柯文哲選台灣總統 今舖大獲

1341 回覆
69 Like 1986 Dislike
死共諜
台灣做唔到外國生意係因為中國打壓
點解啲人成日掉轉前因後果黎講
佢嗰種睇法係想用台灣最大利益去做
即係食晒美國中國水
因為台灣有四成經濟靠大陸
有成幾十萬人口係大陸做嘢
你可能話唔做大陸生意咪得
但呢個諗法係好天真
咁你潛意識覺得佢抹紅係好正常
但我會話你知佢一定唔係親共
當然棋喺中間係好難嘅 我明白既
依家最大嘅問題係
蔡英文喺大陸未大幅cut經濟嘅時候
經濟上都做得好差
雜種好心急想染紅台灣
轉移國內經濟結構問題
令愚民同仇敵概
已經動員收割所有伏線
mola mola
台灣人準備回歸啦
今鋪真係 條路自己簡 仆街唔好喊
難聽啲講
依家個局面民進黨自己負好大責任
但其實台灣人真係冇計
首先韓草包條垃圾唔好提

小英雖然係反共,但實際上真係做得唔掂,搵唔到條路真係可以抵抗中共打壓,感覺上只係用反共黎拉票,最近又出單私煙案

柯P做市長確實係掂,但佢立場真係不定,又幫阿扁站台,但同時又兩岸一家親,但就市政效率黎講真係好高,唔似平時見開d垃圾高官。

共唔共諜我唔敢講,但柯P今次出黎真係會比曬機會韓草包條垃圾
好聽就單純 唔好聽就on9

利申係台北住左4年
呢個真
之前我冇乜留意政治,一直覺得佢份人幾nice,肯同youtuber合作,對佢印象唔錯
去到台灣intern,同事個個屌柒佢先知原來條友紅底扮綠
而其他係出面識,差唔多年紀既台灣fd,都唔知佢紅底,只係覺得佢兩邊都唔想得失
我先同佢地講其實柯文哲根本係扮豬食老虎,一定要小心佢
佢冇熱普城咁低手
返工友會BUY柯P

可惜嘅係
台灣玩緊割蓆
唔支持蔡英文=收共產黨錢

間接令柯P壯大

佢地未吸收到香港上次嘅失敗
屌你老母 選左韓國瑜台灣就玩完
你知唔知上次大陸禁團體客
旅行總人數係升左
但消費跌左8%
洗乜咁煩,橫掂都係兩岸統一,不如先下手為強,台灣不如直接加入美國。
咁不如即刻ti外宣佈台獨 打撚贏支那 再清算
柯P 理論係要台美中三方互相拉扯
台灣先有最大生存空間
台獨或靠中美是旦一邊都係死我覺得香港都係咁
但佢出黎選一定係𠝹走小英票多過韓國魚
除非直接贏否則都係益韓國魚
但中共就最鍾意用咁既方法去入侵
一帶一路咁
就算佢唔係親共 同帶冇天敵既物種去侵略本地生態
好似香港 上一次受益 下一代呢?
屌喇 有香港+台灣 佢話依2個地方1國2制 我唔管 你在國際投票起上黎人地一票,你有3票 不知幾撚正 仲要佢控制點玩 冇香港咪搵台灣做白手套
係香港呢個PRC領土講中港一家親
連登仔都屌到反艇啦
但係大部分黃郁吻FANS覺得兩岸一家親無問題
大佬兩岸一家親係習豬頭提出架!
你親中都算重要號召你D支持者和應你套兩岸一家親

假設劉慧卿講一句中港一家親
郁吻及其一批盲粉一定聲討賣港賊
港奸落地獄云云
我唔信中立 當年都以為689好過隻豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞