[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(5)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
幾時有官方攻略書
一周目全SR ace pilot 30+拎哂獎牌
都入唔倒隱藏路線

應該有回合上既限制

仲要47話射至少一炮波動炮,SR同回合數唔關事

之前有巴打講過好似係

47射1炮up
300 turn 以下
25ace+1gace up

屌咁應該係無謝到
印象中好似係打爆哂d機
氣力都未夠出一炮
無諗過淨係可以用一關
拎得sr,回合數唔會太高

死喇 我回合數好高 好鐘意打boss機留俾同系列既打
幾時有官方攻略書
一周目全SR ace pilot 30+拎哂獎牌
都入唔倒隱藏路線

應該有回合上既限制

仲要47話射至少一炮波動炮,SR同回合數唔關事

之前有巴打講過好似係

47射1炮up
300 turn 以下

屌咁應該係無謝到
印象中好似係打爆哂d機
氣力都未夠出一炮
無諗過淨係可以用一關

死喇 我回合數好高 好鐘意打boss機留俾同系列既打

回合數其實好唔公平,入得多特別關卡好難唔過300
2周目一定要小心
我入特別關都係279打到去49 用多d精神同大招唔好留啦
其實主要都係近呢幾隻版權作唔知做乜唔加ex hard落去,明明都係流水作業既野

關獎盃事啩

Og都仲有ex hard,係唔知做乜由z2開始就無左,明明alpha 3同z1都仲有
47射1炮up
300 turn 以下
25ace+1gace up[/quote]
屌咁應該係無謝到
印象中好似係打爆哂d機
氣力都未夠出一炮
無諗過淨係可以用一關
拎得sr,回合數唔會太高[/quote]
死喇 我回合數好高 好鐘意打boss機留俾同系列既打[/quote]

我前期用每格500蚊刷錢一關都行左200回合,總數應該過300,波動跑未用過,sr全拎,25ace一樣有得入if關
47射1炮up
300 turn 以下

屌咁應該係無謝到
印象中好似係打爆哂d機
氣力都未夠出一炮
無諗過淨係可以用一關
死喇 我回合數好高 好鐘意打boss機留俾同系列既打[/quote]

我前期用每格500蚊刷錢一關都行左200回合,總數應該過300,波動跑未用過,sr全拎,25ace一樣有得入if關[/quote]
真係仲有好多不確定因素
其實主要都係近呢幾隻版權作唔知做乜唔加ex hard落去,明明都係流水作業既野

關獎盃事啩

Og都仲有ex hard,係唔知做乜由z2開始就無左,明明alpha 3同z1都仲有

要用多啲時間做game test
47射1炮up
300 turn 以下

屌咁應該係無謝到
印象中好似係打爆哂d機
氣力都未夠出一炮
無諗過淨係可以用一關

我前期用每格500蚊刷錢一關都行左200回合,總數應該過300,波動跑未用過,sr全拎,25ace一樣有得入if關[/quote]
咁真係等佢官方講點入if先開始2周目,之前有幾個巴打全sr超過25ace都入唔到

我贊成加番個修羅級出黎比老手挑戰下

與其唔改機不如唔俾自己sl
咁先似捉棋

可以反擊用精神嘅話s/l重要性低左好多
而且試過唔改指令/精神s/l好似唔會影響命中結果

s/l 係用緊轉反擊做防守/閃
又或者用精神
佢有亂數唔改指令s/l 一萬次都一樣

反擊可以用精神+有神級精神預見
有得反擊點解唔反

守財奴唔捨得用太多精神
每次過關都有一堆sp

成日諗住慳到最後先用,點知就用唔哂

我就相反
用到唔夠用先算
47射1炮up
300 turn 以下

屌咁應該係無謝到
印象中好似係打爆哂d機
氣力都未夠出一炮
無諗過淨係可以用一關

咁真係等佢官方講點入if先開始2周目,之前有幾個巴打全sr超過25ace都入唔到[/quote]
三四週先入都得架啫
[navy]三四週先入都得架啫#yeah#

都係既,2週可以無條件任你行邊條路線
問定先
IF路線要揀乜野選項先入到
日輪5改 加運動性係做乜鳩

拎到即5改,跟住幾關冇隻打到咁制 除此之外
問定先

50話會問你,上面係if,下面係正常
問定先

第1個
前面仲有戰鬥之類既選項
47射1炮up
300 turn 以下

屌咁應該係無謝到
印象中好似係打爆哂d機
氣力都未夠出一炮
無諗過淨係可以用一關

真係仲有好多不確定因素 [/quote]
關唔關選項事 我記得由第一次分支會合主角已經有選項可以揀

我就全部行高達路線,應該唔影響

玩zz小隊應該會好緊張

唔係呢個,我係話分支完會合劇情時主角有選項,而唔係揀分支嘅選項
啱啱打到萬能俠ZERO同皇帝G出黎果關
熱血到痴線
唔係呢個,我係話分支完會合劇情時主角有選項,而唔係揀分支嘅選項

你意思係參唔參加個d?我全部都參加
熱血到痴線

呢關我收埋左eva
刷sr 刷到癲

你意思係參唔參加個d?我全部都參加

呢d只係睇唔睇別線情報,應該無影響
其實今集係咪算易玩

其實而家係要咁㗎啦,想易玩可以任改唔衝sr,正常難道就5改全sr,想難嘅你又可以玩0改,地獄級就0改全sr

而家唔同以前,而家要照顧埋新玩家,唔可以set到太難,太難冇人玩,而家成個game界大趨勢都係咁

其實有得比你控制改造程度、tac p、工廠去控制難道已經好好

太易又話冇遊戲性,太難又話某某機太廢出唔到玻璃心

同埋想要難度我建議3x關分歧走日本線,係我唯一覺得5改完仲勉強先攞到sr嘅關

今集最大問題係好多機腳短
我打到16話趕住打北辰,增援第三回合出黎但第四回合本隊都仲未同明人合流到

呢句真

開盡加速我記得最後一回合摸得切北辰一下

用緊急收回再出擊可以1turn最遠行8+n格

太遠果啲敵人我會計好射程擺好陣等佢自己埋黎
熱血到痴線

呢關我收埋左eva
刷sr 刷到癲

我都爭d拎唔到SR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞