[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(5)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
是咁的 新手表示真係對超級系無咩好感+興趣
如果淨用真實系係咪爆唔到機

忍下手先,等2周3周目改返咁上下先用返真實系一定輕鬆

2.3周目會有咩唔一樣 諗住爆一次機算

我全真實系除左古倫加斯特之外
10改其實唔難爆
最緊要裝size補正無視同氣力限界突破
同埋唔好慳精神
宇宙曆世界28話個時限是咪on9
超級系實用黎講又唔算太畢既有無推薦
其實小綠幾好j 但部機

魔神zero Emperor 真三一
剩係出呢三隻唔考慮精神問題呢三隻可以清場

大多你部無敵超能加爾

超能加爾太脆

兩人精神有鐵壁加速又有MAP
解決EN消耗的話已經無問題
是咁的 新手表示真係對超級系無咩好感+興趣
如果淨用真實系係咪爆唔到機

全10改冇嘢唔可能,限制改造+追求sr就自求多福

10改被擊率一樣超高
黑百合敵turn加成兼指揮4範圍內都好似有50左右
Btw其實每部Boss只有33000血只要配合地圖炮殺快啲就得

有信賴友情預見期待都爆
利申5改除左敗家仔條垃圾好少因為爆機而s/l

又係雷納德

又係雷納德

我無改武器,但用下D藥其實係岩岩好好夠打
得3回合清一大堆鬼死咁遠既兵+3隻BOSS+天才哥8萬血
一周目無攞齊sr都入到if

會唔會係跟@3一樣,sr一定數量加限rd數

又係雷納德

二周目有甲兒ace有可能打得切
遲d自虐下玩多次先

又係雷納德

第2回合敵TURN引佢出黎,俾宗介帶定回EN藥就可以隻抽
2回合係咁用大招已經夠扣半血

turn數?隱藏關數?

會唔會係跟@3一樣,sr一定數量加限rd數

我ace 26, sr 48/49都入唔到

又係雷納德

遲d自虐下玩多次先

完全0改0PARTS0養成應該極難
我無改武器,裝PARTS同埋D人只學左size差就算

又係雷納德

遲d自虐下玩多次先

我最盡0改打得切雷納德另外幾個boss除左蓋茨滿血

turn數?隱藏關數?

39個ace
sr我1周目都係hea打

turn數?隱藏關數?

39個ace
sr我1周目都係hea打

隱藏淨係入過13號機同曉擊霸3關

又係雷納德

遲d自虐下玩多次先

我最盡0改打得切雷納德另外幾個boss除左蓋茨滿血

2邊D人行得太慢,時間太少,多1個TURN可能好D
天線機 駛唔駛要係撫子號指揮範圍內?
以前機戰 撫子d ms出左範圍唔識回en
明眀由post1追到而家
打到22話最尾 先醒起SR譯錯

唔洗,只要係MAP就得

唔洗

唔洗

咁撚屈

唔洗

咁撚屈

明明mx果時,要龜係個要重力波圈入面
sr一早講過唔關任何隱藏野事只係純粹自設難度
不過咁都刷到39個ac

唔洗

咁撚屈

明明mx果時,要龜係個要重力波圈入面

但除左黑百合之外另外兩件你都唔敢離開指揮範圍啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞