『薪火Post』BNO續期資訊(47) 堅持五大訴求,追究黑警濫權責任!

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
yes
其實無上連登申請既人 可能無我地咁執著
見人地嗰啲又有齊所以想打去CONFIRM下
不過呢頁我諗都無咩人會睇
去旅行人地都係睇PASSPORT NUMBER
我兩次都冇打 仲要9點鐘就上嚟 俾佢嘈醒
我懷疑呢樣嘢喺佢哋office通咗天,你知啦,搞錯咗分分鐘俾佢哋高層再過一次,所以可能已經有個共通說法,如之前巴打講,有機會耍走我哋唔好再印過。
但係佢地做野那西又真既 一個post入面合成獸又有 錯名又有 錯hkid又有 錯國藉又有 no observation都有
見你地咁講,我今日放工先去locker拎,我估我id number應該都錯架啦
一齊
巴打我26號keep住跟你隊㗎
你快啲approve啦
唔一定嘅 我冇事
我估我同巴打同一條隊
就係一早試過無bno
所以先問
其實都想歸納一下,錯嘅case有無共通點,例如會唔會lost case會比較多機會錯?因為有健在嘅起碼可以對清楚,但無嘅可能要搵返舊資料,而呢啲舊資料,分分鐘可能係將申請表影成微縮菲林,要人手搵出嚟,電腦未必有完整資料,可能連bno呢個國籍都唔喺裡面,咁就容易做成錯誤資料了。有健在bno,起碼用內頁過機,乜都唔使再入過,錯名機會都細啲。

97後續過嘅,尤其是有生物特徵護照嘅一批,同本地bc,應該係最簡單,最容易批嘅一班人,佢哋亦最想做,因功夫少,準時放工係公務員守則嚟。
本身上星期已經收到新BNO..
但琴日又收到一本新BNO..
對比後發現第一本要簽名果頁係無任何資料
第二本就印左, 但身份證同上面巴打一樣(A123456)
冇左最後個數字..

請問可以邊度Webchat佢地問呀?
上面有巴打 打左advice line問 話括號入面個數字無左無問題
話唔定聽日再收到另一本新BNO,ID號碼打埋括號數字呢!
認真,Webchat link,當地辦公時段問佢:
https://www.gov.uk/passport-advice-line
我諗住穩陣啲問埋佢第一本佢係咪set左作廢嘛
好似好撚麻煩 大使館又話唔做 之前出面有人開post問過 試下問下嗰個巴打有冇整到
二本號碼唔同?又會咁痴線 寄2本比你
買一送一
越黎越那西
係呀...2本號碼都唔同
想放兩日快閃試下skydive都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞