[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(5)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
宇宙曆世界28話個時限是咪on9

又係雷納德

我無改武器,但用下D藥其實係岩岩好好夠打
得3回合清一大堆鬼死咁遠既兵+3隻BOSS+天才哥8萬血

二周目有甲兒ace有可能打得切
遲d自虐下玩多次先

完全0改0PARTS0養成應該極難
我無改武器,裝PARTS同埋D人只學左size差就算

我最盡0改打得切雷納德另外幾個boss除左蓋茨滿血

2邊D人行得太慢,時間太少,多1個TURN可能好D

你地有冇一開波全體入艦boost一turn先?

唔明,求教學

我估意思係戰艦裝+移動PARTS等等谷盡移動
一開波全部入艦, 架艦開埋加速入敵陣
下一ROUND先進擊出黎打

遲d自虐下玩多次先

唔明,求教學

呢招唔係一向打法嚟咩
而前會放晒加2移動落艦

而家仲要唔扣氣力
想問係咪除左5段改,仲有10段改?
我改左5格後有bonus ,
但係改滿十格會再有bonus?

改滿有個自選bonus, 呢個就架架機一樣

係!? 有咩正野呀?

遲d自虐下玩多次先

唔明,求教學

呢招唔係一向打法嚟咩
而前會放晒加2移動落艦

而家仲要唔扣氣力

而家仲有緊急回收 唔洗驚係另一邊大西洋增援

遲d自虐下玩多次先

唔明,求教學

呢招唔係一向打法嚟咩
而前會放晒加2移動落艦

而家仲要唔扣氣力

E+打到3X話, 啲敵人去到2,3回合係另一邊出一堆, 搞到啲人堆晒一邊
奶過幾次野

打到49, 一關三次敵增援
見地圖咁大就會派隻機去定另一邊等增援出黎削下血

唔明,求教學

呢招唔係一向打法嚟咩
而前會放晒加2移動落艦

而家仲要唔扣氣力

E+打到3X話, 啲敵人去到2,3回合係另一邊出一堆, 搞到啲人堆晒一邊
奶過幾次野

所以以前玩會睇定攻略邊到出增援
set好位一turn 攪掂
原來宜家入艦唔扣氣力嫁
原來宜家入艦唔扣氣力嫁

仲可以一回合回滿HP同EN
原來宜家入艦唔扣氣力嫁

配埋緊急回收真係爽到震
微微安部機有3個插件位又好似幾勁
但啲招會唔會太小 紅藍雙馬尾部野又係 得3招

其實大部分天使龍機都係咁
玩到後面會變咗安潔最多招

幾多招都好,都只係用最下果招

不過安潔同沙拉子又無合體技
好不滿
唔理鳥照升
暫時00q zz 安潔機 微微安 5改
有錢改埋紅藍毛
即係rd1入艦>艦加速>rd2>艦加速>出機即打
咁樣r多左1rd行?
屌衝完二週 三週已經冇咩動力

咁快

廢青大學生 一個星期三日dayoff 日日沖差唔多la
D錢 ace tac p 全繼承 二週真係打得好快 三週已經唔知玩咩好
咁樣r多左1rd行?

同埋谷行艦個移動力就carry到好多龜速機
咁樣r多左1rd行?

長知識了 以後都咁打先
一開波已經set好位放激勵,入艦?不了
咁樣r多左1rd行?

拎架大和號沖真係好正加埋指揮技能 d真實系好避到呢
最高打過咩數字
我最高只係試過5萬5
真三一190氣力 ACE+攻擊手+分析+熱血+EXC 爆擊

試下用埋脱力 真係勁到仆街 輕鬆6萬幾
咁樣r多左1rd行?

拎架大和號沖真係好正加埋指揮技能 d真實系好避到呢

一次走十幾格 限回合sr 冇難度
原來宜家入艦唔扣氣力嫁

我見攻略網有寫回艦 每回合開始會-5氣
利申:未試過回艦測試
係攻略網寫錯?
最高打過咩數字
我最高只係試過5萬5
真三一190氣力 ACE+攻擊手+分析+熱血+EXC 爆擊

試下用埋脱力 真係勁到仆街 輕鬆6萬幾

脫力太食精神
未玩過
十幾年前玩一次脫力都好重皮

搵粉紅妖女學專注同sp回復parts 3x sp 一次 好易就可以收佢皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞