[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(5)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
今集不如改名做大和號與他的魔神兄弟
呢3部打晒

其實好難平衡
厚甲+底力+格擋就會有呢種硬度
如果冇咁硬, 相對真實系就係弱好多
打幾野就要返艦, 始終超級系要出黎清下兵先有高氣力
冇高氣力, 超級系好多大招出唔到

要高氣力有幾難

求其激勵,氣合 好快150氣

個人習慣唔用呢啲, 要大量輔助其實係另一種弱
我覺得有精神不如要黎努力, 直覺, 幸運, 熱血果啲
個個玩法唔同

你咁講,要用直感,努力,熱血又咪輔助

咁又算唔算你所講另一種弱
呢3部打晒

其實好難平衡

要高氣力有幾難

個個玩法唔同

用得精神已經係輔助
呢3部打晒

其實好難平衡

要高氣力有幾難

個個玩法唔同

係呀, 呢堆機戰入邊全部都會用到
所以全部都弱
不過要用你講果啲就更弱囉

今集激勵改返周圍4格都加氣,而且同以前既激勵比平好多,

中期帶下藥就已經一開波激勵
2周目開始個陣繼承條天線
會唔會跌多條出黎

會,不過買個個超絕回en一樣round round回滿,唔洗痴住撫子號

撫子裝咗天線
其他機係咪要係黃色格先會回滿EN?
2周目開始個陣繼承條天線
會唔會跌多條出黎

會,不過買個個超絕回en一樣round round回滿,唔洗痴住撫子號

撫子裝咗天線
其他機係咪要係黃色格先會回滿EN?

唔洗
黃色格係指揮範圍
27話第一次玻色子跳躍,琉璃琉璃叫明人想像西歷世界
明人只係諗起百合香
而加買dlc有回贈
雖然都係好貴
27話第一次玻色子跳躍,琉璃琉璃叫明人想像西歷世界
明人只係諗起百合香

之後29話果幕仲感動
我用龍女比人10改都比人打到仆街喎
又話好閃既
有冇巴打有全部分流各自係咩機既表/圖? 想睇下有咩機先揀

http://ds-can.com/srw_v/time/root.html

唔該曬巴打
又話好閃既

有冇係指揮個圈圈內
玩到39 overall黎講呢集我覺得幾正 唔算太易或太難 又有個趣味 好多系列既雪藏機都好有心去整個動作 好多都估唔到竟然連廢野都整得咁用心 (uc個長官部機竟然玩百式支大炮) 真係驚喜 呢集係最多機想用想用既機戰
又話好閃既

有冇係指揮個圈圈內

入左範圍除左boss同你黑仔 都幾乎無傷
又話好閃既

有冇係指揮個圈圈內

隻艦追唔上d機
又話好閃既

有冇係指揮個圈圈內

佢放指揮自己食唔到架要揾多個指揮係附近
又話好閃既

有冇係指揮個圈圈內

佢放指揮自己食唔到架要揾多個指揮係附近

插連續補正無效parts
呢3部打晒

其實好難平衡

要高氣力有幾難

個個玩法唔同

用得精神已經係輔助

我覺得今集超級系命中太高
入到4x關
珍寶泰坦好唔湯唔水咁
又話好閃既

有冇係指揮個圈圈內

入yamato指揮 35%+15ace+見切3 好似15%
又話好閃既

有冇係指揮個圈圈內

指揮lv4得25%
又話好閃既

有冇係指揮個圈圈內

指揮lv4得25%

大和有艦隊指揮
沖田好慘
二周目全高達上陣
新手留名
第一次玩機戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞