『薪火Post』BNO續期資訊(47) 堅持五大訴求,追究黑警濫權責任!

1001 回覆
35 Like 0 Dislike

呢5step係咪正常
係正常
要你交相者

5唔係個個會要
好 感激
巴打有未?
我啱啱print and send 啦
好誇張
係, 張單有QR code同個password比你
正常自己影已可以,唔得會追你,你咪再上過囉,上到得為止。或者有證件相在手,用scan相apps掃描都得,當然去相舖影到滿意亦得,有錢一定能夠解決問題嘅!
今日收到DHL SMS
話29號到
唔知係d文件定本BNO
前前後後搞左個幾月終於收到
我舊BNO係得幾歲大既BB version, 好彩d supporting 一次過搞掂哂

佢通知得你,應該有聯繫方法,無就webchat佢哋囉,同佢講搵唔到,想報lost點做。
而家一見到收到new mail 就望一望
嘩屌歷史遺物

好似有斜到 是旦
喺許願池留完名兩個鐘就同步批哂三本

除咗共同要交嘅舊BNO、地址證明同特區 & HKID Color Copy之外

三個申請另外分別交咗
我: 出世紙、父母結婚證明、老豆出世紙、老媽歸化證明、非專業人士BNO holder副簽
老豆: 出世紙,無父母&祖父母資料嘅解釋信
老媽: 96年爭贏嘅歸化證明,無父母資料嘅解釋信,同埋因為張證明上面個名冠咗夫姓,同舊BNO&身份證全名唔同嘅解釋信

由於佢哋都搵唔到人副簽,參考咗上幾個 post一個巴打嘅土炮方法寄咗幾張生活照過去嚟確認係本人 不過今次work未必下次都work,而且佢哋舊BNO張相同宜家似我先敢搏

全部相都係用iPhone前鏡頭&淺色牆前面影。同埋因為webchat問完staff話雙面copy特區都OK就雙面印咗

希望我個case幫到一啲資料唔齊/個case有少少唔同嘅人 多謝答過我問題嘅巴絲!

原來雙面影印係work
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞