[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(5)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
上面講到高達咁垃圾,我仲5改曬00同埋seed
明明之前機戰都好勁
宇宙曆世界28話個時限是咪on9

又係雷納德

我無改武器,但用下D藥其實係岩岩好好夠打
得3回合清一大堆鬼死咁遠既兵+3隻BOSS+天才哥8萬血

二周目有甲兒ace有可能打得切
遲d自虐下玩多次先

完全0改0PARTS0養成應該極難
我無改武器,裝PARTS同埋D人只學左size差就算

我最盡0改打得切雷納德另外幾個boss除左蓋茨滿血

2邊D人行得太慢,時間太少,多1個TURN可能好D

你地有冇一開波全體入艦boost一turn先?

唔明,求教學

我估意思係戰艦裝+移動PARTS等等谷盡移動
一開波全部入艦, 架艦開埋加速入敵陣
下一ROUND先進擊出黎打

話說我係0改0養0part0工廠撚, 所以每關一開場我都會所有機入艦, 之後再開加速行一wave, 咁樣做就可以全隊連埋隻指揮艦一齊第2wave入陣, 大概可以賺到半wave/1wave時間

精神層面上, 隻艦第一wave開必中加速, 上到去第1波敵軍會比隻艦打至少半血, 咁樣第2wave出到黎就可以清第一大堆卒仔boost氣力比主要角式出大絕/入勁mode
明明之前機戰都好勁

今集00得剎那用得過
原來宜家入艦唔扣氣力嫁

仲可以一回合回滿HP同EN

我見攻略網有寫回艦 每回合開始會-5氣
利申:未試過回艦測試
係攻略網寫錯?

以前機戰係一入艦就 -10氣力, 仲要唔係1wave回滿
今集冇扣而且一野回滿咁濟 (我用大和號通常一野滿, 但係打到27關打鐵也用左部垃圾艦收泰坦3同舞人番黎發現hp同en都未滿, 唔知同乜野掛鈎)
明明之前機戰都好勁

今集00得剎那用得過

好彩有爬文
一拎到天人4子雪淨剎那
明明之前機戰都好勁

今集00得剎那用得過

好彩有爬文
一拎到天人4子雪淨剎那

本身幾中意妖天都用唔落手

我最盡0改打得切雷納德另外幾個boss除左蓋茨滿血

2邊D人行得太慢,時間太少,多1個TURN可能好D

唔明,求教學

呢招唔係一向打法嚟咩
而前會放晒加2移動落艦

而家仲要唔扣氣力

E+打到3X話, 啲敵人去到2,3回合係另一邊出一堆, 搞到啲人堆晒一邊
奶過幾次野

所以以前玩會睇定攻略邊到出增援
set好位一turn 攪掂

唔駛睇攻略呀嘛.........
機戰重要中文版睇攻略不如唔好玩

唔明,求教學

呢招唔係一向打法嚟咩
而前會放晒加2移動落艦

而家仲要唔扣氣力

E+打到3X話, 啲敵人去到2,3回合係另一邊出一堆, 搞到啲人堆晒一邊
奶過幾次野

唔係呀 freedom都幾好用呀改完 又行動力又高
明明之前機戰都好勁

今集00得剎那用得過

好彩有爬文
一拎到天人4子雪淨剎那

本身幾中意妖天都用唔落手

玩緊幾部M9

拎左妖精之目大大力

唔明,求教學

呢招唔係一向打法嚟咩
而前會放晒加2移動落艦

而家仲要唔扣氣力

奶過幾次野

佢睇攻略都係想知d 敵方增援起邊度出黎
有冇人發現到邊張map既地型有hp en回復
點解重有人在意勁唔勁

有愛咪得

呢幾集機戰sofar都冇乜咁既地型喇
點解重有人在意勁唔勁

有愛咪得

好認同你啊C.C bb

唔明,求教學

呢招唔係一向打法嚟咩
而前會放晒加2移動落艦

而家仲要唔扣氣力

奶過幾次野

唔係呀 freedom都幾好用呀改完 又行動力又高

幫佢裝左一堆加移動力 攻擊力 同射程
可以瘋狂範圍外打人
點解重有人在意勁唔勁

有愛咪得

好認同你啊C.C bb

成班大力廚
點解重有人在意勁唔勁

有愛咪得

F91用到尾
點解重有人在意勁唔勁

有愛咪得

好認同你啊C.C bb

10改大鐵牛
點解重有人在意勁唔勁

有愛咪得

F91用到尾

f91去到最後都係冇後繼機?

呢幾集機戰sofar都冇乜咁既地型喇

Z 好似都有
V我玩到22都唔見有 見基地都無就應該唔會有
今集反而有改下eva d戰鬥畫面
13號機用把槍狂吉人好正
點解重有人在意勁唔勁

有愛咪得

F91用到尾

點解重有人在意勁唔勁

有愛咪得

F91用到尾

波雷,波雷二世 打到第40關仲用緊
最緊要有愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞