『薪火Post』BNO續期資訊(47) 堅持五大訴求,追究黑警濫權責任!

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
你個名
我都係25仔
點解我仲未有
身分證都係冇()個字....
好好彩我有,
唔知係唔係因為我有舊BNO定係我( )入面係A字
今日當我準備問HMPO洗唔洗補交自己出世紙同父母結婚證書正本時⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

Your application has been approved, James

HMPO準備印本BNO比我,同埋D 文件準備送返比我

已經準備好接收大量負皮
正評係我俾,係俾對你講Be save果位HMPO職員,好感動!
今期到底搞咩巴打諗唔諗住寄返返去?
上幾版有巴打講,有人問過HMPO BNO內香港ID號碼冇( )有冇問題,回覆係正常,唔使驚。
拎到了,本嘢好靚
冇副簽
冇父母出世紙
12歲old passport到期

多謝連登巴絲
聽日webchat問下,我朋友1,2年前續,係有()入面個字
我有朋友都係 只可以講個個officer做野手法唔同 同埋龍門任佢擺
我想問幾時個封面先會轉藍色
隻藍色襯金真係好靚
我可以爲個封面而遲d先申請
最重要係 唔係想同支那撞色
11月先去旅行,原本諗住八月先整返本first adult passport,但係前面見到好多巴絲都話要排好耐隊,所以六月上網交左啲資料,到上個星期先寄平郵加掛號。
原本以為可能要等到八九月先批,點知HMPO噚日朝收到,今朝joined queue,今晚就光速批咗

利申: 得張出世紙係正本,老豆老母出世紙同結婚証書仲有廁板都係copy

應該真係咁啱撞彩先咁快搞掂,希望分啲好運畀各位巴絲,齊齊做英國人啦
平郵?真?
可惜廁板都係藍色,我都唔想同廁板撞色...
平郵可以上星期寄去,今個星期到?
影得幾靚
本bno細細個過期個時比老母掉左,於是上網報lost passport。

報完之後無正式cancelled,HM要求我打去再問詳情。大約問左1.幾時唔見 2.HK ID no.

過左一個月佢就通知我正式calcelled

交咗嘅文件:
1. HM send返來個online lost report
2. 住址證明 (一封standard charter嘅銀行信)
3. 香港護照正本
4. 彩色香港身分證副本
5. 副署表格(由持有BNO的朋友簽署)
6. 出世紙正本
7. 母親出世紙彩色副本
8. 相x2
呃你做乜😂 原本想寄speed post, 埋單話要$5xx嚇到我jer jer縮,跟住寄平郵加掛號算,埋單$70都唔駛
我收到地址證明 出世紙正本 ID card copy
印咗全本特衰佢淨係畀返資料嗰版我
同埋我唔小心寄埋郵局買信封張單過去佢都畀返我
18號寄23號到,絕對抵屌
寄封信去查詢下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞