柯文哲選台灣總統 今舖大獲

1341 回覆
69 Like 1986 Dislike
其實依家係應該搶晒藍營淺藍啲票佢
距離上次九合一選舉咁耐
台灣啲人對韓國瑜認知已經好了解
佢好難攞晒成個藍營票
[ 由小處到大局 之二 ]出動鄉黑並非最後技倆
https://lih.kg/1358918
民進黨抹紅柯就唔係斷章取義?
你有睇曬成段發言?
台灣以為有自己軍隊可以阻止
但個問題人地係用文宣,佢地唔望幾多電視台係紅媒
再加上利用民族主義,經濟去打擊台灣
基本上香港一個借鏡都睇唔到,都無咩好講
至於前面柯既問題已經講左,佢基本上每一次正面回應一國兩制問題,人地對美國,WTO 既諾言都可以反,佢對你柯P既諾言照樣可以反
所以佢呢D中間派可以話害死台灣,當然香港呢D又係騎牆派搞到香港而家咁
見到有絲打係D Card提醒台灣人
反而比佢地屌番轉頭
果陣咁多政治人物上去又唔係得韓上
點得出館長捧韓既結論?
仲有係韓應承館長唔會做落跑市長在先 責任誰在?
再講柯p已經有4年實績係手 佢有邊一個政策決定賣台?
係政治現實係冇可能有中間派
台灣人話佢係檳榔
表面綠白色肉紅色汁
佢意思係深圳廣州果種"普通城市"
台灣好撚多柯粉 唔明點撚解
叫佢地學香港整連儂牆台版長輩圖做文宣
等啲只睇紅媒嘅老人可以睇到人話
咁做有冇得諗
柯文哲同曾俊華係一樣,做高官冇問題,做總統/特首就不了
唔理佢本身係咪紅底
基本上佢講得會靠大陸嚟搞經濟就唔應該投
香港成大個版有得睇
靠大陸賺到嘅錢攞到嘅著數
終有一日會十倍奉還
所以台灣人如果係唔想被統一
就只可以揀english
要捱好耐囉
中間派唔係一個問題
只不過面對中共唔可以中立,因為一中立,基本上佢可以用其他層面去攻擊你
然後令制度不公平,咁你仲保持中立就可以助長不公平既情況
香港其實係一個好好既例子
柯P成日唔好話用香港既一國兩制去講台灣一國兩制會失敗
但同時間亦都可以解釋香港咁既先例都咁失敗,唔見到台灣實行會掂
仲有拎日本去做例子根本得啖笑,一黎日本佢真係獨立主權,再加上佢無可能用民族進行文宣
但台灣講到尾係中華民族,中共係好鐘意用呢樣野去攻擊,當年國民黨就係抗日戰爭時期俾佢係後方成日做文宣
到最後搞到慘敗收場
亡國昌

蔡英文贏唔到嘅話台灣食得屎
選舉就係鬥界票
其實無人講佢一定紅底,但佢既言論完全係將會俾中共食住
完全對抗唔到中共,佢去中國參加會議都唔夠膽講台灣主權
基本上好多野都會順中共意思
𠝹韓特首票
今次就算蔡英文贏到,再下屆仍然好大機會比國民黨/中共代理人贏
戰神昌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞