如果唔嬲
我真係唔知係佢地有量度定係聽唔出
老實講嗰幾個人將台灣啲反蔡英文啲下流資訊記得咁好,唔係5毛就真係腦粉了
傾下OK嘅
香港睇資訊
唔多唔少都FILTER左
睇得唔夠全面

以前我初初成日要去果陣
頭兩個月 我都以為自己了解到一半
但其實好多野
當地人思維 心態
同香港唔係真係大同小異
要真係要花時間了解先得

利申:我覺得自己了解度10%
其實5毛根本不怕假新聞被識破
1個大話就算只騙得了1%了
那說100個大話就好了
台灣在1124後才意識到問題嚴重
香港因為政府就是假新聞支持者更是完全沒有辦法

仆街,枉我當年在台灣街頭仲為佢選到市長而喊
十個柯黑中十個都是柯粉而來
可唔可以DQ佢 今鋪真係講緊生與死嘅分別
如果可以
咁選舉仲有乜公信力?

始終民主社會唔會用極權方式做野
弱點就係有心人可以玩到野

利申:香港我有投嘅都dq唒,唔知再投仲有咩用?
蔣渭水外曾孫女批柯:「跪著舔共」少來攀親帶故!
在別人忌日組黨真的噁心到爆,完全係政治算計權力中晒毒

https://www.fountmedia.io/article/27114?fbclid=IwAR14Smf7VfZRk54FlXH1GJMKXX60Y4Lmz5f57ciL2FjRS7Me9lKTtrH081M
柯P 姚文智一定係揀柯p
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞