『薪火Post』BNO續期資訊(47) 堅持五大訴求,追究黑警濫權責任!

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
其實好多時括號內嘅係唔重要,去台灣已經唔需要填括號。以前入境處亦有解釋check digit 係內部用不過後嚟坊間都照用埋,亦會利用返check digit 去反證有無入錯。所以括號前正確已經係完整號碼。當然去到外國,關員點睇又另一件事,但呢頁實際會唔會睇都係問題。

所以如果怕嘅係webchat 佢囉,問下有無得搞。
巴打個本都係顯示哂全組數字?屌 HMPO做野真係好那西
我係7月10
仲記得有位巴打同我同日都已經搞掂左
24/6 join queue
我諗住過埋呢個星期 , 下星期6week 冇先問
要副署,佢會有個位去叫你下載喎,有無睇doc睇教學片?
真係唔明條隊點排
我果本都係有埋括號
24/6 今日dhl 收到了
到底我洗唔洗寄返去無左括號入面個數字
你驚嘅咪即刻webchat啦!
等緊佢8點開
想問下收件人其實係咪應該填INT-X-XXXX 同埋個申請號碼
我填咗HM Passport Office,然後將上面2舊野填咗係地址
見有位巴打遲我一日先寄空郵掛號,但HMPO已經收到佢份野
我自己個份仲未已派遞,好淆
收番哂申請文件,好期待聽日本新bno
全部寫係地址就得
貌似無隊可言
我5月中join queue, 7月中先approved, 再加5日DHL送到。放心,過咗個半月都無彈就應該就快approve
我個case
18/6 joined queue
21/7 approved

應該最耐一個月多d就ok
我報失左半個月都未得 我要reference number呀屌 ,sam gor係等左好耐?
有冇巴絲試過用過廁板入台灣 第二次用BNO入台灣既時候卡關?

想剪左本廁板佢, 但又怕下次入唔到境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞