柯文哲選台灣總統 今舖大獲

1341 回覆
69 Like 1986 Dislike
為什麼你們能這麼關注臺灣😂😂,我問我的朋友有沒有聽過梁游DQ案和一地兩檢他們都一問三不知😂😂
叫啲後生仔唔好投韓國瑜
柯文哲係唔會當選,因為佢冇美國佬blessing (你睇番之前既馬英九蔡英文,其實都有美國佬blessing)
所以佢出選既唯一作用,就係𠝹走中間偏綠既票
而佢自己冇理由唔了解呢一點
今日香港,明日台灣

但係好多台灣人仲係唔明白佢地嘅處境
佢係一個行動能力極強嘅人 好適合啲咩唔理政治(泛指黨派之爭/非我族類/國際關係),只係希望樓下個水渠唔好爆嘅人
管一個市,佢絕對得有餘;管一個國家,佢政治智慧ok夠,但唔會夠英文打
共匪應該就係睇中佢呢點,叫佢去界蔡英文票
台灣人係好buy宗教/傳銷嗰一套

韓國瑜發大財啦
其實現在支持韓國瑜的年齡落在中老年,大概就像香港中老年/新移民支持建制派吧?可以說韓國瑜的年輕人支持度很慘
即係柯p打左自己面
但又錯唔曬嘅,支持姐,無話自己唔選。
所以基本上你都係傾向蔡?
咁想問下柯到底有咩靈丹妙藥 而又唔喺奶大陸前提下 可以幫到台灣?柯到依家仲諗緊遊走於中美之間嗰種諗法會唔會太天真 同共產黨玩政治?依家台灣實際面臨境地係支那步步進逼 你唔企硬抵抗只會被支那慢慢陰乾到最後全面被控制 有幾難明
因為台灣好多地方可以借鏡同反思,如紅媒
唇寒齒亡啊,大家加油!
也只能集中火力打倒那個去中聯辦舔爆懶趴的韓國瑜吧?臺灣沒有本錢輸
其實我覺得香港已經無左 輸左大半....
唔想華夏民族 最後既一遍淨土 台灣都無埋
離緊去台灣旅行 有咩方法可以幫到佢地....
佢用一個政治素人既身分好成功咁建立一個中間派、「做實事」既形象
其實佢都成日失言,但係佢既團隊就將佢spin 做「心直口快」
所以佢上位既方式其實同韓國瑜有d似,都係靠社交媒體、網絡行銷,令人覺得佢地好撚貼地
相反,傳統政客係呢方面係比較弱

我對柯文哲對大既懷疑係,佢比人感覺真係政治變色龍,一時一樣,好聽d講係靈活同現實,難聽d講就係冇政治信念同原則
相反,無論韓國瑜同蔡英文都係明買明賣
所以我覺得柯文哲先係最危險,因為你完全估唔到佢既Agenda 係咩
正式宣佈 台灣可以準備回歸
我地要幫手
台灣人仲唔醒⋯真係睇到嬲
有邊句講錯?
我諗連登仔唔鍾意韓就公認。韓一話選總統,其中一樣被圍插就係做做下高雄市長就學人選總統。

好啦,到而家柯話選總統,大家就拍哂手掌咁。雙重標準啦大佬,人地仲做緊台北市長架,說好的做好做滿呢?

見到有人話柯做台北市長做左好多德政,我唔否認,佢上任第一年個陣,我真心覺得素人力量可以為台灣注入希望。但只要你search d大事,例如台北巨蛋案,一開始講到胸有成竹,最後未又爛尾,私底下係咁會見地產商。

而且佢立場一直都為人詬病。因為柯成日覺得中國冇威脅,所以扮哂中立咁,食哂兩家菜飯,暗地裡覺得自己可以挾得實中國。天真過天真嬌。
要提醒台灣人 柯文哲親中
仲要上過CCTV節目,唔好將台灣斷送
俾柯文哲贏咗仆街
其實真係無講錯
柯文哲從來無講過支持九二共識
佢亦都唔會選到
佢既作用係𠝹票 令藍綠55波
有沒有想過你是受假信息影響?
另外很多人留言說蔡英文做得不好,顯然也是受中國假新聞影響的多
當然不會說蔡英文甚麼都好
但真的比以前的都要好了

另外柯被媒體忘記後,發現真的不怎麼了不起
日吹夜吹還債以台北來說是很普通的事

https://news.ltn.com.tw/news/politics/paper/1306484
自己香港受假新聞影響害成咁
你覺得台灣打擊假資訊有錯?
其實台灣打假仲可以幫埋香港
佢講過九二共識被污名化
黑白講
如果兩害取其輕 我會揀柯文哲
柯文哲感覺上只係一個世界仔 牆頭草
無錯佢經濟上係絕對會親中
但佢大是大非面前 係會歸美國邊 親美友中
呢個亦都係佢講過
而條魚就唔洗講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞