[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(5)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
頭一次係咪可以隨便玩
爆左一次機之後先開攻略 開隱藏關 有冇問題

利申 第一次玩機戰系列
有冇人好似我咁一關用哩批人下一關就用另一批人
升哂所有人LV

當年肥賓教痢撚時啲輪換戰術
打左2次28話終於0改拎到SR
底力對0改撚黎講係神技
頭一次係咪可以隨便玩
爆左一次機之後先開攻略 開隱藏關 有冇問題

利申 第一次玩機戰系列

冇問題 隱藏關都係拎吓機,拎吓武
打卒加擊破數

拎左番黎都唔常用,打唔打只係睇你想唔想開劇情
對結局冇影響
Sr點數拎晒會唔會有獎勵 ?
就爆機,成team全部超級系,個個學曬支援攻擊同防禦,泰坦珍寶鐵甲特急13號5隻夠曬,屈到爆
諗緊2轉用真實系應該好難打,好似得00Q同ZZ可以一野爆人2萬以上,自己又唔鐘意seed d同uc,最慘黑百合同天使去到4x係跟超級系行
Sr點數拎晒會唔會有獎勵 ?

有個強化PARTS
今集魔神Z仲有冇BIG BANG 百連發

100連發有係有,不過都係神化架啦
底力對0改撚黎講係神技

邊條線?
冇大絕既機真係好難打死有底力既boss
底力對0改撚黎講係神技

邊條線?

應該宇宙線? sr要4turn屌爆曬d兵同泰莎哥

大絕既定義係幾攻左右
利申新手
底力對0改撚黎講係神技

邊條線?

其實有養成/有parts/二周目有ace過到機會唔細,但係全部唔用就
有冇人好似我咁一關用哩批人下一關就用另一批人
升哂所有人LV

當年肥賓教痢撚時啲輪換戰術

因為打到中期想用果堆出唔晒,除左某幾個係必出之外,會留5,6個位用黎輪流出
升死一堆人
去到分支分走左一半
焗住要出d 0改加低lv機
比人弱點攻擊

大絕既定義係幾攻左右
利申新手

帳面數要近5000/穿罩/size差無視,唔係點都打唔郁
有真化之後,13 號機完全比下去

係咪大家都覺得覺醒初號>13號
咁係咪唔拎13好啲

我用13號
型就係一切

0養成+冇攞13號機表示真嗣垃撚圾

覺醒初號係勁d,但未磨到170氣之前係垃圾,13號機就整體平均d,不過無回en又係另一個問題
底力對0改撚黎講係神技

邊條線?

宇宙世紀線,其實泰莎哥出黎之後得3turn,佢第4turn一開波就有劇情,我第一次打就係計撚錯數

大絕既定義係幾攻左右
利申新手

又冇定義既
其實打到萬幾2萬都夠

利申:最高先打過10500
底力對0改撚黎講係神技

邊條線?

其實有養成/有parts/二周目有ace過到機會唔細,但係全部唔用就

禁exc應該最難

有d痴線boss 唔用直擊會比底力同Guard搞到扣勁少
升死一堆人
去到分支分走左一半
比人弱點攻擊

完全冇升過天使龍班女同seed
靠黑白合同00清場
升死一堆人
去到分支分走左一半
比人弱點攻擊

靠黑白合同00清場

如果佢要出15部
可唔可以出10部就算
出d低lv都係比人殺仲要晒左我一次反擊
升死一堆人
去到分支分走左一半
比人弱點攻擊

靠黑白合同00清場

如果佢要出15部
可唔可以出10部就算

不嬲都得,揀夠就禁start/option (PS4唔知係咪禁option)
升死一堆人
去到分支分走左一半
比人弱點攻擊

靠黑白合同00清場

如果佢要出15部
可唔可以出10部就算

出一部都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞